Olen maininnut ainakin muutaman postauksen yhteydessä Tampereen Kauppahallin – ja sieltä epätoivoisesti himoitsemani sushin. Kauppahallin pikkuruisesta sushibaarista Umamista saa ihan täydellistä sushia, jonka voi syödä siellä paikanpäällä ”tiskillä” tai sitten napata kätsysti mukaan.

Samassa paikasta sai ennenkin sushia, mutta omistajan ja nimenvaihdoksen mukana taso nousi huimasti. Lajitelma-annoksia on kolmea eri kokoa, joista suurin maksaa 15 euroa – ja sillä todella lähtee nälkä, vaikka kyllähän sitä sushinhimoissaan vetelee vaikka tuplat. Varsinaista ruokalistaa ei ole, sillä lajitelmat ovat kokin luomuksia ja raaka-aineet hankitaan sen mukaan, mitä tuoreena saa. Asiakkaan toiveita kuunnellaan annosten suhteen – itse pyydän jättämään katkaravut ja sienet pois lajitelmastani. Moni on kehunut Umamia Tampereen parhaaksi sushimestaksi ja itse olen ihan täysin samoila linjoilla!

 

Processed with VSCOcam with f2 preset”Minun uskontoni on ystävällisyys”

 

Processed with VSCOcam with f2 preset umami312 euron noutosushit Umamista. RAVINTOLA UMAMI Hämeenkatu 19, Tampere. Kauppahallissa keskikäytävällä, myymälän nrot 7 ja 9 

Umami on nykyään melkein aina täynnä, mutta kiire tai kasvanut suosio ei ole millään tavalla vaikuttanut ruuan huikeaan laatuun. Paitsi yhtenä kiireisenä lauantaina raaka-aineet loppuivat kesken päivän :D

Tässä alkusyksystä olin ystäväni kanssa Umamissa lounaalla, Samuel oli mukanamme mussuttamassa omaa makaroonilaatikkoaan, poika riekkui tuolillaan ja kaatui taaksepäin, josta seurasi tietenkin korvia huumaavaa huutokohtaus. Kokki keskeytti työnsä ja toi pojalle muutaman mariannekarkin hymyillen. Silloin viimeistään tiesin, että minun kuuluu jakaa teillekin tämä vinkki Umamista, sushikantispaikkani.

Jouluruokaan totaalikyllästyneinä kävimme Idan kanssa jo ennen uudenvuodenaattoa kurkistelemassa Kauppahallissa sushinhimoissamme, mutta Umami oli tuolloin vielä joululomalla :)

-Maj

 

 

0 Comments

 1. ida365 3.1.2015

  AAAAAAH en malta oottaa että Umami taas aukeaa! <3___<3 parasta sushia Tampereella ja oikeasti aika hyvä pointti että taso ei ole kärsinyt vaikka suosio on kasvanut.

  Vastaa
 2. Susanna 3.1.2015

  Moikka!
  Kannattaa testata Tampereella hatanpäänvaltatiellä oleva Purebite! Nettisivut: http://www.purebite.fi
  Lounaalla mielettömän hyvät salaatit ja wokit! Illalla illallissalaatteja ja wokkeja. Lähiruokaa ja terveellistä!

  Vastaa
 3. Inkkarit 3.1.2015

  Tuonne on pakko päästä;)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *