Pitkän ja pimeän talven jälkeen kevätaurinko paistaa ja paljastaa kotimme likaiset ikkunat ja laminaatin tahrat, tulee hirmuinen siivousvimma. Samainen auringonpaiste paljastaa myös sairastelusta väsähtäneen, harmaan ja elottoman ihoni. Sekin tarvitsee extrahoitoa ja huolenpitoa – tai mitä sitä nyt kaunistelemaan, kunnon puunaus olisi paikallaan.

Minulla on aina ollut ns. helppo iho, se ei ole helposti reagoiva, herkkä tai superkuiva. Olen voinut huoletta testailla erilaisia tuotteita, eikä mitään katastrofia ole koskaan sattunut. Toisaalta en ole oikeastaan koskaan joutunut kärsimään ihon epäpuhtauksista, jos muutamaa hassua näppyä (ja raskausaikaa) ei lasketa. Ihotyyppini määriteltiin normaaliksi kosmetologikouluaikoina.

Nyt iän myötä, etenkin parin viimeisen vuoden aikana ihoni on muuttunut radikaalisti. Täytän kesällä 30 vuotta ja nyt ihoni on erittäin kuiva, kimmoisuus on selkeästi vähentynyt ja kaikki ”tekemiseni” näkyvät iholla. Sairastelu, huonosti nukutut yöt, kehno ruokavalio ja liikunnan puute todellakin näkyvät naamasta. Yritän koko ajan työstää edellämainittuja seikkoja, mutta harmaakasvolle tarvitaan myös pika-apuja – ja niitähän löytyy tietysti purkeista ja purnukoista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Te olette pariin otteeseen kysyneet omia niksejäni hehkeämpään ihoon, joten tässä niitä nyt tulee, muutamia hyväksi toteamiani vinkkejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puhdista iho huolellisesti. Kuori kuollut ihosolukko pois ja laita tehoaineet vaikuttamaan! Ensimmäiseksi puhtaalle ja kuoritulle iholle levitän pari tippaa Madaran Superseed-kasvoöljyä, se rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa. Öljyn voi imeyttää kevyesti hieromalla. Sen jälkeen vielä kunnon kerros Biotherm Aquasource SOS-naamiota, jonka jätän vaikuttlemaan koko yön ajaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Macin Strobe Liquid Lotion antaa valoa kasvoille jopa väsyneimpinä aamuina, sen voi levittää kasvoille sellaisenaan tai kosteusvoiteeseen/meikkivoiteeseen sekoitettuna. Make Up Foreverin Face & Bodyn ihanan ohut koostumus toimii kesällä ihan täydellisesti ihollani, mutta talvella sen kaverina olen käyttänyt paljon kehuttua Lumenen Longwear Blur Foundationia. Myös Lumenelta löytyy ihon sävyn heleyttäjä ja toisinaan tuputtelen meikkivoiteen päälle. Tummiin silmänalusiin sipaisen peitetuotetta – ja valokynää kasvoille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unohda puuteri – etenkin jos olet kuivaihoinen. Puuteroitu pinta tuo esille ihon pienet juonteet, annan ihosi mielummin hehkua. Itkin aina sisäisesti, kun työskentelin kosmetiikan parissa ja jouduin myymään aikuisille, kuivaihoisille rouville meikkipuuteria, eih! Toki silmämeikin alle voit vipalla painella irtopuuteria ja kevyesti vaikka nenänpieliin, mutta en lähtisi koko kasvoja puuteroimaan.

Panosta kauniin sävyiseen poskipunaan, sillä se jos mikä piristää ja tuo raikkautta harmaaseen nassuun. Omat suosikkini on Clarinsin voidemaiset poskipunat, sävyissä 01 ja 02.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vartalon iholle tarvitaan tietenkin myös sama setti, kuorinta & kunnon kosteutus. Kuorintavoide on se tuote minkä kohdalla pihistän, sillä se ei jää iholle vaikuttamaan, Herbinan kaura-suklaa vartalokuorinta on hoitanut hommansa ihan kiitettävästi.

Nafhan vartaloemulsio on silkkisen ohut, mutta teho piilee sen sisältämässä neljässä kostetuttavassa öljyssä: arganiaöljyssä, apinanleipäpuuöljyssä, vadelmansiemenöljyssä sekä hamppuöljyssä. Toisinaan kaipaan talvi-iholleni hiukan päivettyneempä sävyä ja turvaudun Solglon itseruskettavaan suihkeeseen. Suihke levitetään kuivalle & puhtaalle iholle, eikä se vaadi erikseen levitystä, tuotteessa on myös ns. poispestävä ”karttaväri”, joten näet mihin tuotetta olet jo suihkinut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeisenä tipsinä vielä Nuxen ”taikaöljy”, jota käytän niin kasvoille, vartalolle kuin hiuksillekin. Kuivaöljy ravitsee ja kosteuttaa, mutta ei jätä iholle ollenkaan öljyistä pintaa. Kultaöljy antaa vartalon iholle hehkua, korostaa rusketusta, lisää meikkivoiteeseen kuulautta ja feidaa arpia… Paljaille säärille se antaa upean silkkimäisen vaikutelman. Sanoinko jo, että se tuoksuu aivan ihanalle?

Toivottavasti näillä vinkeillä saa hiukan buustattua sitä omaa luonnollista hehkua? Vielä kun kasvoille saadaan aikaiseksi kunnon hymy, niin eiköhän se siitä likat :*

-Maj

0 Comments

 1. inkku 12.3.2015

  Kiitos hyvistä vinkeistä

  Vastaa
  • Maj 12.3.2015

   Jee, oon itse niin hyvillä mielin jos vaan sait tästä jotain ”irti” :)

   Vastaa
 2. Inspire me Sunday 12.3.2015

  Hei Maj,

  Hyviä vinkkejä tosiaan :)

  Olen tuota Nuxe-öljyä meinannutkin ostaa jo muutaman kerran, mutta enpä ole ajatellutkaan sekoittaa sitä meikkivoiteeseen lisää hehkua tuomaan. Nythän se on aivan pakko hankkia :)

  http://www.inspiremesunday.blogspot.ae

  Vastaa
  • Maj 12.3.2015

   Huikea tuote, etenkin kuivaihoiselle, testaa ihan meikkivoiteen alla :)

   Vastaa
 3. musi 12.3.2015

  Ei nyt varsinaisesti liity, mutta oletko kosmetologi koulutukselta, entä jotain muuta? :)

  Vastaa
  • Maj 12.3.2015

   No eipä kyllä niin, mutta onhan mulla :)

   Vastaa
 4. Katri 13.3.2015

  Tää tuli kyllä niiiiin tarpeeseen, kiitos! Kokeilin joskus testeristä tota Nuxea kun kosmetologi painosti mutta mun mielestä se oli joko liian vetistä tai tummaa, en muista. Pitäs ehkä antaa uus mahdollisuus! Ja ostaa tollanen superkosteuttava maski vaikka ne maksaakin.

  Vastaa
 5. Siru 17.3.2015

  Moi Mati!
  Mistä olet ostanut tuota Solglota? Olen koittanut etsiä netistä ostospaikkaa, mutta tuloksetta!

  Vastaa
  • Siru 17.3.2015

   Mari ;)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *