Hei, katsellaanko teilläkin piirrettyjä? Jos Disneyn ym. tuotokset ovat jo kaikki nähty tai olette muuten vaan niihin kyllästyneet, niin täältä suositellaan Hayao Miyazakin tuotantoa. Me olemme hiljalleen hankkineet Studio Ghiblin julkaisemia animaatioleffoja, joista meillä jokainen pitää kovasti. Ne ovat kieltämättä aika jänniä ja siksi ehkä tempaavatkin myös aikuisetkin juonen pyörteisiinsä. Naapurini Totoro taitaa olla Ghiblin tunnetuin ja yksi suosituimmista animeista, se kyllä ihastuttaa ainakin itseäni vuodesta toiseen.

 

miyazakimovies1Tästä kasasta puuttuu Kikin lähettipalvelu. Kissojen valtakunta ja Ponyo rantakalliolla ovat meidän lasten suosikkeja.

 

miyazakimovies2Monet Miyazakin elokuvista käsittelevät ihmisen suhdetta luontoon. Niistä löytyy myös hullunkurisia hahmoja, joihin meillä ollaan ihastuttu. Samppa niin rakastaa Ponyoa.

Miyazaki on ohjannut viitisentoista animaatioelokuvaa, joten meillä on vielä hankittavaa. Jos jotakin sarjaa aletaan keräämään, niin Miikalla on pakkomielle saada koko kokoelma itselleen :) Oletteko katselleet näitä leffoja, mitä suosittelette seuraavaksi hankinnaksi? Itse taisin katsella ihan ensimmäisenä Miyazakin elokuvista Porco Rosson, vuodelta 1992, mutta se on ehkä pienille lapsille vähän liikaa, mitä tuumaatte?

-Maj

0 Comments

 1. Sonju 4.2.2015

  Miyazakin leffat lemppareita nuoruudesta! Eka minkä näin oli Liikkuva linna, ja myös lempparini, sen hankitte seuraavaksi! P.S. HairArtiin aika varattuna, kiitos sinun :)

  Vastaa
 2. TaiJA 4.2.2015

  Me juuri tutustuttiin ko.leffoihin, joulupukki toi 3,5 v. tyttärelle ton Totoron. Tykätään!

  Vastaa
 3. Elina 4.2.2015

  Liikkuva linna ja henkien kätkemä mun suosikit! Henkien kätkemä taitaa tosin olla vähän siinä ja siinä onko liian jännä/pelottava pienille lapsille :)

  Vastaa
 4. Saari 4.2.2015

  Liikkuva linna ja Henkien kätkemä on aivan mahtavia :”’) ei tosin oo koskaan tullut katsottua sillä silmällä, sopiiko ne pienille lapsille. Liikkuva linna on aika jännä ja surullinenkin, mutta ehkä lapset poimii sieltä eri juttuja. Ghiblin Tulikärpästen hauta on tosi vaikuttava, mutta ehdottomasti aikuisille eikä mikään hyvän mielen leffa..

  Vastaa
 5. minka 5.2.2015

  Noi on mahtavia! :) se on niin hassua ku tässä yks päivä just puhuttiin kavereiden kanssa niin sain kuulla oikeen tarinan totoron ja henkien kätkemän takaa…kannattaa googlaa ne muuttuu jollain tasolla aikuisen silmään erilaiseksi mutta lapsille pysyvät kivoina lastenleffoina!(pieni spoilaus totoro perustuu ns toaitapahtumiin todella julmaan juttuun)

  Vastaa
 6. Lila Syren 5.2.2015

  Noi on meillä kans ollut Main lemppareita monta vuotta! Henkien kätkemä on kuulemma paras, vaikka onkin aika jännä. Mun oma lemppari on Ponyo:)

  Vastaa
 7. Noora 5.2.2015

  Kivoja ja vähän erilaisia leffoja ovat!

  Vastaa
 8. Annu 5.2.2015

  Onko nuo leffat sallittuja vai löytyykö joku ikäraja?

  Vastaa
 9. Eliina 5.2.2015

  Henkien kätkemää ja liikkuvaa linnaa peukutetaan täältäki. Oikeestaan kaikki Miyazakin leffat kannattee ja pitääkin hankkia :D Ovat nimittäin kaikki niin isoja aarteita piirrettyjen maailmasta.

  P.s. Tämä onkin ensimmäinen kommentini koskaan blogimaailmassa ja suurena Miyazakin fanina en vain pystynyt olemaan laittamatta kommenttia. :D Nyt kun avasin ”kommenttitilini” niin täytyy vielä sanoa, että olet kerrassaan ihastuttavan oloinen tyyppi Maj ja blogisi on lähes yhtä hurmaava kuin kirjoittaja itse. ^^

  Vastaa
 10. Meillä myös tykätään Miyazakin elokuvista :) Totoro ja Ponyo ovat meidän lempparit, myös Kikin lähettipalvelua on katseltu tiuhaan tahtiin. Äitikin tykkää ja mieluusti noita metsästän leffahyllyyn, voi sitten itse katsella alkuperäisäänillä tytsyn mentyä nukkumaan ;)

  Vastaa
 11. katsu 5.2.2015

  Ooh, tuo Kätkijät! Se on elokuva, jonka muistin nähneeni, mut nimeä en millään muistanut. Poikkis on iso animefani ja sille yritin selittää tota leffaa, eikä se tienny ollenkaan sitä, enkä minäkään nimeä muistanut. Kiitos, tosta sen bongasin! :D ja nyt kun sen googletin, niin selitti, miks en sitä aiemmin Miyazakin ohjauslistoilta löytäny, koska se ei oo ollu siinä ohjaajana, vaan käsikirjoittajana! Huippua!

  Vastaa
 12. laura 8.2.2015

  huh muistan kun näin ala-asteella henkien kätkemän ja näin pari kuukautta kauheita painajaisia siitä. :D näin aikuisenakaan ei voi katsoa sitä ilman että alkaa kauhistuttamaan :S :D

  Vastaa
 13. hanna 11.2.2015

  ite muistan ku pentuna äänitettiin VHS:lle totoro ja sit myöhemmin ku se ilmesty DVD.lle niin piti heti ostaa. Mut Prinsessa Mononoke on kyl huikee <3 ei ehkä lapsille , mut aikuisille toimii !! :)

  Vastaa
 14. Mepaddi 12.2.2015

  Ite omistan monta!:) Liikkuvalinna ja Princess Monoke on omat suosikkini!! Varsinkin jälkimmäisen leffan musiikit<3 en ehkä sitä näyttäisi pienenmille itse, mutta riippuu lapsesta:)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *