Muistatteko vielä tämän postauksen kiharat? Opin Blockfest-viikonloppuna ihanalta Ainolta uuden kiharruskikan, ja nyt treenattuani sitä hiukan, ajattelin uskaltautua jakamaan sen teillekin. Tietystikään tämä oma tyylini tehdä, ei ole yhtä taidokas tai muutenkaan välttämättä ihan tismalleen sama kun Ainon, sillä hän on ammattilainen. Tein muuten myös itselleni näissä kuvissa näkyvät kiharat samalla tavalla, kuin mitä teille koitan seuraavaksi opastaa.  Kiitos siskolleni mallina toimisesta :)

 

kiharruskikka1Mallin hiukset pesun (ja kuten ehkä huomaatte ponnarin, haha) jäljiltä, pohjalla on myös lämpösuoja valmiina.

 

kiharruskikka9Käytän kiharoihin tätä Remigtonin jumbokiharrinta, jonka olen saanut joskus blogin kautta. Lämpötilan säädän omille hiuksilleni 180-190 asteeseen. Lisäksi tarvitaan kasan pinnejä ja kampa.

kiharruskikka2Otetaan hiuksista tuollainen kolmion mallinen osio ja mitä isommat osiot, sen loivemmat kiharat. Kieputetaan osion hiukset raudan ympärille, ylhäältä alaspäin. Kiharaa ei päästetä laskeutumaan alas, vaan lasketaan se suoraan kädelle ja laitetaan pinnin avulla ylös jäähtymään.

 

kiharruskikka3Tällä tavalla.

kiharruskikka5Kiharretaan koko hiukset osio osiolta, paitsi yleensä osan päälimmäisistä hiuksista/etuhiukset olen jättänyt kiinnittämättä.

 

kiharruskikka6Sitten voikin vapaasti häärätä, pelkäämättä kiharoiden suoristumista. Pinnejä tarvitsee kuitenkin pitää vain sen verran, että kiharat ovat kokonaan ”jäähtyneet”. Lopuksi voi esimerkiksi suhauttaa vähän hiuskiinnettä antamaan lisätukea, ennen kuin avaa kiharat.

 

kiharruskikka7Tässä kikkurat heti avaamisen jälkeen.

 

kiharruskikka8Ja tässä ne on hätäisesti harottu läpi.

 

kiharruskikka11Ennen ja jälkeen.

Pitkissä ja raskaissa hiuksissa kiharrettu hiusosio vetää helpommin suoraksi, jos sen antaa ns. jäähtyä normaalisti. Pinneillä kiinnittämisen idea on, että kiharoista tulee kestävämmät ja ne voi tehdä isoissakin osioissa. Tykkään kiharan mallista, tämä kikka toimii loistavasti omissa hiuksissani, sillä tällä tavalla tehdyt kiharat pysyvät hyvänä pari päivää, jos ei nyt ihan sadekeli satu kohdalle :) Omasta mielestäni on myös kätsyä meikata ja hommata ehkä jotain muuta, kun hiukset ovat ylhäällä kiinni, kun ei tarvitse varoa hiusten suoristumista, eivätkä ne ole tiellä.

 

-Maj

0 Comments

 1. anniina 9.9.2014

  hei onpa hyvä idea! kiiros vinkistä! aina kihartaessa ne valmiit hiusosiot on tiellä ja menee sekaisin ja suorat osiot hukkuu tukkajoukkoon :D pinnikiinnitys varmasti auttaa asiaan!

  Vastaa
 2. elissabett 9.9.2014

  tuota pitää koeilla!:) siinä samassa blockfest-postauksessa sulla oli se ihanan näkönen letti oiskohan siitäkin mahollista saaja jorain ohjetta?;)

  Vastaa
 3. AIAK 10.9.2014

  Moikka! Oon joskus kans kokeillut kiharoita näin ja pysyvät tosiaan pitkissä ja raskaissa hiuksissa paremmin, mutta en ole ikinä onnistunut säilyttämään kiharoita seuraavaan päivään edes jokseenkin kiva näköisinä. Miten siis nukut kiharoiden kanssa niin, että aamulla lopputulos ei ole lättänä takkukasa?
  -A

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *