Ihan ekaksi mun on pakko kiittää teitä edellisen postauksen kommenteista, sain valtavat kasat uusia ideoita, mutta lisääkin saa laitella. Teistä oli niin paljon apua, kiitos! Useammassakin kommentissa toivottiin sisustuspostauksia, joten lähdin heti toteuttamaan sellaista.

Me ollaan asuttu tässä kolmiossamme jo nelisen vuotta, joten meidän kotinurkat ovat ehkä tulleet blogin kautta teillekin tutuksi. Asuntokuumetta on kovasti ilmoilla jo, mutta ei meillä toisaalta tässäkään mitään hätää ole. Kaappimme pursuilevat tavaraa, enkä koe ratkaisuksi asiaan isompaa asuntoa vaan parempaa järjestystä ja materian karsimista. Siitä pipokasasta oli hyvä aloittaa… Isommasta asunnosta en haaveile siksi, että voisin hankkia lisää tavaraa, vaan ihan muista syistä, tilava kylpyhuone saunoineen ja isompi keittiö tekisivät tämän mamman onnelliseksi.

Nyt mennään kurkkaamaan meidän eteiseen, kerron missä meillä säilytetään ulkovaatteet, pipot, kaulahuivit ym. – ja tietenkin kengät.

eteinen1Pieneen pimeään eteiseen tuo valoa N.U.D.-valaisin.

 

eteinen2Eteisen toisella seinällä on Ikean liukuovikaappi ja toiselta seinältä löytyy tämä koukkuhässäkkä, johon saa helposti heitettyä vieraiden takit ja ulkoilun jälkeen lasten haalarit. Voitte siis kuvitella, miltä naulakko usein näyttää. Keräilen viimeistään iltaisin naulakkoon kertyneet ulkovaatteet ja laitan ne henkareihin liukuovikaapin sisälle talteen.

 

eteinen3Naulakoksi haaveilin joskus Hang It All -naulakkoa, mutta sitten olen unohtanut koko jutun. Se tosiaan kävisi tuohon aika kivasti, joko se alkuperäinen värikäs tai sitten syksyllä 2010 suunniteltu klassisempi versio. Naulakon yläpuolelle olen kehystänyt Kanelimaan kortteja.

 

eteinen4Kengille on myös oma paikkansa liukuovien takana, mutta tuohon naulakon alle tuppaa jäämään aina muutama pari.

eteinen5Ikean liukuovikaapeista ei löytynyt ihan täydellisen kokoista tähän tilaan, joten oven puolelle laitettiin vielä samanlaista kiiltävää materiaalia oleva siivouskaappi.

 

eteinen6Mulla on ihan liikaa takkeja, ne eivät millään kaikki mahtuisi tähän takeille varattuun tilaan, joten muutama paksumpi untsikka on kellarissa nätisti säilöttynä ja vähemmän käytetyt ohuemmat takit ja pari parkaa on vaatehuoneessa. Paksut parkatakit vievät muuten aivan älyttömästi tilaa, ne ovat niin muhkeita! Eihän tuohon mahtuisi kuin Didriksonsin, Fjällravenin ja Makian parkatakkini, silti ovet saisi varmaa survoa kiinni. Ehkäpä ihminen ei vaan tarvitse niin paljon samanlaisia takkeja…

Toisella puolella on Miikan takit, pari kappaletta vain, sillä hän on oikeasti vetänyt tämän talven sillä Didriksonsin John-takilla pelkästään. North Facen superpaksut untsikat pitävät seuraa mun takeille siellä kellarissa.

 

eteinen7 eteinen8Takkien alla on lasilevy ja tämä lokerikko, josta löytyy avaimet, lompakot, laturit ja muut tärkeät jutut. Juuri vähän aikaa sitten siivosimme tämän ja voi vitsit miten helposti se täyttyykin kolikoista, kuiteista ja kaikesta turhasta krääsästä, mille ei ole mitään paikkaa. Lokerikkoon on niin helppo tyhjentää taskut ja laukut. Tuttiketjukin tuolta näköjään löytyy, ehkä joku vauvavieraista voisi napata sen itselleen :D

eteinen9Roinalokerikon alta löytyy verkkokorit. Ylimmäisestä löytyy värikkäät laatikot, joissa majailevat pipot, huivit ja hanskat. Kahdesta alimmaisessa on pääasiassa lasten kenkiä, mutta jonkun Niketkin siellä näyttäis olevan…

 

eteinen10Lasilevyn päälle voi laskea tavaroita, siellä on mun laukku tällä hetkellä. Tuossa vieressä näkyykin sen pienen vaatehuoneen ovi.

 

eteinen11Toisella puolella kaappia on tosiaan lasten kamppeet ja Miikan takit. Alapuolelta taas löytyy meidän aikuisten kengät.

 

eteinen12Ylimmille hyllyille on survottu vähemmän käytettyjä asusteita, välikausijuttuja ja vähän mitä sattuu.

eteinen13Oikealla puolella olevaan siivouskaappiin on piilotettu imuri ja ylhäällä lasten ulottumattomissa on pesuaineet ja muut vaaralliset aineet, lamppu- ja ketjuöljyä jne.

Kesällä eteisen hyllyt on ihanan väljiä, mutta näin talvella tuppaa vähän olemaan ahdasta kun käytössä on vuorotellen ollut välikausivaatetta, kevyttä ja paksumpaa toppaa. Lisäksi meillä on pikkuruinen vaatehuone tuossa vieressä (romuhuone), jonka rekiltä löytyy lisää takkeja. Taitaa siellä olla muutamia kenkiäkin. Vien aina talveksi kesäkengät varastoon – ja tietysti toisinpäin. Parit Uggit notkuu autotallin ovensuussa.

Miten teillä säilytellään ulkovaatteita? Pysyvätkö ne siististi paikoillaan vai onko yleinen kaaos valloillaan arkena? 

-Maj

 

 

0 Comments

 1. Rena 17.1.2015

  I own also much too much jackets, fortunately we live in a really big house :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
  • Maj 18.1.2015

   Uuu, lucky you! :*

   Vastaa
 2. Heidi 17.1.2015

  Heippa, ihana tuo eteisen naulakko, onko se kentien Saturnus? :) Huomio kiinnittyi myös tosi kauniin harmaan sävyiseen eteisen tehosteseinään, muistatko värikoodia?

  Vastaa
  • Maj 17.1.2015

   Se naulakko on ostettu muistaakseni Kodin 1:stä joskus kauan sitten, onkohan sillä edes mitään nimeä? Kyselin Miikaltakin tuota vaalean harmaata sävyä, mutta ollaan molemmat unohdettu mikä sen nimi oli, harmi :(

   Vastaa
 3. retromoderni 17.1.2015

  Mun pitäs laittaa meidän eteinen vähän uuteen uskoon, sillä se ei ihan toimi. On kolmemetrinen liukuovikaapisto, muksuille oma naulakko ja sitten vielä kodari vieressä, mutta silti kaaos on joka päivä. Yrittäisin helpottaa vaatteiden kuivatusta, sillä näillä keleillä on jätkän parit eri setit aivan märkinä ja sitten ne lojuvat aina kenkälispaston päällä.

  Kiva idea tuo lokerikko, minne voi kerärä kaiken krääsän.

  Vastaa
  • Maj 18.1.2015

   Ooh, kuulostaa tilavalta, kodinhoitohuone on munkin haaveissa sitten joskus :)

   Vastaa
 4. Katri 17.1.2015

  näppärästi olette saanu kamppeet mahtumaan.
  Meillä on iso talo ja paljon säilytystilaa, kaikkialla muualla, paitsi eteisessä. Eteinen on järkyttävässä siivossa koko ajan, kun yhden aikuisen ja kahden alle kolme vuotiaan romut vaunuineen pitää saada siihen ängettyä. Mies on jo tovi sitten siirtynyt käyttämään kellarin ovea ja pitääkin ulkokamppeensa siellä. Joku päivä tehdään laajennus tuohon, siihen asti pitää vaan kestää.

  Vastaa
  • Maj 18.1.2015

   Kuraeteinen olis kyllä kova sana lapsiperheessä. Mun lapsuuden kodissa mammalla kävi joku arviointivirhe ja meidän eteisestä tuli ihan superpieni ja epäkäytännöllinen. Myöhemmin siitä sitten just laajennettiin remontin yhteydessä :)

   Vastaa
 5. Emma 17.1.2015

  Mikä on toi musta lokerikko? Minkä sarjan? Tollanen on saatava!

  Vastaa
  • Maj 18.1.2015

   Mä en tiedä mitä sarjaa, mutta Ikeasta löytyy :)

   Vastaa
 6. Esteri 17.1.2015

  Wau mikä tehoeteinen!! Kiitos inspiraatiosta <3

  Vastaa
  • Maj 18.1.2015

   Haha, tehoeteinen :D Pienihän se on kieltämättä ja tavaraa on aika paljon!

   Vastaa
 7. hansu 18.1.2015

  Meillä kanssa pieni eteinen, kolme lasta ja liikaa takkeja! Etenkin kun nää suomen kelit vaatii sitä lämmintä vaatetta ja yhtäkkiä toisena päivänä vähän kevyempää vaatetusta joten haastetta on. Kenkiä on liikaa ja tämän mamman monet urheilutakit vievät kivasti tilaa. Ikeaan käy matka keväällä, eikös se ole sitä kodin laiton aikaa kun aurinko alkaa taas paistamaan… :) Mukavaa kevään odotusta!

  Vastaa
  • Maj 18.1.2015

   Niimpä, jos olis kunnon talvi, että toppahaalareilla pärjäis, niin homma helpottuis kummasti. Toki topan lisäks sitten on villahaalaria jne jne… :D Keväällä pitää tosiaan aina hankkia jotain pientä piristystä kotiin, eteisestäkin vapautuu tilaa kun topat saa laittaa pois.

   Vastaa
 8. Elisabet 18.1.2015

  Nää sisustus jutut on kans yksiä lemppareita, teillä on niiin ihana koti!<3

  Vastaa
  • Maj 18.1.2015

   Voi kiitos Elisabeth <3

   Vastaa
 9. Julli 18.1.2015

  Tämä oli hyvä postaus sillä juuri olen nuita ikean kaappeja miettinyt meillekin. Se vaan vielä jäi puuttumaan että kuinka kestäväksi olet tuon todennut ja onko se ollut jo monta vuotta käytössä? Tuo kestävyys se niin askarruttaa näissö ikean tuotteissa aina :) saa niin kivasti tavarat järjestykseen tuonne!

  Vastaa
  • m 19.1.2015

   Joo, mua kans kiinnostaa miten pitkään on ollu käytössätämtämä hylly kokonaisuus?

   Vastaa
   • Maj 19.1.2015

    Moikka Julli ja M!
    Meillä on ollut 4 vuotta käytössä tuo liukuovi kaapisto ja erittäin kovalla käytöllä se onkin, kun lapset availevat/sulkevat ovia itse ja roikkuvat ritiläkoreissa. Ainoastaa siitä muovisesta lokerikosta on pari välipleksiä mennyt poikki – ja sekin on oma vika, muuten kaikki pelaa ja toimii edelleen :)

    Vastaa
 10. ileenah 19.1.2015

  No voi sua raukkaa,
  kun kaikki ”saadut” takit ei mahdu kaappiin.
  Luettele vielä muutama ilmaiseksi saamasi tavara, vaate…Kaikki nuo sun takit elättäis hinnallaan aika monta ihmistä kauan aikaa. Kehtaat vielä luetella kaikki ”parkat”, vittu….
  Terv. työtön köyhä ihminen (omistaa yhden liian ohuen takin seuraaviksi talviksi)
  Oon joskus ennenkin ihmetellyt materiaalista himoasi, tämän jälkeen en enää ihmettele mitään ( tavara on sulle paljon rakkaampaa kuin ihmiset)

  Vastaa
  • Maj 19.1.2015

   Mitä ihmettä Leena? Oon tosi pahoillani, että sulla on vaikea tilanne, mutta se ei kyllä oikeuta sinua sanomaan tuollaista kenellekään. Mietipäs nyt uudelleen tämä juttu, kun pahin kiukunkärkesi on laantunut, tuskin ihan oikeasti olet sitä mieltä, että minulle tavara merkkaisi enemmän kuin ihmiset?

   Vastaa
 11. Jaana 19.1.2015

  Vaude, miten ihanan tehokas kaappitsydeemi!!!! ja tuo lokerikkojuttu. Mulla menee hermot just latureihin, kolikoihin, avainkasoihin ja kaikkeen pieneen sälään, mitä on ihan tolkuttomasti, eikä oikein ratkaisua, miten niitten kans eläis. Ja tuo kenkähässäkkä, missä kengät on tuolleet pystyssä!!!! Ihanan siistiä ja kaiken saa vaivattomasti esiin tarvittaessa.

  Kiitos inspiraatiosta….alankin tässä mittailemaan meidän eteiskaappia ja suunnittelemaan, miten nuo IKEA-jutut saisi integroitua myös meille…..:)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *