sporttiMun tekis mieli läimäyttää itseäni poskelle, vitsit miten hölmö olen ollut. Puolikkaaseen maratoonin on aikaa alle 20 päivää ja miten olen valmistautunut siihen? En mitenkään, tai no, makaamalla rannalla ja syömällä huonosti. Lenkkarit ovat käytännössä koko kesän pölyttyneet kaapissa ja kaiken huipuksi sairastin juuri aikamoisen kesäflunssan, viiden päivän enemmän ja vähemmän kuumeilu vei viimeisetkin mehut.

Koko syksyn, talven ja kevään olen ahkerasti juossut, käynyt säännöllisesti salilla – ja nyt tuntuu tosi tyhmältä, miksi en vaan voinut ylläpitää kuntoa kesällä? No, tässä sitä ollaan ja juoksemaan olis tarkoitus mennä vielä tässä kuussa. Varustus kunnossa, mutta kunto ei. PANIIKKI! Sain instagramissa hyviä vinkkejä puolikkaasta selviytymiseen, mutta mielellään otan niitä vastaan lisää. Heitin pitkästä aikaa ensimmäisen about 8, 5 km lenkin eilen, meni ihan ok, mutta nyt olenkin semisti jumissa.

Sanoinko jo, että paniikki?!?!

-Maj

0 Comments

 1. Emilia V 12.8.2014

  Oli käytävä sun instagramista katsomassa vinkit. Hyviä vinkkejä; jalkojen hieronta kuulosti niin hyvältä, että tarvii varmaan toteuttaa. Mulla puolikas edessä kuukauden päästä, eka sellainen, sullakin eikö? Jos saat vielä muita vinkkejä, niin jaa ihmeessä parhaat. Ja puolikkaan jälkeen sun vinkit & fiilikset. Tsemppiä meille molemmille, hyvin se menee, nyt vaan tossua toisen eteen! <3 :D

  Vastaa
 2. Satu/Willa Fox 12.8.2014

  Juuri törmäsin Kuntoplussan sivuilla treeniohjelmaan, jolla voi harjoitella puolikkaalle ja lähtökunnon tulisi olla se, että jaksaa juosta tunnin yhtä mittaa. Mut tässä treeniaika on 12 viikkoa, ei ihan riitä sulle? :D Voishan tästä silti jotenkin koittaa soveltaa?? :) Kovasti tsemppiä treeniin!

  http://kuntoplus.fi/liikuntasuunnitelma/puolimaratonohjelma

  Vastaa
 3. Iitu 13.8.2014

  Mä juoksin ekan puolikkaani kesäkuussa. Treeniä oli talvi ja kevät takana ja sitten 6vko ennen juoksua jouduin pieneen leikkaukseen. 5vko treenitauon jälkeen ehdin käydä lenkillä kerran tai kaksi ja pisin lenkki koskaan oli 17km. Harmitti tosi paljon ettei juoksusta tuu varmaan mitään.
  Mutta ootas vaan kun saat sen numerolapun rintaan, unohtuu tauot hetkessö :) Aikatavote alittu reilusti ja ehkö juoksu kulki loppujen lopuks jopa paremmin, kun kroppa oli saanu levätä kunnolla.
  Ei se kunto sieltä hetkessä putoa, vaikka siltä aina eka lenkki tuntuukin! Tsemppiä puolikkaalle!

  Vastaa
 4. Ansku 13.8.2014

  Kehonhuolto varmaan aika tärkeässä osassa nyt, eli venyttelyä ja hierontaa(toimisko rullaus parhaiten?) plus tietenkin sitä harjoittelua sopivassa määrin.

  Ähh munkin treenit jääneet, tosin toisaalta, ihan tarkoituksella. Olin niin väsynyt että oli annettava itselle aikaa, ja täyslepoa. Tänään atteelin mennä salille, ainoa kerta tällä viikolla. Ensiviikolla ehkä kahdesti, ja siitä sitten taas pikkuhiljaa normirutiiniin. Tsemppiä siis meille :)

  Vastaa
 5. wilma 14.8.2014

  Yritin kauheesti miettiä, että mitä vinkkejä nyt vois antaa (itellä kaks puolikasta takana), mutta en mä osaa sanoa muuta, kun omasta kokemuksesta: yritä ettiä intoa, motivaatiota ja nautintoa treeneihin, juokse intervalleja ja pitkiä lenkkejä (yli 15km). Kunto palaa tosi nopeesti!
  Tsemppiä!!

  Vastaa
 6. Aino 14.8.2014

  Tuttu fiilis! Mentiin kaverin kanssa kesän alussa sopimaan että elokuussa juostaan puolimaraton. Toki kesällä tuli juostua, mutta ei todellakaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan, syötyä ja juotuakin tuli koko kesä aika reippaasti.. :D Paria viikkoa ennen viime lauantain h-hetkeä vetäisin 15km lenkin ja meinasin kuolla. Mutta hei! Niin me vaan vetäistiin lauantaina puolikas molemmat kaverin kanssa, siellä kisatilanteessa pystyy uskomattomiin suorituksiin! En ole koskaan juossut niin lujaa, niin pitkää matkaa. Pahalta se tuntui lopussa mutta se on päästä kiinni! Muista juoda paljon vettä edellisinä päivinä, kuuntele matkan ajan hyvää musiikkia ja jos siellä on jänis joka juoksee suurin piirtein tavoittelemaasi aikaa, niin lähde sen perään. Näillä eväillä me onnistuttiin vaikkei treenit menneetkään ihan nappiin :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *