Välillä otan tyttäreni mukaan tapaamisiin tai palavereihin, hän osaa olla jo tosi fiksusti, eikä enää karkaile tai kiipeileile pöydille, kuten pikkuveljensä. Kuukausi sitten olimme tapaamassa Heliannan kanssa muotikirppiksen mimmejä ja minulla oli Rebe mukanani, hän marssi suoraan kahvilan tiskille ja tilasi ”kaakaon viileänä” :D

Rebekan kanssa on mukava mennä kaksistaan vaikka ostoksille, kahville tms. Yleensä otan silti mukaan jotain pientä puuhaa, jos tiedän että tytön pitää odotella ja istuskella vähän pidempään. Tabletista tai puhelimesta voi toki aina katsella piirrettyjä, mutta on meillä yksi vähän vanhanaikasempikin juttu usein matkassa, pieni läpinäkyvä boksi nimittäin. Boksissa on kyniä, paperia ja muita askartelutarvikkeita, joskus sieltä löytyy kourallinen pikkuisia poneja.

 

askartelulaatikko1Haha, kunnon magicbox! Jotenkin delfiineistä ja koko boksista yleensäkin tulee mieleen yksi henkilö, jännä juttu!

askartelulaatikko3askartelulaatikko2Boksi lähtee usein tytön matkaan mummolaan tms. Mielestäni tuollainen pieni boksi täytettynä lapselle mieluisilla tavaroilla, ehkä jollain vähän spessummalla on ihan kiva idis, ettei aina ei tarvitse olla nassu kiinni siinä ruudussa. 

 

askartelulaatikko4Repsun mielestä on ihana liimailla tarroja vihkoon, leikkailla kiiltokuvia, piirtää tai värittää. Usein kotona vaan on niin, että sakset nähtyään pikkuveli on salamana siinä vieressä ja sotkee hommat. Tiedän miltä Rebekasta tuntuu, nimittäin itselläni on ollut samanlainen ”täystuho” joskus riesanani, terveisiä vaan 3 vuotta nuoremmalla veljelleni.

Miten teillä lapset viihtyvät kun pitää istua hetkinen paikallaan? Vannotteko tabletin nimeen vai onko teillä kenties ihan muut konstit käytössä? Kommenttiboksiin voi jakaa omia vinkkejä, ne varmasti kiinnostavat muitakin?

-Maj

 

 

 

0 Comments

 1. Ansku 15.5.2014

  Ihana idea -kiitos!

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Mahtavaa, jos tästä oli sinulle iloa :)

   Vastaa
 2. terhi 15.5.2014

  Aivan ihana postaus, ja mahtava idea! Kiitos tuhannesti Maj!
  …luulen että meidän kaksi pientä tyttöä kiittävät myös <3

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Hei, ihan huippua :) Olisikin kiva kasata tytön kanssa jollekin kamulle tuollainen boksi – ja vaikka tehdä vaihtarit :)

   Vastaa
 3. jonna 15.5.2014

  Ihana idea. Meilläkin on samantyyppinen laukku, mutta sen nimi on pipi-salkku ja se otetaan esiin kun on kipeänä sisällä kotona. Mun lapsuudessa meillä oli samanlainen ja siinä oli mm mun äidin posliini kahviastiasto jolla pysty varovasti leikkimään sängyssä. Omassa meillä on mm tarravihkoja, puuhakirjoja ja yksi dvd jota katsotaan vaan silloin.

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Ihan TODELLA hyvä idea, etenkin kun meidän perheessä ollaan nyt lähiaikoina sairasteltu todenteolla – taidan ottaa pipi-boxin ja spessu-dvd:n käyttöön, kiitos paljon :)

   Vastaa
 4. Annikki Anonyymi 15.5.2014

  Tyttäreni, nyt 4v, on ollut kiinnostunut kirjoista ja lehdistä melkeinpä siitä lähtien kun esineet alkoivat kädessä pysyä. Yleensä hän itse omasta aloitteesta kuljettaa kirjan mukanaan kauppaan. Pidemmäksi venyvillä kauppa/shoppailureissuilla on helppo tuikata käteen joku mainosvihkonen tms ilmaijakelujuttu. Tyttö jaksaa viihtyä lueskellen ja matka jatkuu :)

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Kuulostaa ihanan helpolta :)

   Vastaa
 5. Elina 15.5.2014

  Kiva idea :) Täytyy varmaan meidänkin neidille hankkia oma boksi, kiitti vinkistä!

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Mukava kuulla, että tästä vinkistä oli iloa :)

   Vastaa
 6. LE 15.5.2014

  Meillä 4,5 oppi lukemaan puolisen vuotta sitten. Nyt on nenä kirjassa pitkiä aikoja ja äiti kiittää :)
  Toki myös askartelut, pirrtelyt, tarrat yms. ovat mieluisia!

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Voi miten hienoa, ihan supertaitava pikkukaveri teillä siellä :)

   Vastaa
 7. Stellis 15.5.2014

  Kiitos vinkistä! Pitää koota joku tälläinen boksi tulevalle lentomatkalle. 3,5 tuntia koneessa 3,5 vuotiaan kanssa.

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Todellakintodellakintodellakin ;D

   Vastaa
 8. Henna 15.5.2014

  Meillä 2-vee poika tykkää liimailla eläintarroja edes takaisin tavalliseen vihkoon. Samat tarrat siis joka kerta käytössä ja ne ovat sellaisia paksumpia, jotka oikeasti pysyvät tavallisessa paperissa monta kertaa kiinni ja lähtevätkin siististi irti. Ja tarroja on siis about 30…… Tarravihko nyt ajaisi saman asian, mutta kun samaan vihkoon voi piirtääkin sitten kun tarrojen miljoona kertaa edes takaisin laitto kyllästyttää. Mutta yllättävän pitkään, jopa yli tunnin tarpeen vaatiessa hän niitä laittelee edes takaisin ja asettelee eläimiä eri järjestykseen :) Meillä on pojan oma ampparireppu ”puuhareppuna”, jonka sisältä voi löytää joka kerta ihan mitä tahansa (mitä askartelujuttuja minä olen siis keräillyt onnessani) sellaisia tilanteita varten, kun pitää istua paikallaan mutta mistään laitteesta ei voi katsella videoita.

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Kuulostaa aikamoisilta supertarroilta, ihan kätevä ominaisuus tuo siististi irtoaminen, jos ne vaikka sattuu liimaamaan johonkin kiellettyyn paikkaan… :)

   Vastaa
 9. Laura 16.5.2014

  Ihan älyttömän hyvä idea! Täytyypä ottaa tollainen käyttöön kun lähtee asioille taaperon kanssa :)

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Jee, kiva jos tästä vinkistä oli hyötyä :)

   Vastaa
 10. Jaana 17.5.2014

  Meillä 4-vuotiaan ja pian 2-vuotta täyttävän tyttökaksikon yhteinen lemppari on muovailuvahat. Play-doh -muovailujutut on niin ihania, että tämä äitikin muovailee innoissaan mukana. Ollaan katsottu YouTubesta inspiraatiota Disney magic-click (?) prinsessoiden kans muovailuun. Lisäksi meillä on Play-Doh -kakkutehdas. Nämä nyt tietty ei ole mitään reissun päällä tehtäviä juttuja, vaan ihan kotipöudän äärellä.

  tuommoinen ”matkalaukku” on superidea, ei näitä kaikkia kikkoja vaan hoksaa, joten, kiva kun porukka jakaa näitä. :)

  Vastaa
  • Maj 18.5.2014

   Oikeasti tosi kivaa, kun lukijat jaksaa jakaa omia vinkkejään täällä kommenttiboksissa, itsekin voin palata tätä lueskelemaan sitten kun idikset ovat vähissä. Isot kiitokset siis sinullekin viestistäsi :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *