Rebekan lempparikampausten top 5:ssa on kiharat, letit ja”sieninuttura”. Tyttäreni valitsisi melkeinpä aina kiharakampauksen, mutta mielestäni lapsen hiuksia ei missään nimessä kannata kovin usein käsitellä muotoiluraudalla tai kihartimella, vaikka itse prinsessa kuinka haluaisi liihotella hiukset ihanilla kiehkuroilla. Meillä ne kiharajutut säästetään erikoistilaisuuksia, kuten synttäreitä tai muita juhlia varten.

Kovin montaa minuuttia kampauksen tekeminen ei kuitenkaan saa kestää, joten otteiden täytyy olla hellät ja rivakat. Omista hiuksistani olen aika tarkka, yleensä hiukseni ovat kiharoilla/suorina auki tai vaihtoehtoisesti perusponnarilla, en kai vaan saa taiteiltua omiin hiuksiini mitään erikoisempaa. Testailen mielelläni kuitenkin erilaisia kampauksiaRebekan ja Viivin hiuksiin, etenkin kun ”asiakkaani” eivät nipota turhasta :D

lasten kampaukset 3 lasten kampaukset 4

1.Muhkean nutturan saa tehtyä valkin avulla, ei tosin mikään 4-vuotiaan arkikampaus kuitenkaan…

lasten kampaukset1lastenkampaukset 2

2. Hennot hiukset kihartuu muotoiluraudan avulla noin kymmenessä osiossa helposti. Viivin paksuihin hiuksiin (kurkkaa tästä), niitä kiharoita väännetäänkin sitten hiukan kauemmin. Varmaan seuraavan kerran jouluna teen neideille kiharoita tai mitä tahansa heidän toiveidensa mukaisia kampauksia.

lasten kampaukset 5lasten kampaukset6

1. Nuttura ja sivuletit. Letitin molemmat sivut ja kiinnitin letit ohuilla kuminauhoilla. Sitten yhdistin vapaana olevat hiukset ja letit yhdeksi ponnariksi taakse ja sutaisin ”sykkyrälle” parin pinnin avulla. Samanlaisen kampauksen tein Rebelle joskus syksyllä kaverin synttärijuhlille..

Olen kuullut monen äidin harmittelevan, että heidän tyttäriensä hiuksiin ei juuri saa koskea, hyvä jos niitä saa edes harjata. Millaisia prinsessoja sieltä ruutujen takaa löytyy, kiinnostaako hiustenlaittopuuhat vai saako pelkkä harjan näkeminen pikkuneidin ottamaan jalat alle?

-Maj

 

0 Comments

 1. Rena 4.12.2014

  Love the hairdos you have done for your daughter so much! When our daughter was little I did similar hairdos with her hair as I love it to try out different styles :)

  xx from Germany/Bavaria, Rena
  International Giveaway: Christmas Surprise with Self Interest
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   Thanks, Rena! Which is your favorite hairstyle?

   Vastaa
 2. Pia 4.12.2014

  Kurkkaa Instagramista @isijatytot
  Siellä Matti-isi letittää tyttöjensä hiuksia, aika hauskaa. ;)

  Meidän 4v. jaksaisi istua kyllä paikoillaan, mutta äidin taidoissa on vähän parantamisen varaa. Pitäisi harjoitella! ;)

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   Kurkkasin, kiitos vinkistä! Vitsit miten mielettömiä lettikampauksia Matti-iskä osaa tehdä, wauwau! Munkin taidoissa on todellakin parantamisen varaa…

   Vastaa
 3. SiljaSofia 4.12.2014

  Joskus saan koskea meidän 5-vuotiaan hiuksiin, mutta niistä harvoista kerroista puoletkaan ei ole niitä kertoja, että äiti saa päättää mikä kampaus tehdään. Perus ponnari sopii, ainakin yleensä. Mutta letit ja muut, niihin joudun vähän suostuttelemaan. Hitsi, miten tykkäisinkin aina laittaa. Mut onneksi on vielä asialla aikaa muuttua, onhan tuo vasta 5 v. :) Hiukset sen kun kasvavat ja paksuuntuvat jatkuvasti. Kiharoista olen muuten samaa mieltä, ettei usein saa kihartaa. Itse ehkä kerran kihartanut lapselle.

  P.s. Niin on suloinen tyttö tuo kuvissa oleva! :)

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   Voi ihana kommentti, kiitos Siljasofia! Ehkä tyttäresi mieli tosiaan vielä muuttuu – ja moneen kertaan :)

   Vastaa
 4. Emppu 4.12.2014

  Mä olen joskus aiemminkin kommentoinut siitä, että Rebekalla on aina niin kauniisti laitetut hiukset! Ei liikaa, mutta söpösti pois leikkien tieltä. Muistan itsekin pienenä tykänneeni siitä että joku tekee kampauksia. Jos joskus saan lapsia niin varmasti väkerrän kampauksia myös!

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   Voi kiitos :) Mikä oli sun suosikkikampaus pienenä? Mulla oli ”palmu” aka. suihkulähde eli päälimmäisistä hiuksista keskelle päätä ponnari, hahahhah :D

   Vastaa
 5. Jey 4.12.2014

  Meidän 4-vuotias pikkuprinsessa tykkää kauheasti, mutta hänellä ei ole vielä kovin paksut ja pitkät hiukset, joten tämä seikka rajoittaa aika paljon kampauksien tekoa.

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   No nehän ehtii siitä vielä kasvaa ja tuuhentua :)

   Vastaa
 6. Ella 4.12.2014

  Hellävaraiset kiharat/laineet saa helposti kun illalla letittää kosteat hiukset ja aamulla sukii vain kuosiin :)

  Vastaa
  • Minski 5.12.2014

   Olin tulossa kirjoittamaan samaa :)

   Näin itsellenikin tehtiin aina lapsena.

   Vastaa
   • Tiija 5.12.2014

    Minäkin teen usein tytöilleni pesun jälkeen hiuksiin ”nyttyröitä” eli kiepsuttelen usemman pienenmmän nutturan ja kiinnitän ponnarilla ja aamulla avatessa on hiukset kiharalla. Monta pientä nyttyrää tekee pienet kiharat ja muutama iso nyttyrä saa aikaan suurempia laineita :-) Ihana tyttö teillä <3

    Vastaa
   • Noona 5.12.2014

    Tai kihartaa voi myös foliopötköjä apuna käyttäen, tai vaahtomuovipötköjä. Mulle laitettiin pienenä aina välillä yöksi pinneillä pienet sykeröt päähän ja aamulla oli kiharat :D

    Vastaa
    • Maj 5.12.2014

     Rebekka ei ikinä suostuisi nukkumaan pötköt päässä, haha! Letit ja sykeröt kuulostavat helpommalta vaihtikselta :)

     Vastaa
 7. Viivi 5.12.2014

  Meidän vajaa 3 veellä on luonnonkiharat hiukset eli ei paljon tarvi kiharrella. :) Itselläni kun on piikkisuorat hiukset jotka ei taivu mihinkään niin on ollut vaikea totutella neidin hiustenlaittoon. Yleensä etuhiukset on pienellä pompulalla, letillä tai pinnillä sivussa ja loput hiukset ponnarilla. Nuttura olikin kiva uusi idea. :)

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   Voi ei, luonnonkiharat ovat niin söpöt <3

   Vastaa
 8. llaura 5.12.2014

  Itsellä ei vielä lapsia, joten kampauskysymykseen en osaa vastata. Mutta tulin kommentoimaan että on kyllä superkaunis tyttö teillä! Olette vielä pinteessä kun hän on teini-iässä. ;)

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   Kiitokset! … voi apua teinit, huh! Viivi onkin jo ihan teini-iän kynnyksellä ja jännityksellä odotan sitäkin :O

   Vastaa
 9. Satunnainen 5.12.2014

  Kuopus on eskarilainen ja ihannoi Tähkäpäätä… Hiuksia saa laitella ja joutuukin laittelemaan, alaselkään kun ulottuvat, mutta harjaaminen on tuskallista. Takkuharjasta oli iso apu, voin suositella. Ainoa miinus laittelussa on se, että äiti haluaisi laitella yleensä ihan muuta kuin mitä tilataan… :D Ykköstoive on korkea ponnari, mikä on sikavaikea saada sileän siistiksi, eikä se pysy pipojen alla kuosissaan.

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   Takkuharja? Tangle Teezer? Se on ainakin loistava :) Joo, korkea ”poniponnari” on myös yksi kestosuosikeista täälläkin – ja varmasti on paljon vaikeampaa saada se siistiksi jos niitä hiuksia on paljon ja ne ovat vahvat….

   Vastaa
 10. Jellu 5.12.2014

  aivan ihana tukka! *hymiö sydänsilmillä* meillä on vaan poikia taloudessa niin harmittaa kun ei voi niille kampauksia tehdä :D onneks löytyy siskontyttöjä ja ihan täpinöissään heille kampauksia teen!

  Vastaa
  • Maj 5.12.2014

   No mutta oot varmasti tyttöjen lempparitäti <3____<3

   Vastaa
 11. Enni 5.12.2014

  Meillä tyttö on kohta vasta 1,5v mutta hänen tukkaan ei saa koskea :D Odotan nyt jo kauhulla tulevaa. Toivoisin että tytölle kasvaisi pitkä ihana tukka mutta kauhistus jos sille ei mitään saa tehdä. Muistatko yhtään antoiko Rebekka jo pienempänä laittaa hiuksiaan? :)

  Vastaa
  • Maj 17.12.2014

   Hänellä oli 1,5 vuotiaana muistaakseni niin vähän hiuksia, että niitä voinut oikein laittaa yhtään mitenkään :”D Sitten kun hänelle hiukset kasvoivat, niin sai niitä muistaakseni laittaa, ehkä vähän riiippuen päivästä :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *