Bongattiin viime lauantaina Aamulehdestä, että ainakin Tampereen pääpalolaitoksella on avoimien ovien päivä. Arvatkaapa kuinka innoissaan lapset olivat asiasta? No, sen verran innoissaan ettei muuta vaihtoehtoa ollut kuin suunnata auton nokka kohti keskustaa ja paloasemaa.

 

paloasema tampere 1 paloasema tampere2 paloasema tampere3 paloasema tampere4Paloautoissa riitti ihmettelemistä. Samuelilta tuli ainakin 1000 kysymystä auton varusteista ja mitä niillä tehdään.

 

paloasema tampere5Oikeaa palomiehen kypärääkin päästiin testaamaan.

 

 

paloasema tampere6 paloasema tampere7 paloasema tampere8 Paikalla olleet palomiehet olivat auttavaisia ja jaksoivat vastailla lasten kysymyksiin ymmärtäväisesti. Lapset, mikseivät innokkaat vanhemmatkin, pääsivät ”ajamaan” paloautolla, korkealta oli hyvät näkymät kuulemma.

 

paloasema tampere9Apua! Tuli irti! Onneksi saatiin sammutusletkua lainaan ja tuli hallintaan pikaisesti. Todella opettavainen hetki pienemmille, taisi vähän jännittääkin miten siinä touhussa käy? Mua vähän itketti, kun Miika paljasti, että palomies sammuttaa liekit nappia painamalla :/

 

paloasema tampere10 paloasema tampere11 paloasema tampere12 paloasema tampere13Tiesittekö paloaseman alakerrasta löytyvän myös Palomuseon? Museossa on esillä vanhaa kalustoa asemalta ym. Museo on aika pieni ja sen kiersi muutamassa hetkessä läpi. Rebekka ihastui museon tunnelmaan, eikä olisi suostunut lähtemään sieltä. Täytyy varmaan viedä tyttö Vapriikkiin ihmettelemään joku kerta, myös Helsingin reissu tytön kanssa kahdestaan houkuttelisi… Saaapeeee, me tahdotaan tulla museokierrokselle ja hoitamaan kania?!

 

paloasema tampere14 paloasema tampere15 paloasema tampere16Jos missasitte avoimet ovet viime viikolla, niin Tampereen päivän yhteydessä tänä viikonloppuna 4.-5.10. on mahdollisuus käydä tutustumassa taas paloasemaan. Tampereen päivänä on muutenkin perinteisesti ohjelmaa tarjolla ympäri kaupunkia, kannattaa käydä tsekkaamassa tarkemmin Tampereen kaupungin sivuilta. Tamperehan täytti virallisesti 1.10. 235-vuotta. Go Manse, onnea!

-Maj

 

0 Comments

  1. Liina 4.10.2014

    Kuulostaa tosi hauskalta mutta samalla simppeliltä tapahtumalta:) Ihana huomata miten pienistä asioista lapset ilahtuvat:)

    Vastaa
  2. Voipulla 6.10.2014

    Joo, menkää Vapriikkiin ainakin ja sitten Hervannassahan on ilmainen Poliisimuseo. Hyvät parkkikset vieressä, ja kun miehen kanssa vietettiin siellä yhtä kaatosateista kesäkuun päivää, oli paikalla olleet lapset ainakin ihan älyttömän innoissaan kaikista asuista, mitä sai kokeilla, ja muusta. :)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *