Minä ja Ida pääsimme viime viikolla muun mediaväen kanssa tutustumaan Tampereella paljon kuhistuun Solo Sokos Hotel Torniin. Suomen korkein asuinrakennus, 25-kerroksinen Torni avasi reilut pari viikkoa sitten ovensa vierailijoille. Moderniin rakennukseen on yhdistetty kauniisti museoviraston suojelemat, 140-vuotta vanhat veturitallit. Hotelli kertoo tarinaa Tampereesta ja tamperelaisuudesta, sisustuksesta huokuu Mansen vaiherikas historia yhdistettynä nykypäivään ja voin kertoa, että hotellin jokainen yksityiskohta on tarkasti harkittu ja hiottu.

Tornista löytyy 305:n huoneen, kuntosalin ja kokoustilojen ym. lisäksi myös kiinnostavia ravintoloita. Alakerrassa on Paja Bar, rento seurusteluravintola, veturitalleissa sijaitsee 250 paikkainen Grill It!-grilliravintola ja yläilmoissa pääsee nauttimaan drinkkejä Moro Sky Barissa (25. kerros). En ole vielä käynyt testaamassa mitään ravintoloista, joten en osaa sanoa onko ruoka/juoma yhtä laadukasta, mitä puitteet antavat olettaa. Aikamoinen kompleksi tuo Torni kokonaisuudessaan on – suosittelen paikallisiakin tsekkaamaan mestat, ja nappaamaan vaikka drinkit tuolla 25. kerroksen Sky Barissa.

 

torni1Tältä Torni näyttää edestä…

Processed with VSCOcam with f2 preset… ja näin upeaita maisemia pääsee ihailemaan hotellin ylimmistä kerroksista. Manse <3

 

torni3Alakerran vastaanotto.

 

torni5Paja Bar on kunnianosoitus Manserockille. Ruokalistat olivat naamioitu vinyylin kansiksi ja servieteistä löytyi tamperelaisten rokkareiden käsinkirjoittamia biisin sanoja. Siellä oli myös aito vinyylijukeboksi, terkkuja vaan isälle, vieläkö piilottelet äidiltä omia jukeboksejasi varastossa? :”D Ruokalistakin perustuu Manserokkareiden omiin suosikkiannoksiin.

 

torni6Hotellin johtaja Mikko Kankaanpää esitteli meille hotellia. Eteisessä kuuluu junan puksutus, ja fiilistä lisäävät myös valo- ja savutehosteet.

 

Processed with VSCOcam with f2 presetMeidän Samppahan se siinä, tästä tilaisuudesta kirjoitinkin jo tässä postauksessa. Saimme kätevästi siinä samalla myös naperon näkökulmaa hotellista. Hänestä parasta oli kosketusnäytöllä tilattava hissi. Poika fiilisteli yläilmoissa, autotkin näyttivät niin naurettavan pieniltä.

 

torni8 torni9 torni10 torni11 torni12Skybarista löytyy myös ulkoilmaterassi, mutta ikävä kyllä säät eivät tällä kertaa oikein suosineet…

 

torni13 torni15torni14Kaksi kaunista ja rakasta <3

Me ollaan saatu tänne Tampereelle aikamoinen hotsku vai mitä sanotte? Jo hotelliin astuessa vierailija pääsee tutustumaan Tampereen historiaan ja kulttuuriin. Minusta oli ihana idea yhdistää moderniin rakennukseen ne kauniit veturitallit. Ja täytyyhän tuolla yläilmoissa käydä testaamassa jotkut drinksut eli koska mennään Ida?
Maj

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *