Muumit taitavat olla kaikkien lasten suosiossa, ainakin meidän lapset ja heidän kaverit ovat niihin hullaantuneet. Meille on kerääntynyt pieni kokoelma muumi-kirjoja, joista suurimman osan lapset ovat saaneet syntymäpäivä- tai joululahjaksi. Muutamia ollaan ostettu myös itse ja  Muumilaakso Juhlii ja Muumiperheen lauluretken postitti meille Tammella työskentelevä kaverini. Tove Janssonin luomat hahmot ovat kaikille tuttuja, niin lapsille kuin aikuisillekin. Kirjat ovat opettavaisia ja niissä käsitellään suvaitsevaisten ja humorististen muumien kautta myös vaikeita aiheita, kuten yksinäisyyttä, riittämättömyyttä  ja kuolemaa. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Meidän muumikokoelmaan kuuluu mm. paksusivuisia lasten kirjoja, luukkukirjoja, laulukirjoja… Osa kirjoista on käytössä hieman kulunut, mutta niinhän suositun kirjan kuuluukin olla, vai mitä? Onko muilla kirjoja joita on luettu niin, että hyvä kuin sivut pysyvät paikallaan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuvassa keskellä olevaa Muumilaakso juhlii -kirjaa luetaan tällä hetkellä, se koostuu useammasta pitkähköstä tarinasta. 2-vuotias Samppa ei oikein jaksa kuunnella miltei kuvatonta kirjaa ja touhuaa omiaan kun kirjaa luetaan iltasaduksi, mutta isosisko kuuntelee jo tarkasti ja keskittyy kuulemaansa. Kun pikkuveli nukahtaa, luetaan usein rauhassa vielä monta aukeamaa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuumien luukkukirjat ovat olleet suosikkeja meidän lapsilla. Välillä luukut saavat kyytiä liian innokkaissa käsissä, mutta onneksi teippi on keksitty. Se on kyllä ihmeellistä miten se aina jaksaa hämmästyttää mitä luukun alta löytyy, vaikka se on hyvin jo tiedossa :)

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPäivä muumilaaksossa -kirja kestää kovempaakin käsittelyä. Ja tyypeillä on tuollaiset silmät O___O – ja kaikkee!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAJammailua muumien seurassa.

Meillä on myös dvd:llä kaikki 101 jaksoa muumeja. Ne on kerätty yksitellen, dvd kerrallaan aikanaan. Nykyään näyttää olevan tarjolla dvd-bokseja, joissa kaikki jaksot on koottuna yhdeksi paketiksi, mutta ei siinä ole sitä keräilyn huumaa :)

Meiltä löytyy myös erilaisia muumileluja ja Naantalin Muumimaailmassakin ollaan vierailtu. Mä itse olen lapsena ollut kova muumifani ja edelleen muumeista tulee jotenkin kotoinen & turvallinen fiilis. Muumit on niitä harvoja lasten piirrettyjä, mitä mielelläni tykkään edelleen  itsekin katsella.

Miten teillä, kiinnostaako muumit lapsia? Entäpä äitejä?

-Maj

 

 

0 Comments

 1. Sonja 10.10.2014

  Ahh rakastan muumeja! Niistä tosiaan tulee niin jotenkin kotoisa ja lämmin olo :) ja äärettömän viisaita ja hauskoja juttuja ja oivalluksia niistä löytyy näin aikuisenkin näkökulmasta. Varmasti yritän aivopestä mahdollisen tulevan jälkikasvunikin muumien maailmaan. Vaikka yleensä lapset taitavat kyllä lumoutua niistä ilman aivopesuakin. :)

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   Joo, jos mua pelottais mennä nukkumaan niin laittaisin muumit pyörimään taustalle – ööö, oon tainnut joskus tehdäkin niin, kun muutin kotoa pois 17-vuotiaana. :E

   Vastaa
 2. Noita nokinenä 10.10.2014

  Meillä ovat myös suosittuja niin äidin kuin lapsien keskuudessa. Mies taitaa vähiten muumeista innostua, mutta ehkä hän on vaan kasvanut vähän liian aikuiseksi :D itse juuri sisustin esikoisen muumitalon ja olen hyvin tarkka, että poikani kaverit vieraillessaan eivät sotke sitä :D

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   Muumit on ihan supereita! Voi apua, mahdatko saada pidettyä muumitalon kuosissa? :)

   Vastaa
 3. juuli 10.10.2014

  mun mielestä ne ei kaikki jaksot
  sovi pienille lapsille. yhdessä jaksossa just muumit oli jossain saatella tjn ja siellä hirtettiin tyyppejä. monta kertaa sanottiin ”ne hirtetään” jne että ei kyllä lapsille sopivia juttuja semmoset

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   Huh, mulla on tainnut juuri se jakso jäädä välistä. Muumeissa on välillä vähän rankkojakin juttuja.

   Vastaa
 4. Taina 10.10.2014

  Muumit on ihania. Itse kerään muumimukeja, kulhoja ja lautasia, sekä lusikoita. Niitä onkin aika kokoelma jo!

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   Meiltäkin löytyy kaikkia mainitsemisia juttuja :D

   Vastaa
 5. Elina 10.10.2014

  Meidän neiti tykkää kovasti katsoa Muumeja iPadilta. Meiltä löytyy Muumipehmoja, Muumilakanoita, pyyhkeitä ja astioita ja minä keräilen Muumimukeja ;) Muumimukeja löytyy jo aika iso kokoelma.

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   Jep, muumimuki on helppo lahja/tuliainen, jos ei halua vaikkapa lelua ostaa :)

   Vastaa
 6. Nina 10.10.2014

  Meillä tykätään myös Muumeista mutta varmaan eniten kuitenkin isi! Hän osaa kaikki Muumijaksoissa soineet biisit ulkoa, ei pysty ymmärtämään :D

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   :DDDD Mahtava isi :D

   Vastaa
 7. Heidi / lempiblogi 10.10.2014

  Juu, Muumit on se ykkösjuttu täälläkin. Kaikki Muumi-aiheinen uppoaa: värityskirjat, palapelit, kirjat, laulut, leikkihahmot, pehmolelut, kaikki mitä keksiä voi. Ainut haittapuoli on se, että ”Pöökö” (Mörkö) tulee uniinkin!

  http://www.lempiblogi.fi/perhe/morko/

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   Voi ei, Pöökö <3 Täällä se on MÖÖKÖ!

   Vastaa
 8. Silja 10.10.2014

  Kyllä meilläkin Muumeista tykätään kovasti. Itse en juuri niitä omasta lapsuudestani muista, mutta nyt 3-vuotiaan tytön kanssa Muumien maailmaan on tullut tutustuttua. Mukavia, vivahteikkaita ja elämänmakuisia tarinoita. Muutama dvd löytyy ja myös tuo musiikkikirja, jonka lauluista tykkään myös paljon. Sen kaiken oheismaterian jättäisinkin sitten vähemmälle.. :) Kiitos kivasta blogista!

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   Meillä on Iittalan Muumimukeja ja laseja lapsille. Tykkään tosi paljon niistä laseista itsekin, ja lapsista on aina yhtä jännää katsella, että mikä hahmo siellä lasin kyljessä milloinkin on :)

   Vastaa
 9. Heidi 10.10.2014

  Olen itse ollut Muumi fani jo pitkään… Nyt kun tyttären 1-vee synttäreitä Suunnittelen ei ole vaikea arvata teemaa ;). Kotoa löytyy niin pehmoa, mukia, lautasta, lusikkaa, lakanaa yms. Muumit on vaan niin symppiksiä :)

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   No vitsit, kuulostaa ihanalta! Täydellinen teema 1-vuotiaan kemuihin :)

   Vastaa
 10. Maarit 11.10.2014

  Meillä alettiin pelätä mörköjä kun katsottiin muumeja :(

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   Voi ei, meidän Samppa taas tykkää vähän ”Möököstä” – se on samaan aikaan vähän jännittävä ja kiinnostava :)

   Vastaa
 11. Noita nokinenä 12.10.2014

  Missä ne ajastetut postaukset? Tämän oon lukenut jo kolmesti ;D

  Vastaa
  • Maj 12.10.2014

   No uusimmassa postauksessa on vähän selitystä tähän asiaan! Olet käynyt ahkerasti lukemassa sillä eilinen on ainoa päivä kun postausta ei ilmaantunut, ihana!

   Vastaa
 12. Saara 13.10.2014

  Minä olen pienenä ollut niin suuri muumifani että tokihan niitä on pitänyt lapsillekin näyttää, kaikki jaksot löytyvät myös meiltä ja lapset tykkää. Näiden lisäksi muumikirjoja, -taloa, -pehmoa ja -astiaa.. Onhan ne joka puolella. :D Itse olen näin aikuisena kokenut muumiohjelman välillä jopa pelottavana, jännittävineen musiikkeineen kaikkineen! Hassua, koska en ikinä lapsena nähnyt ohjelmaa niin. Onhan se vähän hurjempi kuitenkin kuin nykyajan lastenohjelmat, mutta ehkä se on osa sitä hienoutta. :) Ja tietenkin ne kaikki muumien viisaudet!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *