Girls just wanna have fun and not worry about the drama. Ihmisillä on ripsienpidennyksiä, geelikynsiä ym. pieniä lisäkikkoja arjen kauneusrutiineiden helpotukseen, oman ulkonäkönsä tai ihan vaikka oman fiiliksensä kohottamiseen. Meikäläisellä on hiustenpidennykset, välillä pidän niistä taukoa, useimmiten en. Ne eivät varsinaisesti helpota arkea, eivätkä välttämättä helli omia hiuksia, mutta tunnen olevani niiden kanssa hiukan parempi, pitkätukkaisempi versio itsestäni. Ehkä joskus kyllästyn niihin, ja palaan polkkatukkaan, mutta sellaisesta ei juuri nyt ole mitään merkkejä.

Hiusteni mitta ei silti ole ollut hiuskriisini syy, vaan enemminkin väri. Tummasta lähdettiin hivuttautumaan raidoituksella kohti luonnollista omaa sävyä. Halusin vaihtelua, sekä huomasin, että päänahkani saattaa olla herkistynyt ruskealle värille. Vuoden päästä lopputulos oli saavutettu: luonnollinen hiusväri vaaleilla raidoilla, mutta sehän näytti minusta aina vaan keltaiselta.

Pidennykset ja omat hiukset värjättiin kesällä ruskeiksi, mutta… Aurinko, pesut ja lämpökäsittelyt tahtoivat viedä ruskean värin mennessään, etenkin pidennyksistä ja hiukset alkoivat taas kellertää. Viime kuussa olimme perheen kanssa viikon etelässä, lähdin ruskeahiuksisena, mutta jo kolmen päivän auringossaoleilun jälkeen totesimme ystäväni kanssa, että hiukseni ovat muuttumassa keltaiseksi, hemmetti sentää! :D Soitin luottokampaajalleni Miljalle ja totesin, että nyt olisi tehtävä jotain. Ei enää keltaista tukkaa, vaikka punaista tai sinistä, mutta ei enää keltaista.

 

hiukset1Lähtötilanne Hair Artissa. Miljan sunnitelma oli tämä: Pidennykset pois päästä ja roskikseen. Hiusvärini kartoitus ja liukuvärjäys ruskealla, jossa on hieman lämpöä. Hiukset värjättiin hiukan valmiina olleita raitoja säästellen. Uudet pidennykset tilattiin Simply Naturalilta, värinä nelonen ja sekaan vähän vaaleaa. Viimeisten vuosien aikan en ole käyttänyt muutakuin Simplyä – kyllä, hiukset ovat kirpaisevan hintaisia, mutta laadukkaita.

 

hiukset2No siis pikku myy! Värjätyt hiukseni kauniilla kampauksella, ilman pidennyksiä. Väriä pois pestäessä hiuspohjaani laitettiin rauhoittava tehohoito, enkä joutunut kärsimään lainkaan kutinasta. Hair Art on ottanut valikoimiinsa Label m.:n tuotteet, mistä löytyy mm. myös näitä tehohoitoja, jotka ovat juurikin pesupaikalla hiukseen levitettäviä syvemmälle kosteuttavia ja korjaavia ampulleja. Asiakkaalle valitaan sopivin ampulli hiuksen ja hiuspohjan tarpeiden mukaan.

 

 

hiukset3Uu, pidennykset päähän ja Alanis Morissette -lookki oli valmis, haha! Mitasta pätkäistiin reippaalla kädellä pois, mutta latvaa ei ihan älyttömästi kerrostettu, kun se muutenkin siitä kuuluu. Pidennykset on aina ihan pakko leikata ja keventää, vai mites tää lookki? Ai, kamala.

 

hiukset4No tässä sitä sitten ollaan, tyytyväisenä ja ruskea hiuksisena. Tämä on maksitummuus, millä Milja edes suostuu hiukseni värjäämään kuulemma. Sen verran tämä väri on kuitenkin neutraalimpi ja vaaleampi, kuin pari vuotta sitten, että en joudu joka kuukausi värjäyttämään tyvikasvuani. Ruskea sopii kieltämättä ihon väriini ehkä snadisti nätimmin, mutta… katsotaan. Toivon, etten herkisty enempää värille, mutta kyllä vähän pelottaa.

 

hiukset5Keltainen/ruskea eli ennen/jälkeen.

Huh, aikamoista vääntöä tämän hiusvärin kanssa, toivon todellakin, että tämä olis nyt tässä sitten. En kaipaa enää mitään vaihtelua, hahah! Ja hei teille Miljalta ja Enniltä label.m tehohoito ilmaiseksi hiustenvärjäyksen ja leikkauksen yhteydessä marraskuun aikana! Suosittelen lämpimästi testaamaan, etenkin jos kärsit samoista ongelmista, kuin minä.

-Maj

 

0 Comments

 1. Silvia 3.11.2014

  Maj, olet suloinen!! Mulla tulee aina niin hyvä mieli kun luen tätä blogiasi<3 Kaunis ja pirteä äiti!:-)

  Vastaa
  • Maj 3.11.2014

   Kiitos Silvia kauniista sanoistasi, piristit todella meikämamman päivää :*

   Vastaa
 2. Jannina 3.11.2014

  Hei, kävin viimeksi Hairartilla ja pidin tuloksesta äärettömän paljon, sielä kuitenkin huomasin että itsekkin reagoivani tuohon väriaineeseen, aiemmissa paikoissa näin ei ole käynyt :/ Mutta tuloksesta tykkäsin niin älyttömästi että varmasti jatkossakin suuntaan Hairatille :)

  Vastaa
  • Maj 3.11.2014

   Kiva kuulla, että lopputulos oli mieleen! Mistähän tuo yhtäkkinen reagoiminen sitten johtuisi, kannattaa ottaa se kampaajan kanssa puheeksi :)

   Vastaa
 3. Miia 4.11.2014

  Oletko kokeillut hopeashampoota? Sen pitäisi häivyttää hiusten keltaisuutta.

  Omat hiukseni olivat myös kesän jäljiltä keltaiset ja latvoista kärähtäneet, ja päädyin lopulta värjäykseen… Olen kuitenkin kerran saanut ruskeasta hiusväristä aika voimakkaan allergisen reaktion, joten harkinnassa on oman hiusvärin kasvattaminen takaisin.

  Vastaa
  • Maj 4.11.2014

   Juu olen kokeillut ja kyllä se auttaa, vähän.. Ääh! Tsemppiä hiuspulmiin, ne osaa kyllä olla raastavia :D

   Vastaa
 4. Erika 4.11.2014

  Siis miten niin pelottaa tää väri. TOihan on JUST bueno! Sopii täydellisesti ihosi sävyyn :)

  xo Erika

  Vastaa
  • Maj 4.11.2014

   Kiitti Bebe! Mua siis pelottaa se herkistyminen ruskelle värille, jos esim. päänahka alkaa oireileen pahasti niin sittenhän noh, se on siinä :( NIIN ja mitä mää sit teen? :D

   Vastaa
 5. MR 4.11.2014

  Kaunis lopputulos! Kerrotko millä menetelmällä pidennykset sinulle on laitettu, letitys, teipit?? Oletko huomannut omissa hiuksissasi ohentumista johtuen pidennysten käytöstä. Asia kiinnostaa, koska omat hiukset ovat ohuenlaista, mutta pelkään miten pidennykset vaikuttaisivat omaan hiukseen.

  Vastaa
 6. Nn 4.11.2014

  Ruskea väri sopii sulle kyllä kaikista parhaiten, oikeastaan vieläkin tummempi sopisi. Ei enää vaaleita hiuksia! Oikeastaan ei raitojakaan.. Onko sulla oikeasti ruskeat silmät, vai värill. Piilolinssit? Aka hyvä kuitenkin, ettei sulla nyt tuntunut reaktiota vaikka tummaksi värjättiin.

  Vastaa
 7. Peppi 4.11.2014

  Moikka!
  oon nyt 4 vuotta käyttänyt hiusten pidennyksia. Olen aina tilannut pidennykset netistä, mutta olen alkanut harkitsemaan laittoa kampaajalla.Millä tekniikalla sun pidennyksen on kiinni ja minkä hintaista olisi juuri sinun vakio kampaajallasi hiusten värjäys ja kyseisien pidennyksien laitto?

  Kiitos ihanasta ja päivää piristävästi blogista näin harmaina marraskuu iltoina <3

  Vastaa
 8. viivu 4.12.2014

  Maj Maj Maj!! :D
  tarviin sulta lisätietoa, oon menossa ensi viikolla kampaajalle laittamaan simplyn teippejä päähän ja väri on ollut kovasti mietinnässä. Tosin ei taida olla enää. Tämän postauksen tukka on ihan mahtavan värinen! Haluan siis samanlaisen :D mietin vain onko tuo tumma pidennys kuinka punertava? Kun en haluaisi mitään lämpimiä sävyjä tukkaani. Ja laitoitteko paljon tuota vaaleaa sekaan? Muistatko vaalean tukan värikoodia?
  Kiitos ihan hirmusesti jos jaksat vastata :)

  Vastaa
 9. nura 1.6.2015

  jotenkin surullista, että joku tuntee itsensä paremmaksi ylimääräisten hiustuppojen takia.. :s

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *