En tykkää turkoosista väristä yhtään, en itseasiassa omista ensimmäistäkään turkoosia vaatekappaletta, paitsi… Nyt kuitenkin ostin kaksi mintunvihreää sporttipaitaa H&M:ltä ja niitä hetken tuijoteltuani en enää todellakaan tiedä, ovatko ne turkooseja vai mintunvihreitä? Mintunvihreään olen ollut hulluna jo pidempään, väri toimii etenkin pienissä tavaroissa ja sisustusjutuissa. Oletteko muuten törmänneet koskaan tähän kuvaan? Pitää niin paikkansa :D

Asiasta toiseen, mulla on järkyttävä himo päästä taas treenailemaan, sillä viime viikolla sain tehtyä yhden vaivaisen juoksulenkin – ja tämän viikon tarinan te tiedättekin. Ehkäpä tänään voisin aloittaa rauhallisesti kävelylenkillä tai salitreenillä, saapa nähdä millainen meidän illan aikataulu on :) Edelleen treenit ovat pysyneet säännöllisen epäsäännöllisenä, koska elämässä on niin paljon just nyt meneillään. Ai että Leidin BodyCombat, sinne haluaisin päästä säännöllisesti joka maanantai, ohjaaja on superhauska ja inspiroiva tyyppi!

sport1 sport2Ylemmän kuvan kaikki vaatteet, H&M sports. Puhelimenkuoret on Top Shopista, Kengät Niken, harja Tangle Teezeriltä ja sukat H&M:ltä.

 

No, mintunvihreä vai turkoosi? Osaako joku selittää mitä eroa niillä oikeastaan edes on? 

-Maj

 

 

 

0 Comments

 1. Joy 19.2.2015

  Mintunvihreitä ovat! :) mulla sama, minttu on ihana väri mutta turkoosista en pidä. Musta minttu on vihreämpi ja turkoosi sinisempi väri.

  Vastaa
 2. Mee 19.2.2015

  Mun mielestä mintunvihreä on vihertävä ja turkoosi on siniseen taittuva :)

  Vastaa
 3. inkku 19.2.2015

  Raikkaalta näyttää. Kyllä turkoosi on sinisempi. Monesti ulkomailla vesi meressä on turkoosia.

  Vastaa
 4. Ulla 19.2.2015

  Laita vaikka googlen kuvahakuun turkoosi ja sitten kokeile mintunvihreällä. Huomaat varmaan eron :-)

  Vastaa
 5. White 19.2.2015

  minust nuo on jäänsinisii!
  :”D

  Vastaa
 6. Liisa 19.2.2015

  Nämä ovat kyllä kuvien perusteella vaaleansinisiä! :D Ja juu. MintunVIHREÄ eli hailakan vihreä, jossa hintsusen verran sinistä mukana. Turkoosi taas.. koboltinsininen, jossa hieman vihreää?

  Vastaa
 7. heidi 19.2.2015

  Hih..mä oon taas niin henkeen ja vereen turkoosin ystävä! Rakastan sitä väriä niin paljon, että sitä on pilkahduksina kotona ja varsinkin omat lapset on todella usein puettu turkoosiin. Aina kun näen turkooseja lastenvaatteita tai kenkiä, ne tarttuu mukaan.
  Itselleni olen myös ostanut lähinnä sporttivaatteiden muodossa turkoosia. Lempparini ovat Niken lyhyet turkoosin-oranssit sporttishortsit! aah..ne on niin ihanat. Ja itsekin ihastuin noihin hennesin uusiin turkooseihin sporttivaatteisiin, että niiitä oli pakko saada. Ne on muuten hinta-laatu-suhteeltaan loistavia sporttivaatteita.

  Meillä myös vähän sama juttu..liikaa ollaan oltu nyt flunssan kourissa ja oikein odotan että pääsisi taas urheilemaan. Tsemppiä teidän koko perheelle :)

  heidi

  Vastaa
 8. ida365 19.2.2015

  Bebe mennääks iltasalille jos kaikki on teillä fine ja pystyt lähteen? :-* mäkin kaipaan hikitreeniä!!! huhhuh.

  Vastaa
 9. Esteri 19.2.2015

  Mintunvihreitä munkin makuuni :). Turkoosista puhtaan usein sanalla turkoosinsininen.. Turkoosi on mun mielestä selkeästi siis sinisävyistä :)

  Vastaa
 10. Elina 19.2.2015

  Tuo värijuttu on niin totta! Mintunvihreä on minusta vaalea (joita sinun vaatteetkin ovat), turkoosi taas selvästi tummempi. Vähän merensiniseen vivahtava (tässä se taas nähtiin…). Tämä on turkoosi: http://www.helmideli.fi/359-large/tsekkilainen-pyorea-lasihelmi-4-mm-opaakki-turkoosi.jpg ja tämä mintunvihreä: http://anunputiikit.valmiskauppa.fi/images/kuvat/7004027.jpg :D

  Vastaa
 11. Jonna 19.2.2015

  Minusta nuo taas ovat päivänselvästi turkoosit, eikä missään nimessä mintunvihreät :D Mintunvihreä on vihreämpi.

  Vastaa
 12. Ella 19.2.2015

  Turkooseilta nuo minun silmään näyttää, mutta pitkähihainen noista kahdesta kuitenkin on lähempänä mintunvihreää. Tämä on vain oma mielipiteeni. Ei kai sillä värin nimellä niin väliä, kunhan väri itsessään miellyttää :)

  Vastaa
 13. Liinu 19.2.2015

  Mun mielestä nuo on enemmän mintunvihreitä ja turkoosi taas on sitten sinertävämpi.
  Btw, luulin ihan sun tekstin lopussa olevaan allekirjoitukseen saakka lukevani Nelliinan vaatehuone-blogia. :D Taisin vain lukea otsikon ja mintunvihreästä tuli assosiaatio Nellliinaan. Näin on käynyt joskus ennenkin, sitten herää kesken jutun, että nyt ei jokin täsmää.. :D

  Vastaa
 14. Emma 19.2.2015

  Turkoosi on paidan väriä kirkkaampi väri ja mintunvihreä taas vihertävämpi. Mun mielestä nuo vaatteet on enemmänkin semmosta Elsan jäänsinistä ;-)

  Vastaa
 15. M 19.2.2015

  Tuo pitkähihanen on mintunvihreä, mutta tuo toppi selvästi turkoosi. Näin mun silmä ne näkee :D nämä värijutut on aina vähän katsojan silmissä, eräänkin kerran ollaan kavereiden kanssa väitelty minkä värinen joku juttu on. Esim. toisen mielestä ehottomasti just turkoosi ja toisen mielestä ehottomasti mintunvihree, niistä sitten väännetään aina aikamme kunnes kyllästytään ja vaihdetaan aihetta :D väri on katsojan silmissä.

  Vastaa
 16. hanneli 20.2.2015

  ei kumpikaan! näyttäisi olevan aqua :)

  Vastaa
 17. mia 20.2.2015

  Mintunvihreältä näyttäisi olevan. Sinun Niken kengien sisäpohja on turkoosi. :)

  Vastaa
 18. Malisa 20.2.2015

  Mun mielestä turkoosi ei ole pastelliväri, vaan ainakin hieman tummempi ja syvempi sävy. Lisäksi turkoosissa on tosiaan vähintään aavistus enemmän sinistä kuin vaikkapa mintussa. Turkoosin sävyjä on silti todella monia. :) Niin sävyn tummuusaste, sinisen ja vihreän suhde toisiinsa, kuin sävyn murrettu/kirkkausominaisuus voivat vaihdella. :)

  Vastaa
 19. Vilma 20.2.2015

  Heh, painiskelin aivan saman ongelman kanssa miettiessäni kyseisen topin ostoa! Valo vaikuttaa sävyyn ja ostohetkellä tuntui, että mitä pidempään toppia tuijotin, sitä turkoosimmaksi se muuttui :D Päädyin lopulta topin ostoon ja kyllä se selvästikin tarpeeksi epäturkoosi on kun on käyttöön asti päässyt :)

  Vastaa
 20. Aino 21.2.2015

  Sanoisin että vedensininen :)

  Vastaa
 21. Noorq 22.2.2015

  Mintunvihreä tuo mieleen hammastahnan ja on aavistuksen enemmän sininen kuin turkoosi. Turkoosi on kirkkaampi ja voimakkaampi väri. Enemmän vihreä. Joten miksi mintunvihreän nimi on vihreä, vaikka värinä se on enemmän Sininen?

  Vastaa
 22. Elisa 23.2.2015

  Ihmisethän näkevätkin värit ihan eritavoin, muistan kuinka olemme kahden ystäväni kanssa käyneet kiivasta keskustelua eräästä Paul Mitchellin suihkepullon korkin sävystä – onko se enemmän sinisävyinen vaiko vihertävä ;) Minusta nuo sinun toppisi näyttävät enemmän vihreään taittavilta, ei ehkä ihan mintulta, mutta vedenVIHREÄLTÄ? Jäänsininen selvästi sinisempi, samoin turkoosi, joka myös aavistuksen tummempi. Hah, kylläpä tulikin tarkka ja pohdiskeleva värianalyysi, ehkä kirjoitan aiheesta kirjan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *