Meidän kodin lastenhuonetta laitettiin tekstiileillä uusiksi joskus vuoden 2012 loppupuolella, olin tosi tyytyväinen muutokseen ja muutenkin koko huoneseen tuolloin. Pidän edelleen simppelistä raitaverhosta sekä valkoisesta vetoketjullisesta päiväpeitteestä. Mistään muusta en sitten oikein enää innostukaan…

 

lastenhuoneen sisustus1Vaihdettiin nyt tuo Muuton valaisin* Kico Lunardo kuu-ukkokattolampun tilalle. Tästä pääset muuten kurkkaamaan miltä lastenhuoneemme näytti tammikuussa 2013.

*saatu Katoko-shopista

 

lastenhuoneen sisustus2Lastenhuoneen lyhyellä seinällä on ikkuna, pitkällä seinällä iso hylly, toisella sivulla jättimäinen sänky ja toisessa päädyssä kiinteät vaatekaapit. Miika ehdotti, että purkaisimme tuon ison kerrossängyn pois, mutta itse en oikein lämpene ajatukselle, sillä siihen on helppo majoittaa yövieraat ja jos lapsilla tulee jokin hätä yöllä niin mahdun itsekin siinä heidän keskellään nukkumaan. Yhdessä sängyssä nukkuu helposti kaksi aikuista ja kaksi lasta. Päiväpeite on tukevasti vetskareilla kiinni, joten sängyllä on kätsy päivisin lueskella ja leikkiä.

 

lastenhuoneen sisustus3Romuhylly on myös Miikan suosikkeja, minun mielestäni se joutaisi puolestaan pois, tilalle jotain fiksumpaa.

 

lastenhuoneen sisustus4 lastenhuoneen sisutus5Omat suosikkini lastenhuoneessa:
– Valaisin
– Jakkarat
– Iso sänky
– Aakkostaulu
– Raitaverho

Kaiken muun voisin laittaan kiertoon, myös Malm-lipastot. No okei, ehkä automatto olisi pakko säilyttää. Parissa vuodessa lasten tarpeetkin ovat muuttuneet, he kaipaisivat ehkä pientä pöytäryhmää, jonka päällä voisi piirtää, askarella ja muovailla.  Lelut ja leikitkin ovat jo kovin erilaiset mitä esim. vuosi sitten. Jos minulla olisi rajattomasti tilaa (ja rahaa) niin olisi ihana tehdä sellainen toiminnallinen lastehuone, yläsängystä liukumäki jne.. No eipä kuitenkaan ole, joten jään vielä ideoimaan ja miettimään kannattaako tehdä uusia investointeja. 

Millainen lastenhuone teidän kotoanne löytyy? Omat huoneet vai yksi yhteinen?Entä millainen on teidän haaveidenne lastenhuone?

 

-Maj

 

0 Comments

 1. MoonaA 8.11.2014

  Mistä tuo kerrossänky oli hommattu? Tollainen leveä alapeti olisi haaveissa.

  Vastaa
 2. Laura 8.11.2014

  Minusta teidän lastenhuone on kiva, mutta kukapa ei kaipaisi välillä vaihtelua. Meidän lastenhuonekuvia löytyy täältä http://nauravanappi.blogspot.fi/search/label/lastenhuone ja kesken ne ovat nekin. Toinen huone odottaa tapetin saamista seinälle ja pojan huoneessa haluaisin jotenkin järkevämpiä kalusteita tai ainakin tumman hyllykön pois. Luulen, että meillä nuo ovat ne huoneet, jotka eivät koskaan ole äidin mielestä valmiita :D

  Vastaa
 3. Marsu 8.11.2014

  Minä sisustan ensimmäistä lastenhuonetta puolitoista vuotiaalle tyttärellemme, tosin kaikki lelut on alakerran olohuoneessa, joten tyylikkäille säilytyskoreille on tarve… Olisinkin kysynyt mistä teidän mustat korit on hankittu lastenhuoneeseen, siellä näytti olevan kaksi erilaista lattialla? Lastenhuoneeseen haluaisin isot lattiatyynyt, joissa voi itse pötkötellä, kun leikkii lapsen kanssa =)

  Vastaa
 4. Saana 8.11.2014

  Musta molemmat versiot lastenhuoneesta näyttivät tosi kivoilta! Vahassa huoneessa tykkäsin niistä päällystetyistä jakkaroista tosi paljon. Mihin ne ovat joutuneet? Entä se ihana matto? Kerrossänky on varmasti käytännöllinen, kuten totesitkin. Tuoreemmassa kuvassa on ehkä vähän vähemmän huonekaluja ja tavaraa, mikä on varmasti hyvä juttu leikkien kannalta. Tuollainen mustavalkoinen sisustus tuo kivast lelujen värit esille. En ehkä muuttais mitään, paitsi toisin vanhat jakkarat takaisin ja maton :)

  Vastaa
 5. Noita nokinenä 8.11.2014

  Meillä tähän asti on ollut vihreän sävyinen lastenhuone , mutta tekisi mieli vetää kaikki uusiksi. Kyllästyminen on iskenyt. Nyt on syntynyt toinen lapsi ja kohta sielä onkin kaksi leikkijää. Ei vaan tiedä mistä aloittaisi, mutta tuo on hyvä vinkki, että miettii mistä asioista pitää ja mitkä taas joutaisivat pois!

  Vastaa
 6. Lilli 8.11.2014

  http://stay-home-mommy-me.blogspot.fi/2014/08/pikkupojan-huone.html Tuollainen on meidän lasten/ lapsenhuone♥

  Vastaa
  • Lilli 8.11.2014

   Nii ja tykkään kovasti myös tosta teidän lastenhuoneesta. Sepäs se, jos tilaa olis enemmän ni mahdollisuuksiakin olisi vaikka mihin muuhun :)

   Vastaa
 7. Evemaria 8.11.2014

  Tykkään, kun lastenhuone näyttää lastenhuoneelta. Liian monessa blogissa on kuvailtu lastenhuonetta niin ettei leluja näy missään. Huoneita ei edes tunnistaisi lastenhuoneiksi. Toki huoneet on viimeisen päälle laitettuja kuvia varten, mutta saisi mun mielestä blogeissa elämän jälkiäkin näkyä.. :)

  Mun mielestä teidän lastenhuone on oikein viihtyisän näköinen. Eikös se ole pääasia, että lapset viihtyvät ja lelut saa tarvittaessa nopeasti laatikoihin pois tieltä. :)

  Vastaa
 8. Mariia 8.11.2014

  Teillä on siis ilmeisesti automatto ollut kovassa käytössä? Muistelenkin joskus nähneeni sen jossain postauksessa… Mietiskelen automaton hankkimista 1-vuotiaalle autoja rakastavalle pojalle, mutta insinöörimieheni mielestä matoissa olevat talot ovat ihan vääristyneitä (kun ovat siis ”littanoita”) eikä matto sen takia ole hyvä juttu. Pitäisikö kenties puhua mies yli tuosta päähänpinttymästä ja etsiä pojalle matto? :D

  Meillä lapset (tyttö ja poika) nukkuvat omissa huoneissaan. Leluista suurin osa vielä toistaiseksi isosiskon huoneessa, mutta ehkä niitä hiljalleen jaetaan molempiin huoneisiin. Tähän jakoon päädyimme sen takia, että kahden vuoden ikäeron takia tulee väistämättä tilanteita, jolloin isosisko kavereineen valtaa koko leikkihuoneen itselleen ja pikkuveli suljetaan pois. Joo, leikkien pitäisi olla yhteisiä ja kaikkien pitäisi päästä mukaan, mutta ei se käytännössä kuitenkaan ihan niin mene…

  Vastaa
 9. Onpas kiva lamppu! Ymmärrän kyllä, miksi tuo ”romuhylly” voi alkaa kyllästyttää, avohylly kun tuntuu helposti olevan koko ajan epäjärjestyksessä…

  Tässä on muutama vähän vanhempi kuva meidän lastenhuoneestamme. Enimmäkseen näyttää kuitenkin samalta:
  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/vieras-lastenhuone

  Vastaa
 10. Murju 8.11.2014

  Meidän 4v ja 2v lastenhuone elää jatkuvasti tarpeen mukaan. Tarve on esimerkiksi senhetkinen suosikkileikki. Useahkosti muuttuva järjestys tuntuu myös aktivoivan lapsia:he löytävät vanhatkin lelunsa uudelleen ja uudelleen! Toki huone on iso, pienen huoneen järjestystä ei helpolla muuteta..lastenhuoneesta löytyy mm. lukuisiin majaleikkeihin taipuva kerrossänky ja isot avohyllyköt joista lelut näkee hyvin ja johon niitä voi kutsuvasti asetella.

  Vastaa
 11. anna 9.11.2014

  Olispa mahtavaa jos Mamma tyylit laajentuis joskus lasten huoneisiin :)

  Vastaa
 12. Silja 9.11.2014

  Tosi paljon kivoja juttuja löytyy teidän lastenhuoneesta! :) Meillä lasten 1- ja 3-v huone on tilava ja siinä on potentiaalia, mutta en ole vielä saanut ratkaistua lelujen säilytykseen järkevää systeemiä. Kun pitäisi olla käytännöllinen, mutta myös kivan näköinen. Ehkä pitää kuitenkin ”tyytyä” Ikean ratkaisuihin. Väreinä meillä on mustaa, valkoista ja sopivissa määrin mintunvihreää, keltaista ja harmaata. Toki esillä olevista leluista löytyy koko värien kirjo. :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *