Kävin yhdessä lasten kanssa viemässä joululahjakeräykseen hankkimani joululahjat ja lisäksi lapsille pieneksi jäänyttä vaatetta Hopen Tampereen toimipisteelle. Meidät otettiin vastaan ystävällisesti, tutustuimme tiloihin ja sain lisää tietoa Hopen toimintatavoista.

”HOPE Yhdessä & Yhteisesti ry on vuonna 2009 perustettu valtakunnallinen vapaaehtoisjärjestö, joka toimii lasten paremman arjen puolesta Suomessa. Hope tarjoaa konkreettista apua vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. HOPE on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, ja sen toiminta ohjautuu 14 paikallistoimijan välityksellä eri puolille Suomea.”

Tampereen Hopen toimistolle voi lahjoittaa käytettyjä lasten- ja aikuisten vaatteita, leluja, harrastusvälineitä ja esim. pyyhkeitä, lakanoita ja astioita. Lahjoitettujen vaatteiden ja tavaroiden tulee olla ehjiä ja siistejä. Tampereella päivystys on auki joka keskiviikko klo 16-18, jolloin sinne voi viedä lahjoituksia. Lisäksi lahjoituksia voi tuoda joka arkipäivä, mutta kannattaa varmistaa numerosta 0447002770, että toimitiloissa on henkilökuntaa paikalla. Hopen toimitilat sijaitsevat siinä poliisilaitoksen kupeessa, osoite on Sorinkatu 16 (vihreä puutalo)

Myös vapaaehtoistoimintaan tarvitaan aina lisää työntekijöitä, joten auttaa voi myös osallistumalla toimintaan.

hope tampere 1hope tampere 2hope tampere 3 hope tampere 4Lahjoitetut vaatteet käydään läpi ja lajitellaan koon mukaan siististi hyllyihin ja rekkeihin. Lahjoitukset eivät kierrä välikäsien kautta, vaan ne annetaan samasta paikasta eteenpäin, mihin ne on tuotukin. 

 hope tampere 5Eniten pulaa on sesongin ulkovaatteista ja harrastusvälineistä. Tällä hetkellä tarvitaan toppahaalareita, kuravaatteita, kenkiä ja lämpimiä asusteita, niin että kenekään pienen ei tarvitsisi palella. Lisäksi talviurheiluvälineitä otetaan erittäin mieluusti vastaan.

 hope tampere 6 hope tampere 7 hope tampere 8Myös n. 130 cm -kokoisista poikien vaatteista on aina pulaa. Varmaan tuo on sellainen koko/ikä, että pojilla kertakaikkiaan taitaa kulua vaatteet ihan loppuun.

 

 hope tampere 9 hope tampere 10 hope tampere 11Näin joulun alla tilanne on hyvä, lahjoituksia on tullut paljon. Itselleni tuli hyvä mieli siitä, että ihmiset ovat halunneet auttaa. Ehkäpä joulu pehmittää sydämen ja mielen, mutta tottakai olisi hienoa, että lahjoituksia tulisi tasaisesti ympäri vuoden.

-Maj

 

 

 

0 Comments

 1. Halina 1.12.2014

  Wau ihanaa että kirjoitit tälläisestä aiheesta blogissasi!:) ihme ettei kukaan ole oikein kommentoinut, mutta varmasti tälläiset postaukset tuovat näkyvyyttä tärkeille asioille! :)

  Henk kohtaisesti ajattelen että blogien yhteistyö juttuja voisi olla myös hyväntekeväisyysjärjestöjen yms kanssa, eikä pelkästään firmojen ja yritysten:). Tai siis blogeilla on niin paljon näkyvyyttä että monet voi löytää niiden kautta tapoja auttaa ihmisiä(ihan suomessa) jos ei halua ryhtyä plan kummiksi:)

  Kiitos että kirjoitit yhdestä tavasta auttaa ja hyvää joulumieltä!<3

  Vastaa
 2. Martina 2.12.2014

  Maj, ihanaa kun sinulla riittää aikaa tällaisellekin asialle, olet kultainen tyyppi <3 Itsekin olen tehnyt pienen lahjoituksen Hopelle tänä vuonna ja mietin tässä muitakin tapoja auttaa, jos vaikka ehtisi vapaaehtoiseksi silloin tällöin!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *