Kartano, se kuulostaa sananakin jo tosi upealta – ja sitä Vihterpalu todella oli. Paitsi itse kartano niin myös koko piha-alue oli mielettömän upea, paikan rauha ja hiljaisuus tekivät vaikutuksen minuun. Kartanon tiluksilla virtaa Vihterpalun joki ja merikin on kävelymatkan päässä, osa meistä kävi myös ratsastamassa meran rannalla. Aamulla herättyäni avasin varovaisesti meidän huoneen ikkunat, joista leijaili sisään vieno savuntuoksu. En ole koskaan varmaan nukkunut niin hyvin, kuin tuolla kartanossa. Olimme ainoat vieraat koko paikassa.

Vihterpalun kartanon on avoinna tilauksesta, ja sen voi vuokrata kokous- ja juhlapaikaksi, mun käsityksen mukaan siellä on tanssittu paljon häitäkin. Kartano sijaitsee 65 km päässä Tallinnan satamasta, maaseudulla. Myöhäisklassista suuntaa edustavan Kartanon historia ulottuu 1400 luvulle ja on täynnä värikkäitä historiallisia kertomuksia. Kartano siirtyi suomalaisomistukseen vuonna 2000 ja täydellisen restauroinninjälkeen vuodesta 2005 kartano on toiminut kokous- ja juhlaviettopaikkana kauniimpana kuin koskaan ennen.”

 

vihterpalu1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA vihterpalu3 vihterpalu4 vihterpalu5 vihterpalu6 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA vihterpalu9 vihterpalu10 vihterpalu11 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAvihterpalu15 vihterpalu16 vihterpalu17 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA vihterpalu20 OLYMPUS DIGITAL CAMERAHuoneita kartanossa on 19, joista kaikki olivat erilaisia. Nukuimme Idan ihanassa siniseksi sisutetussa huoneessa, jossa oli oma parvi ja huhujen mukaan siellä vierailee toisinaan kartanon kummitus. Ruokasali oli valtava, mutta tunnelma ei ollut missään nimessä kolkko, vaan enemminkin rauhoittava. Kyllä sieltä ripaus luksustakin oli, sillä kellarin upeista sviiteistä löytyivät porealtaat.

Katson, jos saan kerättyä yhteen postaukseen vielä kuvia sisältä. Siellä oli niin ihanaa, että melkein itkettää.

 

-Maj

0 Comments

 1. Lila Syren 22.9.2014

  Oi että, ihana paikka! Kyllä tuota voi jo kartanoksi kutsua:)

  Vastaa
  • Maj 22.9.2014

   No todellakin, Vihterpalu yllätti mut upeudellaa ja tiluksillaan, vaikka tiesin jo etukäteen vähän mitä odottaa :)

   Vastaa
 2. Inkkarit 22.9.2014

  Ihana! Lisää kuvia!

  Vastaa
  • k82 25.11.2014

   JEP! Lisää kuvia!! :) Siskon häät suunnittelun alla ja häntä kiinnostaisi Viherpalu.. :)

   Vastaa
 3. nea 23.9.2014

  Ihanan rauhallinen tunnelma kuvissa! Hieno paikka.

  Vastaa
 4. Eumis 26.9.2014

  Mistä tuo kaunis villapaita on peräisin? :))

  Vastaa
 5. Siiri 25.11.2014

  Kiitos tästä! Olen mieheni kanssa hetken pohtinut voisimmeko järjestää häät Virossa. :) osaatko sanoa onko paikka yhtä upea myös talvella? Haluaisimme järjestää joko syksy tai talvihäät.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *