Tämän postauksen piti ilmestyä maanantain puolella, niin lupailin tuolla Magicpoksin Facebook-sivuilla. Tällä kertaa korvasinkin kuvien laadun niiden määrällä (tekstistä selviää  miksi ) ja niiden läpikäyminen vei yllättävästi aikaa, pahoitteluni siis jos joku jo ehti odotella postausta.

Meidät oli kutsuttu viime perjantaina testailemaan uudistunutta Silja Symphonya päivä Tuhkholmassa-risteilyn merkeissä yhdessä muutaman muun bloggaajan kanssa. Ohjelma oli käytännössä vapaa, paria tapaamista lukuunottamatta. Heti laivan lipuessa Itämerelle kokoonnuimme porukalla kuuntelemaan mitä uudistuksia laivalla on tehty, jonka jälkeen söimme yhteisen illallisen Sushi & Co. -ravintolassa. Viimeisenä iltana kerroimme omia kokemuksiamme risteilystä ja kirjoittelimme ajatuksiamme sellaiseen palautelappuseen.

Kuvat tulevat aikajärjestyksessä ja kuvateksteissä avaan vähän tapahtumia ja kerron kokemuksiamme, täältä pesee yli 30 kuvan pläjäys, olkaapas hyvät ->

 

siljasymphony1Lapset halusivat heti infotilaisuuden jälkeen innokkaina tutustua Silja Landiin, laivan uusittuun leikkipaikkaan. Ah, tila oli niin uusi ja raikas – ei pinttynyttä likaa, eikä nuhjuisuutta, miellyttävä paikka siis aikuisenkin näkökulmasta. Silja Land on suunniteltu yhdessä lapsiperheiden kanssa ja lasten omista ideoista. Silja Landiin toteutettiin ainakin kiipeilypuu, Harri Hylkeen pesä, maalausseinä, Lego-työpaja, leikkitalo ja -alue perheen pienimmille sekä tietysti se perinteinen pallomeri.

 

siljasymphony2 siljasymphony3Pallomeri oli Samuelin lemppari, lego-nurkkauksen ja Brion junien lisäksi.

 

siljasymphony4No siis, kyllähän tässä nyt pelaamisesta innostuneet aikuiset (Miika) saavat aikansa loistavasti kulumaan, jos on vaan pokkaa napata ohjain omiin kouraan :P

 

siljasymphony5No tämä kuva on otettu, kun tajusin, että meillä oli mukana kameraan vain laajakulmaobjektiivi, buu, sillähän voi ottaa vaikka rakeisen selfien :( Mulla kesti pari tuntia toipua järkytyksestä, eikä tämän typerän vahingon takia viitsitty ottaa kameraa edes Tukholmaan, omapa oli vika, mutta silti se ärsytti suunnattomasti.

 

siljasymphony6Lego-työpaja oli mun mielestä tosi toimiva ja myös meidän lasten mieleen.

 

siljasymphony7Meikäläisen asuvalinta ei varsinaisesti soveltunut temmeltämiseen :D

 

siljasymphony8 siljasymphony10 siljasymphony11No sitten sitä ruokaa, sushia – ja ilme kirkastui kameraharmituksesta huolimatta. Ravintola Sushi & Co.:sta  ei normaalisti saa misokeiton lisäksi mitään lämpimiä ruokia, mutta meidän blogiporukan illallista varten lapset oli ihanasti huomioitu, heille oli tarjolla ranskiksia, lihapulla- ja nakkivartaita sekä notkuva jälkkäripöytä.

 

siljasymphony12Sushi oli oikeasti hyvää – ja sitä mieltä oli meidän koko pöytäseurue.

 

siljasymphony13 siljasymphony14Vedin kyllä alle aikamoiset sushiöverit, mutta jälkiruokahan menee ihan eri vatsaan, eikö niin?

 

siljasymphony15Harri-hylje tuli vilkuttelemaan meille ravintolaan. Kaikki hahmot (Harri ja Muumit) olivat lapsille jotenkin tosi tärkeitä ja he olivat niistä kovasti innoissaan. Samuelia tosin jännitti ekana päivänä hahmot tosi paljon…

 

siljasymphony16Ruokailun päätteksi otettiin nopea pyörähdys hytissä, vaihdettiin discovaatteet ja suunnattiin Muumi-discoon.

 

siljasymphony17Rebekka oli heti elementissään tanssittamassa Iinan suloista Tiara-tytärtä. Samuelia jännitti ja hän katseli lavalle turvallisesti iskän sylistä. Lasten discossa oli tosi paljon porukkaa, joten voi olla, että sekin oli osasyynä ”ujottamiseen” kuten hän itse sanoo. Sitten kun virallinen disco oli ohi ja muumit olivat hyvästelleet lapsoset niin…

 

siljasymphony18Sieltä saapui pyörremyrskynlailla todellinen parkettien partaveitsi ottamaan ”lavan haltuun” Hohohooo, en kestä, mikä tanssilattiahyökkäys Sampalta!

 

siljasymphony19 siljasymphony20Ja siis moovit olivat todellakin hallussa, hikipäissään poika veivasi tanssilattialla, kunnes lopulta oli aika siirtyä omaan hyttiin rauhoittumaan ja yöunille. Lähdin itse vielä hetkeksi ihmettelemään meininkiä viinilasillisille Iinan kanssa, muu perhe tuhisi jo tyytyväisenä täydessä unessa kun tulin takaisin.

Seuraavana aamuna heräsimme ajoissa, söimme masut täyteen buffassa – ja valmistauduimme lähtemään Tukholmaan. Matka cityyn taittui edestakaisin kätevästi metrolla, olimme lainanneet ystävältäni tuplarattaat, että molemmat lapset saivat ottaa lepoa niissä yhtäaikaa. Samuel nukkuikin kaupungilla muutaman tunnin päikkärit, kun kiertelimme kauppoja. Itse tein muutamia huippuja löytöjä Topshopista ja lapset saivat ostaa haluamansa lelut BR-Toysilta. Väsynyt, mutta onnellinen porukka palasi botskille shoppailureissulta joskus neljän pintaan.

 

siljasymphony21 siljasymphony22Koska Sushi oli oikeasti hyvää, niin suostuttelin Miikan syömään buffan sijaan uudelleen Sushi & Co.:ssa. Saimme kätevästi tilattua lapsille annokset vastapäisestä ravintolasta ja ne jopa tuotiin pöytiin tuonne sushipaikkaan. Sushi & Co.:sta löytyy muuten salaatteja, voileipiä ja ym. muita pieniä välipaloja hätävaraksi.

 

siljasymphony23 siljasymphony24Samppaa ujostutti taas muumit ihan älyttömästi, mutta lopulta hän rohkaistui halaamaan Pikku Myytä ja kertoi, että ”me atutaan Tampeleella”, voi toista <3

 

siljasymphony25 siljasymphony26 siljasymphony27 siljasymphony28 siljasymphony29 siljasymphony30 siljasymphony31Lauantai-illan kuviot olivat aikalailla samat kuin perjantainakin. Rebekan piti saada uusi mekko päälle heti discohommiin, no siis tottakai!

 

siljasymphony32 siljasymphony33 siljasymphony34Yhdeksän aikaan illalla muumihahmot tulivat toivottelemaan hyvät yöt leikkipaikalle, se oli kätevä keino saada lapset lähtemään hyttiin iltatoimille.

Meidän perhe tosin haahuili vielä pari tuntia Tax Freessä ostoksia tehden. Kävimme kahvilassa iltapalalla sen verran myöhään, niin että joku vanhempi rouva joutui päivittelemään sitä kamalaa tilannetta: ”alle kolmen vanhakin vielä tähän aikaa hereillä.” Tuo kolmen vanha oli ottanut pitkät, melkein kolmen tunnin päikkärit päivällä ja oli meistä kaikista virkein – nukahtikin viimeisenä.

Oli kyllä aika kiva reissu, parasta oli istua valmiseen ruokapöytään ja unohtaa työt koko viikonlopun ajaksi. Ihanaa, että puhelimenkin nettiyhteys pätki välillä merellä ;) Toisaalta myös siinä vähän pienessä ja ahtaassa hytissä on jotain tunnelmaa ja lapsille tämä risteily oli varmasti aikamoinen kokemus ja elämys. Kiitos matkaseuralle ja Siljan porukalle, hauskaa oli – ja muisteltavaa riittää.

-Maj

 

0 Comments

 1. Sara. 11.11.2014

  Ahhahaa, noillla vanhemmilla rouvilla aina riittää päiviteltävää ja sääliteltävää :D hauskoja reissukuvia. Olispas hauska taas päästä kunnon Ruotsin-risteilylle :)

  Vastaa
  • Maj 11.11.2014

   Todellakin, ”vanha kunnon” risteily tekee hyvää, Symphonylla oli kaikkea kivaa lapsille – ja jos mahdutatte itsenne yhteen hyttiin, kuten me (5 hklöä) viime keväänä, niin sen jälkeen oman kodin neliöt tuntuvatkin aika valtavilta! Halauksia sinne koko perheelle ja mukavaa joulun odotusta :)

   Vastaa
   • Sara. 11.11.2014

    Kiitos toivotuksista ja hauskaa joulun odotusta myös teille :)

    Vastaa
 2. Helmi 11.11.2014

  Ihana Samuel! Melkein kyyneleet tulee silmiin, kun noin liikuttavia kuvia katsoo. :)

  Vastaa
 3. Inkkari 11.11.2014

  Voi miten kivanoloinen reissu teillä, alko tekemään mieli laivalle!!!!!

  Vastaa
  • Maj 11.11.2014

   No ei muutakuin reissua varaamaan! ;)

   Vastaa
 4. katja 11.11.2014

  Maanantaina tolle laivalle ja meinasin kokeilla elämäni ensimmäistä kertaa sushia :)

  Vastaa
 5. Rytsis 11.11.2014

  Oijjoi, vaikuttipa kivalle laiva ja reissu! Sais vähän kasvaa tuo meidän 2v, niin päästäisiin sen verukkeella laivalle :)

  Vastaa
 6. Lila Syren 11.11.2014

  Teillä on molemmilla Rebekan kanssa niin kivat mekot!
  Mä oon aina tykännyt käydä risteilemässä, vaikkakin aina sieltä tullessaan on ihan poikki, oli sitten reissussa lasten tai aikuisten kanssa..

  Vastaa
 7. Linda 11.11.2014

  Tosi hauskoja ja vauhdikkaita kuvia! Näistä tuli hyvä mieli :)

  Vastaa
 8. Pauliina 11.11.2014

  Olen tätä jo monesti miettinyt, mutta nyt on pakko tulla sanomaan, että teillä on kyllä niiiiin todella kauniit lapset! Liikutuin (taas) ihan kyyneliin, kun noita kuvia katsoo.. :)

  Vastaa
 9. Henna 11.11.2014

  No se Tampele olis kyl niin palas paikka asua, että propsit Samppelille, mäki haluisin asua Tampeleella! :D <3 Ja sinne toivottavasti tieni vielä suuntaa joskus.

  Ja ah, ollapa lapsi ja könytä pallomeressä sekä tanssia riemuisasti keskellä tanssilattiaa!

  Vastaa
 10. Maarit 11.11.2014

  Heiii, me ollaan tekemässä sama reissu joulukuun alussa- lasten kanssa päiväksi tukholmaan risteilylle. en ole käynyt moisella edes ilman lapsia..metroko on helpoin tapa mennä keskustaan? Suositteletko tuplia mukaan? Omat lapseni ovat 4,5v ja 2. Kiitos ihanan arkisesta mutta niin mielenkiintoisesta blogista ;)

  Vastaa
  • Maj 11.11.2014

   No, meillä oli sellaiset peräkkäin istuttavat Phil & Tedsin tuplat, laivalla niitä ei käytetty ollenkaan, mutta jos Tukholmassa meinaa olla liikenteessä koko päivän, niin sitten ne ovat kyllä ihan näppärät! Viime keväänä olimme vastaavalla risteilyllä ystäväni kanssa mukanamme 12-,6-,4-,4- ja 2-vuotiaat lapset, 2-vuotiaalla oli matkarattaat, joissa hän nukkukin päikkärit. Käveltiin tosi paljon, eikä 4-vuotiaat meinanneet oikein jaksaa, siksi osattiin nyt varautua paremmin. Leveillä tuplilla on varmaan mahdotonta liikkua laivan ahtailla käytävillä, puhumattakaan niiden mahduttamisesta tavalliseen hyttiin.

   Vastaa
 11. Jet 12.11.2014

  Iiiiiihana mekko tyttärelläsi noissa viimeisimmissä kuvissa! Vinkkaisitko mistä se mahtaa olla ostettu? Täydellinen jouluksi :)

  Vastaa
 12. Leena 13.11.2014

  Hei oli kivaa nähdä sut laivalla vaikka jälkikäteen mua vähän hävetti kun oli muutama drinkki jo liikaa pohjalla :D Mutta olet luonnossa yhtä ihana kuin millaisen kuvan olen saanut blogin kautta :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *