Julistin lasten synttäreiden ”kaverilahjat” pannaan, en ole koskaa sellaisia pikku goodiebageja väsännyt meidän lasten synttäreille, enkä aikonut jatkossakaan väsätä. Kuulin, että ala-asteella lasten meininki on jopa niin karua, että kamut jättävät synttärit väliin, jos ”sieltä ei saa mitään”!?? Sehän on ihan järkyttävä ajatus, eikö syntymäpäivien idea ole juhlia päivänsankaria, saavathan vieraat herkutella ja pitää hauskaa porukalla juhlissa? Toiseksi, vastustan ylimääräistä krääsää, mutta kuinkas sitten kävikään?

En tiedä mitä oikein tapahtui, mutta käänsin kuitenkin kelkkani. Johtunee varmasti siitä, että huomasin kuinka iloiseksi Rebekka tuli saatuaan pienen pussukan kavereidensa synttäreiltä. Tyttö myös toivoi sellaisia samanlaisia pussukoita omille kekkereilleen, joten mitäpä äiti ei tekisi…

Pidän kyllä huolta, että omat lapseni eivät koskaan jätä kavereidensa synttäreitä väliin sen takia, että siellä ei lahjota vieraita. Ajattelin, että ehkä nämä ylläripussukat ilahduttaa pientä juhkaväkeä ja ne annetaan luultavasti onginta-leikin muodossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPimeässä hohtavat tarrat ja suklaiset ”Jaken kultarahat” löytyivät Tigeristä, pussukat verkkokaupasta (Ninka), Frozen-kynät meille lahjoitti Jollyroom ja tikkarit ostin Prismasta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPussukoista tulee kyllä aika söpöt, silti vielä vähän ihmettelen, kuinka oikein lähdin tähän touhuun mukaan? :”D

Kertokaahan, mitä mieltä te olette näistä lasten synttäreillä jaettavista kaverilahjoista? Puolesta vai vastaan? Voihan vieraita toki muistaa niin monella muullakin tavalla, esimerkiksi askartelemalla yhdessä jokin pieni kotiin vietävä juttu. Aarteen etsintä on myös kiva leikki ja ”saaliin” voi sitten jakaa juhlaväen kesken.

-Maj

0 Comments

 1. Heidi 13.3.2015

  Poikani synttäreillä olen aina jakanut lapsille tällaiset pussukat juurikin onginta-leikin muodossa. Jotain pientä kivaa, minkä on saanut sitten ottaa mukaan synttäreiltä kotiin. Ja kyllä oma poikanikin on ollut onnensa kukkuloilla kun on saanut kaverinsa synttäreiltä jotain pientä mukaansa.

  Se, että mitä näiden ns. kaverilahjojen pitäisi sitten joskus vanhempana olla, en tiedä. Riittääkö sitten enää tikkari ja namiaski? Vai pitäisikö pussin sisällön olla jo jotain isompaa. Itse en aio ainakaan lähteä lahjoittamaan lapsivieraille mitään isoja ja kalliita pusseja, joihin kuluu hurjasti rahaa. Mielestäni pussit saa jäädä sitten kun ongintakin leikkinä alkaa olemaan liian ”lapsellista”.

  Täytyy toivoa, ettei toisten lasten vanhemmat lähde kilpatiasteluun siitä kenen synttäreillä saa parhaimmat kaverilahjat..aika kamalaahan se olisi, jos ja kun jollain ei oikeasti ole varaa sellaisten hankkimiseen ja sitten kvarit eivät tulisi lapsen syntymäpäiville niiden puuttumisen vuoksi. :O

  Vastaa
 2. tanja 13.3.2015

  Muistan erittäin hyvin ystäväni syntymäpäiväjuhlat joista sai pienen pussin. Sisältönä oli jokaiselle erinlainen pikkulelu (minipehmoeläin) ja joku tikkari tai tarra. Se oli aivan mahtavaa kun jokainen sai erityylisen pehmoeläimen (samaa sarjaa) ja leikin omalla hiiripehmolla monta vuotta. Muutaman kaverin kanssa leikittiin nukkekotia näillä minipehmoilla, oma oli harmaa hiiri. Tästä pikkupehmosta jonka sain onginnasta muotoutui itselleni yksi tärkeimmistä leluista koskaan. Ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin Hiiri on minulla edelleen :) en heitä sitä koskaan pois!

  Joten oma mielipide on, että pieniä lahjoja saa olla, mutta ei niillä lahjoilla kilpaileen aleta. Tärkeitä niistä pikkujutuistakin lapselle voi jokatapauksessa tulla.

  Vastaa
 3. Katja 13.3.2015

  Minä en tykkää tuosta tavasta ollenkaan ja onneksi täällä maalla sitä ei niin hirveästi harrastetakaan.
  Jokaisella on kuitenkin vuorollaan synttärit ja silloin juhlitaan sankaria. Jonkun tikkarin voisin antaa lähtiessä mukaan, mutta ei mitään pussukoita!
  Se menee helposti siihen, että lapset keskittyvät vain siihen, eikä itse synttärisankariin. Ja jos muutama äiti näitä antaa, niin tulee paine että muidenkin pitää antaa.

  Vastaa
 4. Sari P 13.3.2015

  Kyllä lastenjuhlissa pikku lahjoja annettiin vieraille jo 1980-luvulla (onginta taisi olla suosittu leikki). Viemisten ei tarvitse olla ihmeellisiä, lapset ilahtuvat jo tarroista ja tikkarista hyvin :)

  Vastaa
 5. Tiikku 13.3.2015

  Kun luin postauksesi, olin heti jyrkästi vastaan pikkupussukoita. Aloin pohtimaan omia synttärijuhliani tarkemmin (tällä hetkellä olen 23v.). Meidän pikkukylällä ei ole koskaan annettu mitään lahjoja tai pussukoita vieraille ja ymmärrän sen täysin. Mutta nyt kun asiaa mietin tarkemmin, olivat synttärit silti aina täynnä ”kuumaa kääröä” , ongintaa ja muita leikkimielisiä kisoja, joissa aina voittaja sai palkinnoksi esimerkiksi karkkia. Tavallaanhan silloinkin vieraat ovat saaneet jotakin. Todennäköisesti vieläpä jokainen vieras, koska kisoja ja leikkejä järjestettiin aina oikein urakalla : D

  Vastaa
 6. Lintu 13.3.2015

  Itse muistan saaneeni goodybageja lapsena ja ne olivat yleensä aivan huippuja :) Oikeastaan kaikilla synttäreillä oli joko ongintaa tai etsintäleikki, jolloin pussit jaettiin. Itse kannatan goodybageja, mutta silleen että niiden sisältö on max 5 euroa. Mieluiten vielä vähemmän. Ja sisällön tulisi olla samalla hyödyllistä kuten kynä, pyyhekumi tms. Ettei lapsi jo pienestä pitäen opi keräämään rihkamaa. Lisäksi nuoret lapset eivät välttämättä vielä ymmärrä, että kyseessä ei ole omat synttärit ja saattaa tulla kateus+itku siitä kun kaveri saa hienoja lahjoja. Niin tommosella goodybagilla saa lapsen mielen iloiseksi ja vältytään kauheilta itkupotkuravareilta :)

  Itselläni ei ole lapsia eikä edes pieniä lapsia sukulaispiirissä, mutta tuli vain tässä mieleen heti ensimmäiseksi :)

  Vastaa
 7. Jenny 13.3.2015

  HEEEI mäkin haluun teidän alsten synttäreille jos sieltä saa noin ihanat lahjat :´D

  Vastaa
 8. Anna 13.3.2015

  Hyvä mieli niistä pikku pussukoista tulee ja kiva niitä oli kasata. Yli kymmenen vanhat ei niitä enään kaipaa.

  Vastaa
 9. Mamita 13.3.2015

  Kivat kaverilahjat teillä tulossa!
  Minun mielestä kaverilahjat ovat ihan hauska juttu. Ei niiden tarvitse olla kalliita, eikä aina tarvitse olla karkkia. Meillä oli viimeksi angry birds, sekä my little pony aiheiset juhlat, ja kaupoista löytyikin sopivasti sekä angry birds, että my little pony pez-dispenserit. Siinä oli oiva kaverilahja, kun oli pieni lelu, sekä karkki samassa, ja vieläpä teemaan sopivasti. Juhlissa oli 20 lasta, ja vaikka hintaa noilla pezeille ei ole kun joku 1,70€, tuo summa kertaa 20, olihan siinä

  Vastaa
 10. Mai 13.3.2015

  Yksi puolesta ääni täältä! Pieni lahjapussi on kiva tapa kiittää vieraita käynnistä ja lapsille jää muisto juhlista. Ja lapsethan tykkää lahjojen antamisesta, oma 5-vuotiaani oli ainakin erittäin mielissään, kun sai kavereillekin jotain antaa. Frozen-teemassa juhlittiin muuten meilläkin, blogistani löytyy kuvia :)

  Vastaa
 11. Meppe 13.3.2015

  Oon sun kanssa samoilla linjoilla.. Ihan kamalaa jos näistä pussukoista tulee kilpavarustelua tai lapset alkavat kiusata toisiaan! Mut kivat jutut olet keksinyt ja ihanat, kauniit nuo pussit!

  Muistan itse lapsuudesta kun mun pikkuveljen synttäreillä oli onginnasta saatu karkkia (erilaisia lakuja) muttei siis missään pusseissa ja moni söi niitä heti… Lähdön hetkellä kaksi poikaa kysyi, että eikö täältä saa mitään mukaan ja mä sitten siihen että ei kyllä nyt saa, niin pojat huusivat rapussa kovaan ääneen että onpa tyhmät synttärit, kun ei saa mitään kotiin. :( Mulle jäi traumat ja omille lapselleni aion iskostaa, että jos jostain saa jotain, niin ollaan kiitollisia, mutta synttärien tehtävä on juhlia sankaria ja vieraat saavat herkkuja paikan päällä, eli lähtöpussukat ei ole mikään must!

  Vastaa
 12. Piia 13.3.2015

  Meillä on synttäreiden koristelussa olleita ilmapalloja annettu mukaan vieraille heidän lähtiessään, kerran taisi tulla myös tarrat mukaan. Johon eräs vieras marisi; ”saatiinko me vaan tarrat ja ilmapallot”. Muuten kyllä lapset olleet iloisia pallosta!

  Vastaa
 13. H-P 13.3.2015

  Mä harrastin pussukoita kun pojat oli pienempiä. Yritin kuitenkin keksiä niihin aina jotain hyödyllistä, pientä ja kivaa. Suurimman suosion tais saavuttaa marraskuun synttäreillä vieraille annetut heijastimet, jotka oli mietitty erityisesti saajan mukaan. Oli jalkapalloa, muumia, nimikirjainta jne.

  Vastaa
 14. Halina 14.3.2015

  Meillä oli töissä tästä samasta aiheesta puhetta! :D itse olen 22v. Ja muistan että omassa lapsuudessa saattoi tulla pieni lahja onginnasta/aarteen etsinnästä, tai sitten ei. Oikeastaan se oli ihan sama, sillä ne olivat toisarvoinen juttu. Enemmän haluttiin vaan pelata ja saada voittaja, oli sitten palkintoa tai ei:D ehkä nykyään lapset on materialistisempia/tottuneet saamaan tavaraa, kuten me aikuisetkin:D ei sillä, ettei lahjakassi olisi kiva idea! Voi tosiaan keksiä ihan halvan lahjan:)

  Itse henk.kohtaisesti tulen vielä saamaan harmaita hiuksia (pieni aasinsilta) karkin, limsojen yms tuotteiden välttelyssä oman lapsen kohdalla!! Entä jos en halua tarjota niitä ja sitten kukaan ei tule synttäreille?;( noh ehkä keksin jotain siihen mennessä! Pidän ulko/liikuntasynttärit ja tarjoan ite tehtyjä suolasia/makeita, kuten työkaveri teki ja oli ollut menestys:)

  Vastaa
 15. Ade 14.3.2015

  Minäkin oikeastaan vastustan noita pussukoita. Minustakin synttäreillä juhlitaan synttärisankaria, joka lahjat saa. Tuntuu olevan niin materialistista nykyään elämä, siitä kai se vastustus nousee. Yhden perheen aina kaiken saanut materialistilapsi valitti viimeksi poikani synttäreillä, kun juhlijat eivät saaneet mitään. Oli odottanut koko juhlien ajan tätä pussukkaa. Joo, oli sitten tylsät juhlat hänelle.

  Vastaa
 16. Amal 14.3.2015

  Tämä on todella kaksipiippuinen asia. Itse tykkään näpräillä ja ilahduttaminen on aina kivaa, mutta jotenkin en haluaisi lähteä tähän juttuun mukaan. Kommeneista paistaa hieman jo läpi se ikävä tosiasia, että monet lapset odottavat saavansa kotiin viemisiä, mikä on mielestäni väärä lähtökohta. Harmi että synttärikulttuuri on sellaiseksi muuttunut. Mutta yritä nyt siinä sitten olla periaatteidesi takana peläten, että omaa lasta kiusataan kun ”sen synttäreiltä sai kotimatkalle vaan kämäsen keksin”.

  Vastaa
 17. Leluteekin Emilia 14.3.2015

  Musta kaverilahjat on enimmäkseen kivoja, lapset ilahtuu niistä aina tosi paljon, ja synttärisankarista on myös ihanaa, että omilta synttäreiltä kaverit saa kotiinviemisiä (sitä paitsi meillä ne on aina sankarillekin yllätys). Meillä pussit on jaettu joko onginnassa tai aarteenetsinnässä. Mutta, ja iso mutta, pussien sisällön pitää musta olla juuri sellaista käyttötavaraa, pieniä herkkuja, tarroja, kyniä, saippuakuplia tai muuta mikä ei jää nurkkiin pyörimään – eli teidän valikoima täyttäisi kriteerit. ;)

  Vastaa
 18. Niia 15.3.2015

  Hmm… Olen kaksi kertaa hommannut tyttöni synttäri vieraille jotain pientä. En aio enää. Ja pojallani on nyt tulossa ensimmäiset kaverisynttärit, en usko että hommaisin mitään lahjoja vieraille. Miksi pitäisi?
  Ongintaa en pidä. Aarteen etsintä ihan jees. Jolloin jokaiselle olisi joku nimikoitu herkku.
  Varmasti jokainen lapsi on iloinen jos saa jotain pientä, kuka ei olisi? Mutta eipä niitä kannata siihen tuudittaa että joka synttäreiltä jotain saisi. Voisi jokainen lapsosilleen sanoa kun vie kaverin synttäreille että ei ole tärkeää saada jotain pussukkaa tai muuta että päivänsankari saa lahjat. Ja jos jotain saa siitä pienestäkin pitää olla kiitollinen, kannattaa sekin niille pikkusilleen opettaa ;) <3
  Mukavia syntymäpäiviä kaikille!

  Vastaa
 19. AnnS 21.3.2015

  Mielestäni vieraslahjan ei tarvitse olla mikään iso juttu! 6-vuotiaan poikani synttäreillä jaettiin onginnan lomassa pussukat, jossa oli tikkari, tarra ja sormiskeittilauta(arvo noin 1euron). Lisäksi lapset saivat ennen synttäreitä askartelemani Batman-naamiot, joka oli hieman myös synttäreiden teemana. Lapsia oli kymmenen, enkä kokenut askarteluakaan mitenkään ylimääräisenä rasitteena. Mielestäni se on kiva kiitos vieraille, tosin en oleta ja odota, että sellaista tarvitsisi joka synttäreillä saada. Ovathan synttärit muutenkin kovin erilaisia :).

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *