Meillä on ollut tapana aina säännöllisen epäsäännöllisesti kokoontua naapuruston mammojen kanssa istumaan yhdessä iltaa. Edellisen kerran tapasimme pelkästään naisten kesken viime kesänä babyshowereiden merkeissä. Tosi paljonhan me ollaan tekemisissä arjessa, palloillaan puistossa ja touhutaan milloin mitäkin lasten kanssa, mutta tarpeeseen tulee myös nämä iltamat, milloin syödään, juodaan ja jutellaan ihan rauhassa. Lasten saamisen jälkeen sitä osaa muuten eritavalla arvostaa sitä ”rauhassa tekemistä” eli luksusta on kun saa tehdä tavallisia asioida kaikessa rauhassa eli käydä suihkussa, katsoa telkkaria tai siivota.

Tällä kertaa (eli eilen) mammojen ”terapiasauna” lämpeni ystäväni Emmin luona, jäimme melkein kaikki yöksikin. Pöytä notkui herkuista, mutta allekirjoittaneella taisi olla niin kova nälkä, että kameraa ei siinä kohtaa kiinnostanut kaivaa esille, ehkä toisaalta: parempi niin :)

 

mammat1 mammat2 mammat3mammat4”Sinun arkesi on lastesi lapsuus”

Mielestäni on erittäin tärkeää huolehtia arjen pyörittäjästä, eli omasta itsestään. Kun sinulla itselläsi on homma suhteellisen hanskassa, voivat kaikki voi paremmin. Kun sinä jaksat, niin pystyt huolehtimaan muistakin. Itselleni tärkeimpiä juttuja vauva- ja pikkulapsiarjessa on ollut juuri ystävät ja vertaistuki. Olen onnekkaassa tilanteessa, että meillä on tämä pieni ja tiivis äitiporukka, joilta voi pyytää apua tai vinkkejä kiperissä tilanteissa. Meidän porukastamme löytyy aina tyyppejä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan – ja mikä parasta he asuvat lähellä, ihan naapurissa. Konkreettinen apukin siis on hädän sattuessa heti saatavilla- Tärkeää on myös, että mammakamuille ei tarvitse selittellä turhia, sillä he tietävät paljolti, että missä mennään, koska heillä itsellään on niin samanlainen elämäntilanne meneillään.

Niin paljon kaikkea tähän muutamaan vuoteen on mahtunut, porukkaan on syntynyt uusia tyyppejä, on  saatu työpaikkoja, opiskeltu, tehty remontteja, aloitettu ja lopetettu äitiyslomia. On ollut vaikeuksia, mutta toisaalta myös voittoja. Oman poikani sairastuttua nämä ihmiset olivat myös siinä. Kotiin päästyämme naapurista kiikutettiin Samuelille itse ommeltu supermiehen viitta, S-mies eli supermies. Pieni ele sai kieltämättä silmäni kostumaan.
Kiitos niin paljon teille rakkaat.

-Maj

0 Comments

 1. Illanistujaiset, tilaisuus puhua, huoltaa itseään ja jakaa kokemuksia ystävien kanssa on tosi tärkeää vanhemman ja muutenkin aikuisten elämässä jaksamisen kannalta. Toivoisin että kaikilla olisi siihen mahdollisuus!

  Meilleki sellainen tarjoutui meidän perheen aikuisten yhteisten 50v-juhlien merkeissä (25+25). Oli kiva päästä koristelemaan ja ottamaan sitten rennosti!

  Ihania on, tosi kiva idea hyödyntää luonnon antimia koristelussa!
  Meillä mentiin 25+25-vuotis eli aikuisten 50v juhlissa paperikaupan kamoilla ja omilla tuunauksilla. Ja kyllä oli kiva koristella myös aikuisten juhliin antaumuksella!

  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/pukeudutaan-outoihin-vaatteisiin-ja-koruihin-laitetaan-varivalot

  Vastaa
  • Maj 28.9.2014

   Moikka!
   Samaa toivoisin minäkin kaikille. Kiva kuulla, että teillä on ollut siellä onnistuneet juhlat :)

   Vastaa
 2. Pinni 28.9.2014

  Moi! Kysymykseni ei liity tähän postaukseen vaan ”Tummaan blondiin”. Onkohan Hair artin tarjous siis voimassa, jos ajan varaa nyt syyskuun puolella esimerkiksi lokakuulle?

  Vastaa
  • Maj 28.9.2014

   Moikka!

   Juu, kaikista syyskuun aikana varatuista ajoista! :)

   Vastaa
 3. Lastenhuone 28.9.2014

  Hyvä kun muistutit… pitäisi pitää itsestä parempaa huolta. Mulla on kyllä aktiivinen mammakerho – täällä Tanskassa kunta järjestää sellasen ryhmän jotka on suunnilleen synnyttäneet samaan aikaan – ja me tavataankin joka maanantai. Se on kyllä ihanaa terapiaa haukkua miehiä ja jutella kakka-tissi-juttuja ihan sellaisena kuin on, mutta odotan sitä että pääsen tyttöseurassa kilistelemään kuplivaa! Niin ja mikä mua rajottaa? Imetys, laiskuus, väsymys – tekosyitä, kyllä se mies pärjäisi hyvin!!!!

  Vastaa
  • Maj 28.9.2014

   Joo, kyllä tuollaiset tyttöjenillat antaa energiaa (ainakin mulle) taas istua siellä hiekkiksen reunalla :) Meidän iltamassa oli pikkuinen vauvakin alkuillan messissä ja kaikki meni ihan kivasti, suosittelen siis!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *