Olen hiljalleen löytänyt jälleen tieni kuntosalin ja ryhmäliikuntatuntien pariin. Jälkimmäiseen sytytti kipinän taas ystäväni Anun pari viikkoa sitten vetämä toiminnallinen tunti Personal Training-teemapäivänä Liikuntakeskus Leidillä.

Pidän omatoimisesta, reippaasta ja tehokkaasta treenaamisesta salilla, sykkeen pitää nousta ja treenin jälkeen kuuluu olla aina sellainen fiilis, että on tullut tehtyä jotain. Itseasiassa sanoin ehdottaman ei:n ensin kaikille ryhmäliikuntatunneille, mutta sitten kuvioihin tuli Personal Trainerini ja ystäväni Anu. Pari vuotta sitten Anu sai mut ensin suostuteltua testaamaan Leidillä Deanin vetämää kahvakuulatuntia (rakastuin) ja myöhemmin uskaltauduin osallistumaan myös muille vastaaville tunneille kuten esim. Muokkaukseen ja Leidi Poweriin. Tästä voitte ehkä päätellä, että vaikka joskus  yökerhossa innostuisinkin tanssimaan villisti, niin mulla ei ole oikeasti minkään näköistä rytmitajua ja sekoan heti omiin jalkoihini jos koreografia on yhtään haastavampaa kuin ”askel viereen” :D Jos ja kun joudun keskittämään kaiken energiani askelkuviosta selvieytymiseen ja käsien omituiseen heilutteluun siinä sivussa, niin itse kuntoilu jää toiselle sijalle, eikä se ole varmaan se pointti.

Leidin lisäksi minulla on GoGo:n jäsenyys, siellä käytän kuntosalia, joka on auki arkisin ilta kymppiin saakka. Leidi on kuitenkin ainoa paikka, jossa mun on helppo osallistua ryhmäliikuntatunneille, ehkä sen ilmapiirin takia. Ehkäpä kuntosali, joka on tarkoitettu pelkästään naisille on jotenkin rennompi? Leidillä ainakin on turvallinen ja kannustava fiilis.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset kuntosalit3Löysin alunperin kuntosalitreenaamisen joskus about 22-vuotiaana, astelin jännittyneenä, pelokkaana ja erittäin epäuskoisena Powerhouse Gymin ovesta sisään. Onneksi tiskin takaa löytyi superystävällinen ja kannustava Mikko Melberg, joka tutustutti minut kuntosaliharjoitteluun ja teki myöhemmin myös muutamia erilaisia saliohjelmia ja ruokavalion minulle.

Lämmöllä muistelen aina Powerhousen aikoja, siellä se salikärpäinen minua sitten puraisi ja treenasin ”luolassa” monta vuotta, kuusikin kertaa viikossa. Samassa paikassa treenasivat myös teräsnaiset Elise ja Sanna, jotka molemmat pelkällä läsnäolollaan motivoivat minua yrittämään aina vähän enemmän, ihailen teitä edelleen tyypit <3 Koskaan en ole ole ollut niin hyvässä kunnossa, mitä Powehousen aikoihin n. 23-vuotiaana. Silloin elelin aika kurinalaista elämää ja muutenkin olinhan vain itseäni varten. Toki minulla oli paljon enemmän aikaa käytettävissä, kuin mitä nyt pienten lasten äitinä.

 

kuntosalit4Personal Training -teemapäivän maistiaisia.

 

kuntosalit5Menossa ja tulossa! Luonnollisesti naama on punainen ja hikinen treenin jälkeen, mutta miksi näytän ihan Hessu Hopolta? :D

Tällä hetkellä mulla ei ole mitään sen kummempia tavoitteita treenaamisen suhteen, menen vaan oman jaksamisen ja fiilisten mukaan. Puolikkaan maratonin jälkeen kun tuo lenkkeily ei ole huvittanut pätkääkään, saankohan uutta kipinää juoksemiseen enää ikinä? Olen odotellut jo pari kuukautta juoksuhalujeni palautumista, mutta eipä niitä kuulu…

Miten siellä ruutujen takana jaksellaan? Onko syksy innostanut liikkumaan vai päinvastoin? 
-Maj

0 Comments

 1. Linda 12.11.2014

  Sulla on niin hyvä tyyli kirjoittaa ja sulla on hyvä huumori, uppoo ainakin muhun :)

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Kiitos kovasti Linda – ehkä se on just se surkee huumori, mikä toimii sullekin :D

   Vastaa
 2. Satu 12.11.2014

  Mä otin elokuun lopussa neljän kuukauden (superhalvan) jäsenyyden Grouponin kautta Leidiin. Se on ihana sali, kun siellä on tyypit näyttää ihan tavallisille naisille, jos tiiät mitä tarkoitan. Oon käynyt siellä jo silloin kun se perustettiin (ja entisellä Fressillä ennen sitä), mut oli monen vuoden tauko ihan sen vuoksi, että halvemmat hinnat ajoi Wolfille. Nyt oon jo valmiiks ihan nyreänä, että tää onni loppuu jouluna, ellen oo valmis maksamaan oikeesta jäsenyydestä, höh. Ei olla koskaan samaan aikaan kuitenkaan osuttu sinne, en oo ainakaan huomannut sua?

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Tiedän kyllä mitä tarkoitat, kenelläkään ei ole tarve yrittää olla mitään, eikä kukaan ole ylimielinen, Leidillä on tosi hyvä yhteishenki. Ei varmaan olla siellä törmätty, en ainakaan tunnusta :D Olin siellä viimes tänään, mut ei sua näkyny, hehe!

   Vastaa
 3. Elena 12.11.2014

  Oikeastaan on ihan pakko liikkua syksyisin, että jaksaa painaa tämän pimeyden ja märän sään läpi. :D Tosin on pakko vähän herkutellakin saman syyn takia.
  Juoksufiilikset on ollut täälläkin maassa jo puoli vuotta. Yhteen aikaan saatoin käydä juoksemassa aamulla ja illalla viitenä päivänä viikossa, nyt jos kerran viikossa jaksaa lähteä radalle, niin ihme on tapahtunut. Juoksemiseen jäi jotenkin koukkuun ja sen jälkeisiin fiiliksiin, ehkä sitten liika oli liikaa. Olisi kuitenkin ihan kiva saada sitä motivaatiota pururadallekin, ehkä vielä jonain päivänä taas.

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Totta turiset kyllä. Toivotaan, että joku kaunis aamu sitä vaan herää juoksuhalujen kanssa. Vai voiko niin vaan käydä?

   Vastaa
 4. Perhoneito 12.11.2014

  Mulla ois kans into pitkästä aikaa kokeilla jotain ryhmäliikuntaa, kun kuntosali alkaa tökkiä. Ois tosi kiva koitaa crossfittiä tai jotain muuta, ei rytmillistä (sama vika rytmillisten tuntien kanssa, liikunta jää kun yrittää keskittyä), mut rahatilanne on sellainen, ettei oikein nykypäivänä oo varaa. Harmittaa, kun kaikki liikunta jää, kun ei keksi tarpeeks hyvää ja halpaa vaihtoehtoo :(

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Hyviä varmasti löytyy, mutta halpoja heikommin? Löytyiskö mitään kansalaisopiston tms. toiminnasta mitään kiinnostavaa?

   Vastaa
 5. Liljankukka 12.11.2014

  Teidän perheelle vois sopia myös Perheliikuntakeskus Hipan tarjonta! Tsekkaa http://www.hippa.fi, moottoritietä vain noin 10 minsaa. Jumpat ihan huippuja (Miran tunnit..), ok sali ja lasten tunnit tosi kivoja.

  Vastaa
 6. Mona 13.11.2014

  Spinningiin Maj seuraavaksi! ;) t, toinen rytmitajuton

  Vastaa
 7. Roosa 13.11.2014

  Oon samaa mieltä, mitä joku aiemminkin jo kirjoitti, että pakko liikkua, jotta jaksaa tän pimeän ja harmaan syksen sekä talven läpi :) ite oon tykänny spinningstä, lesmillsin grit tunneista ja sh’bamista!

  Vastaa
 8. SatuKoo 13.11.2014

  Rakastan BodyBalance -tunteja :)
  Itse käyn pääasiassa salilla, koska en ole oikein uskaltautunut noille ryhmäliikuntatunneille. Vain naisille tarkoitetulla salilla on ihana käydä, ainakin meidän salin ilmapiiri on se, minkä takia en ole edes harkinnut muita.

  Vastaa
 9. Saleilija 16.11.2014

  Kiitos kivasta blogista! Tarkennuksena vielä että Leidinkin sali on nykyään arkisin klo 22 asti auki. :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *