Me olimme Mallorcalla perinteisellä pakettimatkalla Finnmatkojen kautta, ystäväni Emmi bongasi loman edullisesti ja päätettin lähteä reissuun yhdessä. Hotellimme Alcudia Pins kuuluu Finnmatkojen Blue Village -hotelleihin, joista kaikista löytyy monipuoliset allasalueet, monenlaisia aktiviteetteja ja muutenkin kaikki mahdolliset palvelut. Me otettiin vielä puolihoito, joten yöpymisen lisäksi vierailuumme sisältyi myös aamupala & illallinen.

Olimme siis saaren pohjoispuolen suurimmassa kaupungissa Alcùdiassa. Sieltä löytyy lapsiystävällisiä pitkiä matalapohjaisia rantoja, Port de Alcudian satama sekä viehättävä vanha kaupunki ja tietysti liuta hotelleja allasalueineen.

 

hotsku1 hotsku2Alcudia Pins -hotellimme sijaitsee Playa de Muro nimisellä rannalla noin 10 minuutin bussimatkan päässä Alcudian kaupungista. Hotellin suurella pääaltaalla on vesiliukumäki, jacuzzi ja suuri terassi merelle päin, niiden läheisyydestä löytyy myös polskutteluallas liukuineen pienemmille. Hotellialueen rauhallisemmalta puolelta löytyy vielä allas vauvoille ja yksi allas uimareille. Hotellin allasalueelta on suora pääsy rantaan, mikä on ainakin lapsiperheen kannalta hyvä juttu. Tavarat voi jättää allasalueelle omille aurinkotuoleille ja ottaa rantsuun mukaan vain välttämättömimmät, eli hiekkalapiot, uimarenkaat ja kellukkeet. Ja toisaalta, jos jotain on unohtunut huoneeseen, ei tarvitse pitkältä lähteä hakemaan.

 

 

hotsku5Yksi tyttöjen suosikeista oli Bamse-klubi, joka järjestettiin useana päivänä viikon aikana. Kerho kesti aina kaksi tuntia kerrallaan, kello 10-12. Lapset eivät ennen olleet osallistuneet vastaaviin mutta viihtyivät tosi hyvin. Kerhossa touhuttiin kaikenlaista mukavaa, aarteenetsintää, piirtämistä jne. kaikkea mistä lapset tykkäävät.

 

 

hotsku4hotsku7 hotsku8Huoneemme parvekkeella oli Sampasta mukava leikkiä autoilla koska aurinko oli lämmittänyt laatat sopivasti. Autoista tulikin mieleen, että bussilla matkustaminen Alcudiassa oli edullista, noin 2 eurolla pääsi hotelliltamme keskustaan. Linja-autoja kulki usean kerran tunnissa, eikä ne koskaan olleet liian täynnä. Helppoa, edullista ja hauskaa, lapsille sekin oli kokemus.

 

 

hotsku3hotsku10hotsku9Hotellilla ruokapuoli hoitui ison buffetin ja mukavan rantaravintolan sekä muutaman pienemmän ruokapaikan avulla. Mielestämme ruuat olivat melko maukkaita buffetruuaksi, verrattuna muutamaan aikaisempaan matkaamme. 

Puolihoito osoittautui hyväksi ratkaisuksi meille. Tuhdin aamupalan syötyä jaksaa pitkälle iltapäivään, jolloin yleensä haukkasimme pienen välipalan, jolla taas pärjäsi helposti illalliseen saakka. Siispä tarvetta hotellialueelta poistumiseen ei välttämättä olisi edes ollut, se voidaa sitten laskea plussaksi tai miinukseksi :D

hotsku11Hotellialue oli siisti ja hyväkuntoinen. Hotelliin kuului 6-7 isoa rakennusta joiden keskellä oli allasalueet ja erilaisia ruokapaikkoja. Hotskun ulkopuolella oli perinteinen rantakatu putiikkeineen. Tarjolla oli perus lomakrääsää uimaleluista aurinkohattuihin, pakko oli muutama uimalelu raahata kotiinvietäväksikin!

 

hotsku12 hotsku13 hotsku14Meidän bamseklubilaiset pääsivät osallistumaan myös iltaohjelmaan, jossa he esittivät oman shownsa isolle yleisölle. Jännitys oli kova ennen esitystä vaikkei sitä myönnettykään. Kaiken kaikkiaan Bamse-klubia ja vastaavia voi suositella perheille joissa on 4-10 -vuotiaita lapsia, lapsilla on kivaa puuhaa ja aikuiset saavat samalla pienen hengähdystauon .

 

hotsku15 hotsku16Rantaravintolasta oli hyvät näkymät merelle.

 

hotsku17Illalla otettiin rennosti. Illallisen jälkeen usein jäimme katsomaan vielä ohjelmaa, lapsia esitykset kiinnostivat.

 

hotsku18 hotsku19 hotsku20 hotsku21 hotsku22 hotsku23 hotsku24Matkamme meni suurimmaksi osaksi lasten ehdoilla, rentoutuen sekä meressä ja altaalla uiden. Viikko on melko lyhyt aika, meidän remmillä siinä ei ehtinyt saarta juurikaan tutkia, mitä nyt kerran köröteltiin vuokra-autolla Palmaan ja muutaman kerran sinne vieressä olevaan Alcudian keskustaan bussilla. Mallorcalta löytyy paljon mielenkiintoisia kohteita, pikkukyliä, rantoja ym. mutta ehkä palaamme niihin vielä myöhemmin?

-Maj

 

 

0 Comments

 1. Henna 21.10.2014

  Hih, mua huvitti kirjoitusvirheesi ”rantoutua”, koska se kuulosti ihan siltä että oot vaan keksiny rannalla rentoutumiselle uuden sanan! :D

  Vastaa
  • Maj 22.10.2014

   No totta, Oliviastahan näitä uusia sanoja ja niiden selityksiä löytyy. Rantoutua on siihen kategoriaan täydellinen :)

   Vastaa
 2. Inkkari 22.10.2014

  Kuvista välittyi kiva rento tunnelma, ihania!

  Vastaa
 3. Mari 22.10.2014

  Kuulostipa kivalta kohteelta! Tätähän täytyy itsekin tutkailla lisää… :)

  Vastaa
 4. Laura 22.10.2014

  Me olimme samassa hotellissa kesällä. Oli ihan kiva paikka, mutta itseä häiritsi kyllä iltaisin muut humalaiset turistit. Esim.englantilaiset saattoivat paikoin olla (all inclusiven) takia hyvinkin huonossa kunnossa ja lapset toimivat kävelykeppeinä.

  Pilasi jotenkin omaa lomafiilistä vaikken todellakaan mikään kuppiin sylkijä itsekään ole.

  Nyt varmaan ollut alueella jo rauhallisempaa kun kesälomakausi ohi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *