Matkavinkkejä Mallorcalle on kyselty, kuvia on kuitenkin aikamoinen määrä, enkä oikein tiedä mistä aloittaisin. Monia varmasti mietityttää pienten lasten kanssa matkustaminen, ja olen ennenkin siitä kirjoitellut. Meidän lapset eivät ole mitenkään älyttömästi reissailleet, laskeskelin nopeasti, että Rebekka on ollut neljällä edestakaisella lennolla, kerran vuoteen siis.

Tässä kuitenkin meidän tämänkertainen matkustelukokemuksemme. Olimme ystävien kanssa matkalla, joten meitä aikuisia oli neljä kappaletta, samoin lapsia.  Nuo meidän 1-,2-,3- ja 4-vuotiaat ovat aikamoinen jengi yhdessä, toisaalta niistä on myös paljon seuraa toisilleen, mutta kyllähän se on vähän niinkin, että joukossa tyhmyys tiivistyy.

Arvioitu lentoaika Helsingistä Mallorcalle on 4 tuntia 15 minuuttia, joten emme ottaneet ruokia lennolle. Lentomme lähti Helsingistä kuudelta, mutta lähdimme ajelemaan Tampereelta kohti lentokenttää jo puolelta päivin, mikä ei ollut meidän tapauksessa yhtään liian aikaisin. Suuntasimme ensin Jumboon syömään ja se reissu venyi, sillä yllättäen kaikilla oli pissahätää yms., porukan pienimmälle haettiin evästä marketista ja Zarassakin vähän pyörähdettiin. Ajoimme suoraan lentokentälle oven eteen, naiset, lapset ja tavarat autosta ulos – ja miehet veivät autot parkkiin. Näin oli ehdottomasti kätevintä toimia, ainakin mun mielestä.

 

matkustuslastenkanssa1 Processed with VSCOcam with f2 presetRebekka ja Nella (oikealla) ovat jo isoja tyttöjä ja touhuavat paljon keskenään. Samppa hommailee omiaan, välillä hän on myös tyttöjen leikeissä mukana. Nella ja Samuel tulevat uskomattoman hyvin toimeen silloin kun Rebekka ei ole paikalla. 1-vuotias Sara ei vielä oikein pysy porukan mukana, mutta kyllä isommat lapset kovasti haluavat häntäkin hoitaa ja huomioida.

 

matkustuslastenkanssa3 Processed with VSCOcam with f2 presetLentokentällä teimme vielä muutamia viimehetken ostoksia. Loman kunniaksi kilisteltiin ystäväni Emmin kanssa, asiat olivat luistaneet hyvin ja kaikilla oli superhyvä lomafiilis!

 

matkustuslastenkanssa5Koneen lähteminen kuitenkin viivästyi, istuimme lähes tunnin odottelemassa koneessa, että päästäisiin nousemaan yläilmoihin.

 

matkustuslastenkanssa61Vihdoinkin perillä, onnelliset me! Oikeassa kuvassa viileä Venla siellä vetää laukkua perässään pienellä kiukulla :”D Meidän lapsista ei kumpikaan nukkunut autossa, eikä myöskään koneessa, vaan porskuttivat menemään yöunien voimalla, se alkoi näkymään. Lentomatka meni hyvin, mutta olihan se vähän raskas, viivästymisen takia olisi pitänyt varata enemmän evästä matkaan. Lapsilla oli omassa laukussaan leluja ja piirrustusvälineitä ym. puuhaa, tabletin piirrustusohjelma oli kovassa käytössä ja Muumejakin maltettiin hetki katsella.

 

matkustuslastenkanssa6Perillä olimme myöhään, ehkä puolen yön aikoihin, matkalaukkuja odotettiin piiitkäään vai tuntuikohan se vain siltä? Aikuisiakin alkoi tässä vaiheessa jo vähän väsyttää, ja luonnollisesti lapsia paljon enemmän.

 

matkustuslastenkanssa7 matkustuslastenkanssa8Lopulta alkoi jo naurattamaan koko tilanne, kun minuutin välein pikkuväen välillä oli pientä kinaa. Lopulta ne laukut tulivat ja pääsimme aloittamaan bussimatkan Palmasta Alcudiaan.

 

Processed with VSCOcam with f2 presetBussimatkalla Samuel ja Rebekkakin luovuttivat väsymykselle. Matkasimme pimeässä hiljaisuudessa suoraan hotellille. Samuel nostettiin nukkuvana bussista rattaisiin  ja vielä rattaista omaan sänkyynsä. Rebekka sinnitteli hereillä – ja jotenkin onnistui vielä piristymään hotellilla.

Kotimatka sujui huomattavasti sutjakammin, paluulentomme lähti vasta kymmennen jälkeen illalla ja kaikki neljä lasta nukkuivat rauhallisesti koko matkan, samoin automatkan Helsingistä Tampereelle. Menomatkalla koko porukka oli ladannu itsensä varmaan niin täyteen odotuksia ja jännitystä, että meininki oli siksikin varmasti levottomampi.

-Maj

0 Comments

  1. Päivi 18.10.2014

    Minkä numeron kouluarvosanoilla annat teidän hotellista?

    Vastaa
  2. Jasmin 19.10.2014

    Moikka! En ole aikaisemmin saanut aikaiseksi kirjoittaa, mutta nyt oli aivan pakko. Olen lukenut blogiasi jo kauan ja iltaisin on aina pakko käydä kurkkaamassa,josko olisi tullut uutta postausta :) Ihailen tapaasi kirjoittaa, kirjoitat niin sujuvasti ja hyvin. Blogiasi luettuna olen saanut sinusta todella positiivisen kuvan! Olet mahtava äiti ja ihminen!!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *