Yritän parhaani mukaan olla ruikuttamatta sairastamisestamme, koska me emme todellakaan ole ainoita, eikä me edes olla niin moneen otteeseen oltu kipeinä, vaikka lääkärissä onkin ravattu. Tuntuu, että tänä talvena erityisen moni on kärsinyt pitkittyneestä flunssasta (influenssasta?), oksennustaudista, kuumeesta ja kaikesta siltä väliltä. Yhdellä kaverillani oli peräkkäin korvatulehdus, poskiontelontulehdus – ja ilmeisesti alkava keuhkokuume, toisella kuumeilu ei lähde lääkekuureilla ja kolmannen lapsi on ollut joka toinen viikko kuumeessa koko talven ja sitä rataa… Jotkut sairastaa vakavammin ja siihen verrattuna muutamat flunssat ja oksennustaudit eivät ole yhtään mitään.

Moni varmasti ajattelee, että ei millään jaksaisi_enää_sairastaa. Pakkohan se silti on vaan tsempata, kun ei näille sairasteluille yksinkertaisesti voi mitään. Lapsiperheillä on aika rankkaa, kun vanhemmat eivät useinkaan voi levätä sairautta pois kunnolla plus jos jokainen perheenjäsen sairastaa vähän vuorotellen niin tuntuu, että aina joku on kipeänä.

Mulle on myös useampi äitikamu valittanut, että kurjaa kun lapsille heitetään lääkärissä antibiootit kouraan heti kättelyssä ja käsketään takaisin kotiin. Ahdistaa syöttää lapselle antibiootteja, jos ei ole kunnolla tutkittu ja todettu niiden olevan välttämättömiä sairaudenhoidossa. Meillekin on käynyt niin, että korvalääkäri on todennut ettei täällä mitään korvatulehduksia ole, kun ensin terveyskeskuslääkäri on meinannut vähän toista. Onko teillä samoja fiiliksiä? Juuri parhaillaan puntaroin, että syötänkö lapselleni viikon antibiootikuurin vai seurailenko ensin pari päivää tilannetta. Lueskelemani mukaan ennalta ehkäisevä antibioottikuuri on enemmän haitaksi kuin hyödyksi, sillä se hävittää kehon omaa bakteerikantaa.

Sanokaapa, tuntuuko teistä siltä kuin koko Suomi sairastaisi juuri nyt erityisen paljon? Mammabloggaajat, käsi ylös kuinka monen blogista löytyy postaus ”terveisiä sairastuvalta” :D Mä myönnän, että tästä blogista niitä ainakin löytyy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKatsokaa nyt miten huikeen  mieluisan ja omannäköisen ponitallin saa tavallisesta pahvilaatikosta. Äidin ei tarvitse hakea askarteluhuoneesta kuviosahaa eikä tehdä mitään hokkuspokkuksia, kun lapsi saa mukavaa tekemistä ”saikkupäiville” tuunailemalla itse tallia. Ai niin, unohdin melkein ekologisuusnäkökulman! Tämän pahvitallin voi paljon paremmalla omatunnolla hävittää mielenkiinnon lopahdettua, kuin sellaisen vastaavaan muovikomeuden. Voisihan tallista toki tuunata/askarrella yhdessä lapsen kanssa sellaisen hienommankin, mutta mun korvaan sellainen touhu kuulostaa ihan kummitädin heiniltä… Meillä ei olekaan askarteluhuonetta, eikä allekirjoittanut ole kovin lahjakas (eikä etenkään kärsivällinen) askartelija, kröhm!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuutama projekti siinä niin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuumeessa nautitaan nesteitä, prinsessalle on tarjolla on vettä, mehua, maitoa ja mustikkakeittoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPienenä oli muutenkin kivempi sairastaa, kun vanhemmilta sai erityiskohtelua – ja kaupasta sai toivoa mitä tahansa lemppariruokaa. Vähän isompana oli niin siistiä linnoittautua sänkyyn päiviksi lukemaan Nummelan Ponitalleja. Etenkin jos ei ollut ihan hirmuisen kipeä.

Toivottavasti kevät tulee ja sen myötä flunssa-aalto vetäytyy meitä kiusaamasta. Paljaat nilkat ja kevät-takki liian aikaisin tietää kyllä, arvaatteko mitä? Kunnon räkätautia :P

-Maj

 

0 Comments

 1. mari 4.3.2015

  Voimia teidän koko perheelle! Meilläkin kolme alle koulu-ikäistä ja just tuo -joka toinen viikko kuumeessa-, kuulosti juuri meidän perheen talvelta!

  Vastaa
 2. Satu 4.3.2015

  Ääh, meillä on ollut ihan hirvee talvi, koko ajan joku kipeenä. Ja löytyy korvatulehduksia, kuumetauteja, oksennustauteja, poskiontelontulehduksia ja sen sellaista. Mut en silti tunnusta, et oisin postannu ”terveisiä sairastuvalta” :D

  Ihana, liikkis tuo talli. Meillä on vähän samanmoinen Sagan Schleich-hepoilla. Kätevää, et sen voi heittää kartonkikeräykseen, kun siihen kyllästyy. :)

  Paranemisia! :-*

  Vastaa
 3. Emmi 4.3.2015

  Meillä on kans sairastettu vähän liikaakin tänä vuonna! Yleensä ollaan tosi terveitä, mutta pelkästään helmikuussa käytiin läpi kaikki flunssasta oksennustautiin!

  Ihana ponitalo! Täytyy varmaan askarrella pikkuneidille samanlainen :D

  Vastaa
 4. Roxy=) 4.3.2015

  Hehe, sinänsä hauskaa, että sun näkemys on että lääkärit väkisin tuputtaa antibiootteja kun taas lääkäreiden näkökanta useimmiten on että äidit tulee lasten kanssa hakemaan sitä antibioottia, vaikka se ei mitenkään välttämätön olisikaan ja haasteena on ennemminkin että miten saa sen äidin uskomaan että ei sitä antibioottia tartte. Lääkäreiden näkökulmasta on siis vaan hienoa jos on tuommoinen näkemys, että mieluummin yrittää selvitä siitä korvatulehduksesta ilman antibiootteja. Vakavammat bakteeritulehdukset kuten keuhkokuume on toki asia erikseen ja niissä antibioottien käyttö on perusteltua. Ja semmonenkin jännä juttu että korvatulehdus voi kehittyä ihan tunneissa. Eli voi hyvinkin olla että ensin yksi lääkäri katsoo korvat ja toteaa ne terveeksi ja sitten esim seuraavana päivänä toinen lääkäri toteaakin tulehduksen. Ja lasten korviin katsominen ei ole mitään helppoa hommaa ja korvalääkörillä siihen hommaan on vähän enemmän kokemusta yleensä, onhan hän vähän enemmän erikoistumisvuosien aikana niihin korviin katsonut kuin mahdollisesti melko vasta valmistunut tk-lääkäri.
  Tsemppiä sairasteluihin! Monesti kyllä tuntuu, että taudit jää kiertelemään pidemmäksi aikaa jos yksi onnistuu semmosen jostain nappaamaan. Meillä on saatu olla yllättävän terveinä tämä alkuvuosi. Saapa nähdä kuinka kauan vielä jatkuu. =)

  Vastaa
 5. Meri 4.3.2015

  Moikka! Meillä ja usealla työkaverillani sama tilanne sairasteluiden kanssa. Lisäks töissä terkkarina lastenneuvolassa oon kirjottanu järjettömän määrän saikkulappuja sairastelevien lasten vanhemmille. Meillä ja monella muulla oli mahdollisesti influenssan muuntunu versio, johon ei hyvisssä ajoin otettu influenssapiikki auttanut. Olin itekki niin kipee, että lopulta itkin kurjaa oloa.

  Antibiooteista oon sitä mieltä, että niitä ei ehdottomasti kannata käyttää ellei ihan tosissaan oo kyseessä bakteeriperänen tulehdus. Turha / tiuha ab:n käyttö tuhoaa paljon myös hyviä bakteereja elimistöstä ja siten ihminen sairastelee entistä helpommin. Jos kaikki käyttää turhia ab-kuureja niin kehittyy superbakteereita, johon ei sitte enää tehoakaan ku hyvä tuuri tai hauta..kääk.

  Vastaa
 6. Anna 4.3.2015

  Kyllä, kuulostaa tutulta!! Meidän perheessä ollaan oltu kipeenä läpi talven. Poskiontelotulehdus, korvatulehdus, vatsatauti, influenssa, kuumeilua, kuumekouristelua… you name it! Nyt kyllä odotellaan sitä kevättä!!
  Tsemppiä teille!

  Vastaa
 7. Paula 5.3.2015

  Joulusta asti täälläkin sairasteltu, ei oo ollu viikkoakaan etteikö joku lapsista oo ollu pois päikystä tai koulusta ja itellä pitkittyny flunssa ja keuhkoputkentylehdus. Kiva kuulla ettei olla ainoita, mä jo luulin et meijän perhe vaan on menettänyt jostain syystä kaiken vastustuskyvyn. Toivottavasti kevät tuo kaikille terveempiä päiviä ja paljon aurinkoa! :)

  Vastaa
 8. Asikaine 5.3.2015

  Huoh! Paranemisia sinne! <3
  Meillä on kanssa koko sakki ollut tällä viikolla kuumeessa, paitsi itselläni on vaan veemäinen nuha. Tuun siis varmaan viikonloppuna kunnolla kipeeksi, kun velvollisuudet on alta pois. :)

  Vastaa
 9. Giassilina 5.3.2015

  Mä juttelin just lääkäriksi opiskelevan kaverini kanssa siitä, että voiko olla, että oon aina ollut näin terve, koska en ollut koskaan päiväkodissa. Vastaus oli aika tiukka ei. Kuulemma kaikki pienenä sairastettu parantaa vastutuskykyä. Mutta voinpahan sanoa, että sain ensimmäisen antibioottikuurin 18-vuotiaana ja korvatulehduksen 21-vuotiaana. Yhteensä olen tainnut saada antibiootteja ehkä kolme kertaa. Oksennustautia mulla ei ole ollut koskaan. Sit mä katon tätä mun lääkäriksi opiskelevaa kaveria (jonka vanhemmat on lääkäreitä), joka on aina syönyt monia antibioottikuureja vuodessa ja nykyään mikään tauti ei tunnu yhdellä kuurilla talttuvan. Ehkä mulla on vaan normaalia parempi vastustuskyky. Toivottavasti teilläkin parannutaan pian ja ilman lääkeitä :)

  Vastaa
 10. maiju 5.3.2015

  Itse tässä juuri sairastuin ja koko muu perhe on sairastanut mua ennen. Kyllä – koko Suomi todellakin on kipeänä nyt!

  Vastaa
 11. Halina 6.3.2015

  Jos jatkuvat flunssa, korvatulehdus, poskiontelotulehdus yms. muut kierteet pääsee jylläämään, se on tosi kurja juttu. Itsellä kokemusta pitkistäkin kierteistä, sillä käytän lääkitystä, joka alentaa kehon omaa puolustusjärjestelmää. Nää kierteet on valitettavasti tosi yleisiä Suomessa, vaikka kysehän on ainoastaan kehon huonosta immuniteetista:( enimmikseen suoliston bakteerien.

  En halua kuulostaa miltään semi hipiltä, mutta antibioottien sijaan suosittelisin maitohappobakteereja(ei mitään gefilus kamaa, vaan parempia tuotteita, saatavana lapsille myös omia) ja ennen kaikkea kehon immuniteettia tukevaa ruokavaliota.

  Kipeenä tulee helposti syötyä kaikkea ”hyvää” = sokerituotteita, ja sokeri taas lisää tulehdusta elimistössä. Flunssassa oon ite tehnyt mm. marjakeittoja oikeista marjoista sekä syönyt muutenkin paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja, mistä saa c-vitamiinia. Lisäksi monet kasvikset emäksisöivät elimistöä, ja bakteerit ei viihdy emäksisessä kehossa:) lisää tietoa löytyy ehkä jos googlettaa ”kehon Ph-tasapaino”.

  Itse voin kertoa päässeeni eroon näistä kierteistä muuttamalla ruokavaliota ja käyttämällä maitohappobakteereita (kävin ravitsemusterapeutin juttusilla ja hänestä oli niin paljon apua<3) ja tästä kaikesta innostuneena ruvennut opiskelemaan itsekin lisää ravitsemustieteitä:)

  Eli jos flunssakierteet vaivaa suosittelisin ensimmäisenä melkeinpä ravitsemusterapeuttia, sillä heille nämä flunssat yms.kehon immuniteettivajesairaudet on pikkuvaivoja verrattuna esim. kilpirauhassairauksiin tai reumasairauksiin, joihin myös tehoaa ravitsemusterapia. Ei siis mene pahasti metsään vaikka kokeilisi seuraavaksi sellaista vaihtoehtoa, missä ei ole ainakaan haittavaikutuksia:)

  Jos kiinnostaa, niin linkitän tähän sivuston, jonka kautta löytää ympäri suomea toimivia ravitsemusneuvojia/terapeutteja, jotka tietävät muustakin kuin ruokaympyrästä!:) http://www.rafy.fi/

  Anteeksi hieman pitkä teksti, mutta kun ihmiset ovat oikeasti väsyneitä sairastamiseen, olen suositellut vaihtoehtoa myös monille tutuille lapsiperheille, eikä heillä sairasteta enää joka käänteessä ja kokeneet muutoksista olleen hyötyä muillekin elämän osa-alueille:).

  Vastaa
 12. Juuli 6.3.2015

  Tuntuu kyllä, että nyt on jotain rajumpaa pöpöä liikkellä ja ihmiset tavallista enempi sairaana. Ite oon hoitoalalla töissä ja en varmaa 10 vuoteen oo ollu sairas, sen verran on vastustuskykyä vuosien aikana tullu hoijellessa millon mitäki tautia sairastavia. Nyt muutama viikko sitte nous kuitenki korkia kuume ja sen jälkeen viikkojen sitkiä yskä. Että joku rajumpi pöpö oli ku minunki vastustuskyvyn sai ylitettyä.

  Vastaa
 13. Errikki 7.3.2015

  http://napapiirini.blogspot.fi

  Paljon on saanut lukea mammabloggaajien sairastelusta, mutta kyseisen blogin viimeinen päivitys pysäytti pahasti. Nuhasta ja flunssasta lukee tuon jälkeen ihan mielellään. Rohkea mamma kun jaksaa instassa päivittää omaa taivaltaan. Toki tuo on ääripää, mutta myös muistutus siitä, että ihan oikeasti nuhat ja flunssat ja oksennustaudit on pientä ja jiistä selvitään ilman suurempia taisteluita.

  Vastaa
 14. Jenna 7.3.2015

  Tuun kans liputtamaan maitohappobakteerien nimeen, meillä myös sairastettu joulusta lähtien monet kerrat mutta taudit on ollut tähän asti lieviä ja nopeasti ohi meneviä vaikka itse sairastuminen tapahtuukin. Ja ollaan tosiaan koko perhe syöty syksystä asti noita probiootteja :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *