Olin superpitkään tummahiuksinen, hiukseni olivat kai miltei mustanruskeat. Hiuksiani värjätessä tiesin aina mitä tuleman pitää – ja kun kerran oman juttuni olin löytänyt, niin mitä sitä nyt turhaan vaihtamaan. Tummanruskea väri pysyi hiuksissani, ei haalistunut, ei muuttanut sävyään, kaikinpuolin varma homma. Ainoa haittapuoli siinä oli, että tyvikasvua oli värjättävä noin kerran kuukaudessa. Vuosia värjäiltyäni kuitenkin huomasin saavani kuukausittaisesta värjäilystä lieviä allergisia oireita. Myöhemmin olen myös tullut siihen tulokseen, että tosi tummat hiukset tekevät helposti kasvoistani kalpean näköiset ilman meikkiä – ja kyllä, saattavat vähän vanhentaakin.

Viime elokuussa aloitin raidoittamaan tummia hiuksiani ja projektissa päästiinkin tosi pitkälle, aloin olla ennemminkin blondi, mitä brunette. Nälkä taisi kasvaa syödessä ja aina vaan laitettiin lisää raitaa. Huomasin myös, että vaalea väri taittaa erittäin helposti keltaiseen. Aloin nähdä hiukseni lähestulkoon oranssina, se on kuulemma blondien ”ammattitauti”, haha!

Hetki sitten aloin kyseenalaistamaan vaaleat kutrini ja olemaan jotenkin, no tyytymätön. Viimeinen silaus oli kun äitini, joka ei puutu ikinä mihinkään ulkonäköasioihin ja erittäin harvoin edes kommentoi mitään sanoi, että älä enää vaalenna yhtään hiuksiasi, ruskea on enemmän sinun värisi. Sehän oli siltä istumalta selvä homma, koska äiti tietää parhaiten – ja salaa taisin itse olla ihan samaa mieltä.

hairart1 hairart2Voi Milja, ihana pelastava enkelini kampaajani. Hänkin oli samaa mieltä, että nyt vähän tummennettaisiin, mutta hillitysti. Kerroin tosi tarkkaan mitä halusin, ei niin tummaa, että joutuisin värjäämään tyveä, ei liian punaista, vähän raitoja pitäisi säilyttää. Pidennyksetkin piti värjätä – ja niiden piti mätsätä omien hiusteni väriin. Ei mitään liian radikaalia ainakaan, ei mitään mikä alkaisi kaduttamaan.

hairart3 hairart4Lopputulos oli tämä, en edes tiedä huomaatteko mitään muutosta vielä tästä kuvasta. Tummat hiukset muuten näyttävät valossa kuin valossa samalta, kuin taas vaaleammat näyttävät joka valossa eri värisiltä. Itse olin niin helpottunut, hiukset eivät olleet värjäyksen jäljiltä oranssit, eivät vihreät, vaan luonnolliset ja ruskeammat, kuten halusinkin.

 

hairart5Vähän off-topic, mutta Hair Artiin oli tullut uutuutena Kure Bazaarin kynsilakkoja, oli heti pakko testata ja tuo sävyhän on ostettava itsellekin. Ihan täydellinen koostumus ja ihana kiilto lakassa, en ihan heti uskoisi, että tuotteen raaka-aineista 85% on peräisin luonnosta. Kynsilakka sisältää mm. puuvillaa, maissia, selluloosaa, perunaa ja vehnää.

 

hairart6Hiukset ennen ja jälkeen.

hairart7Vasemmalla jälkeen ja oikealla ennen. Hiusten pituudet tummennettiin takaisin omien hiusteni värisiksi ja raitoja säästettiin, ne poimittiin folion sisään suojaan värjäyksen ajaksi. Toisaalta tämä väri ei olisi ollut mahdollinen, jos ei tummanruskeaa, miltei mustaa väriä olisi ensin raidoitettu pois.

hairart10Mulla on heti jotenkin kotoisampi fiilis tässä värissä. Mitään valtavaa muutosta ei tapahtunut, mutta usein se onkin ihan pienestä kiinni. Haluaisin antaa Miljalle rutistuksen, koska hän jaksoi kuunnella mun pitkät hiusspekulaatiot ja toteuttaa ne vielä täydellisesti, kiitos!

Milja halusi muistaa teitä lukijoitakin, nimittäin pienellä alennuksella. Saatte kaikista Miljan ja Ennin tekemistä hius- ja kauneuspalveluista -15% alennusta, kunhan vain ilmoitatte Hair Artiin aikaa varatessanne lukevanne Magicpoksia. Suosittelen lämpimästi myös Miljan tekemää kasvohoitoa, se on ihan taivaallinen :)

-Maj

0 Comments

 1. Minna 12.5.2014

  Huomaan eron, tosi hyvin onnistunut värjäys!! Oot löytänyt mahtavan kampaajan. Tummemmaksi värjäys on aina riski, kampaajan on oltava taitava… Mulla on kokemusta niistä vihreistä ja niin on harmaistakin. Nyt pelottaa kun pitäis löytää uusi kampaaja uudesta maasta, kääk.

  Vastaa
  • Maj 13.5.2014

   Sulla onkin kauniin väriset vaaleat kutrit! Toivotaan, että tärppää heti ekalla kerralla, kampaajan suhteen siis, haha! :)

   Vastaa
 2. ninnu 12.5.2014

  Olisit vaan laittanut jotain lämpimän sävyistä ruskeaa hiusväriä. Olin aika pettynyt, kun katsoin tota kuvaa missä luki että jälkeen. Parempihan se nyt on, mutta ei oikein huomattavaa muutosta.

  Onko sulla pidennykset päässä, kun kirjoitit niidenkin värjäyksestä?

  Vastaa
  • Maj 12.5.2014

   En missään nimessä halunnut lämmintä sävyä hiuksiini – ja pidennykset löytyy.

   Vastaa
 3. Annika 13.5.2014

  Upeat kutrit! :) Kyllä muutoksen huomaa! Ja kyllä…olen täysin samaa mieltä äitisi kanssa! Ja mielestäni näytät ruskettuneemmalta tummissa hiuksissasi kuin vaaleissa. Tämä välimuoto sopii sinulle hyvin: ei liian tummat eivätkä liian vaaleat. Minulle käy aina niin, että hiusten ollessa tummat, haluan niihin vaaleutta. SItten kun hiukset ovatkin vaaleammat, ne eivät tunnukaan enää omilta. Sitä kaipaa tummempaa… :)

  Vastaa
 4. johanna 13.5.2014

  Nyt on parempi. Kesää kohti mennään,tuo tummuus on jees :) syksyllä sitten tummempaa! Kerroin jo aiemmin että kauniit kasvosi saa kehykset tummemmasta tukasta! Nauti alkavasta kesästä,niin minäkin yritän :)

  Vastaa
 5. jonna 13.5.2014

  Oot vaan niiiiiiin kaunis :)

  Vastaa
  • Maj 13.5.2014

   No voi vitsit, kiitos :”)

   Vastaa
 6. jenna 13.5.2014

  Ihanat hiukset sulla`! Minä jo säikähdin, että olet menny varjäämään oikeesti tummantukan taas.:)

  Vastaa
 7. M 13.5.2014

  Todella onnistunut muutos, jälkeen-kuvassa hiusten nykyinen väri sopii sinulle paljon paremmin! :) Hillitymmät raidat pukevat sinua ja tulos näyttää luonnollisemmalta.

  Vastaa
 8. L.S 13.5.2014

  Luonnollisen näköinen värjäys!! :) Hyvä, kun mainitsit tuosta, että turhaa tuo vaalennus ei ollut, sillä kylmä/luonnillinen väri vaatikin astetta vaaleamman pohjan onnistuakseen!
  Yksi hyvä keino ylläpitää tuollaista väriä on se, että laittaa vaaleata raitaa vain hiusten välikerroksiin, ja vain harvoin pari ohutta päälimmäisiin hiuksiin.

  Tuo aikaisemmasa postauksessakin ollut neule on muuten ihana:)

  Vastaa
  • Maj 13.5.2014

   Kiitos vinkeistä :) Neule onkin ollut ahkerassa käytössä!

   Vastaa
 9. Katja 13.5.2014

  Onnistunut lopputulos, tosi lunnollisen näköinen. Ei toki ennen- kuvissakaan sinulla oleva vaaleampi väri mitenkään ”luonnoton” ole, mutta varmasti ruskeahkompi sopii sinulle paremmin. Olen siis samaa mieltä kuin äitisi.

  Muuten, mitä kasvojenhoitotuotteita käytät tällä hetkellä(puhdistus, kosteutus, meikki yms)? Jotenkin kiinnitin tässä ja esim. ”Mamman mansikat”- postauksessa huomiota ihosi hyvään kuntoon ja terveeseen hehkuun.

  En nyt tietenkään tarkoita, että ihosi olisi ollut jotenkin huonokuntoisen näköinen aiemmissa kuvissa(ei sinne päinkään!), ehkä kuvissa lisääntynyt valo(?) tekee sen, että kiinitin vain huomiota kasvoihisi enemmän.

  Vastaa
 10. elisam 13.5.2014

  Mulla oli lähes sama tilanne, mutta pääsin edullisemmin ja nopeampaa tummasta väristä eroon removeri värinpurulla, joka ei kuluta tukkaa :) Väri vaaleni useamman asteen. Kävin ammattikoululla asiakkaana, koska kampaajat eivät tee removeria, koska niistä ei voi periä oikeen mitään. Värinpurun jälkeen laitettiin sekaan vielä raitoja, niin hyvä tuli ja oma väri saa kasvaa ihan rauhassa tyvestä, sillä se sekoittuu tosi kivasti raitoihin. Sun tukka on nyt tosi kiva, eikä yhtään keltainen :)

  Vastaa
 11. ninnu 13.5.2014

  Superkiva! Sopii nätisti!

  Vastaa
 12. Niinu 13.5.2014

  Hah, hauska lukea näitä tekstejä, nimittäin itsekin olin monen monta vuotta miltein mustatukkainen ja ainaisen juurikasvun piilottelun takia aloin raidottamaan hiuksia, mutta liian vaaleaksi meni, nyt taas tummempaa! :D Helppoa kyllä, kun ei tarvitse jatkuvasti juurikavua värjätä, kun vain raidottaa tukkaa.
  Olet todella kaunis, olivatpa hiuksesi tummat taikka vaaleat, älä sitä epäile!:)

  Vastaa
 13. Minusta tuo väri on tosi snätti, luonnollinen ja tyylikäs. Ylenpalttisen tummiksi värjätyt tosiaan saavat kasvot kalvakoisksi ja minulla saman tekee punaiseen taittavat sävyt. Viileistä sävyistä tykkään itsekin.

  Tässä on minuakin alkanut houkuttelemaan oman hiusvärin valloille päästäminen, nehän näyttisi olevan aika tummanruskea ja ihan nätti. Vaaleilla raidoilla sitä on rääkätty nyt jo monta vuotta ja helpommalla pääsisi ilman jatkuvaa tarvetta peitellä juurikasvua:)

  Kerran menin kampaajalle kuvan kanssa, haaveena ihana maitosuklaan sävy. Lopputulos oli kirkuva kastanja. Meni vähän pieleen, mutta ymmärrän kyllä että värjäyksen lopputulokseen vaikuttaa aika moni tekijä ja liiallinen blondaus alla voi muuttaa lopputuloksen hyvinkin kiinnostavaksi…

  Vastaa
 14. sandra 13.5.2014

  mä en kauheesti huomaa mitään eroa :) mun mielestä tummemmat sopi sulle paremmin, vaikka noikin ihan kivat

  Vastaa
 15. Anniina 13.5.2014

  Oi että, kyllä on hyvä lopputulos! :) Hyvin sopii tuo sävy ja melko luonnollinen väri! Pitäisi itsekin saada jotain uutta väriä kesäksi, tällä hetkellä kun hiusten väri on ruskea ja imetyksen jäljiltä niiden kunto ei mikään priima. :)

  Vastaa
 16. Petra 13.5.2014

  Mikä kynsilakkasävy on kyseessä? Aivan ihana!!

  Vastaa
  • Maj 13.5.2014

   Petra! Oh nouhh, mä en muista sävyn numeroa, ajattelin kyllä ostaa lakan itselleni, niin voin myöhemmin kertoa? Muistuta, jos unohdan!

   Vastaa
 17. Linda 13.5.2014

  Tosi kiva sävy ja näyttää niin luonnollisilta :)

  Vastaa
 18. Aino 14.5.2014

  Kaunis olet ja kauniit hiukset :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *