Viime viikonlopun synttärijuhlilla herkuteltiin suurimmaksi osaksi lasten tekemän ”menun”  mukaan. Etenkin Rebekan toiveissa oli Frozen-aiheisia herkkupaloja – Samuel ei (onneksi) osaa vielä oikein toivoa mitään :) Kaikkihan tietävät, että allekirjoittanut ei todellakaan ole mikään leipuri-hiiva, itseasiassa kaukana siitä.

herkut1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAUpean Frozen-kakun meille loihti eräs kaverin kaveri, joka harrastelee kakkujen tekemistä. Kakku oli hitti, etenkin Olaf-lumiukkoa ihaltiin ja taisi joku sen porkkananenänkin napata suuhunsa juhlinnan lomassa :) Juhlatilassa oli btw maailman huonoin valo kuvata, kaikki kuvat ovat vähän keltaisia, mutta älkää antako sen häiritä.

herkut4 herkut5 herkut6 herkut7 herkut8Tarjoilujen suhteen yritimme päästä helpolla ja stressittömästi. Perinteisiä mokkapaloja leivottiin juhlia edeltävänä iltana lasten kanssa. Jäänväriset nonparellit oli ehdottomasti saatava asetella tarkasti. Ida kiiruhti vielä juhlia ennen leipomaan jäätävän hyviä cupcakeja, jotka nekin oli koristeltu teemaan sopivalla tavalla, kimalletta ja lumihiutaleita myöten. Onneksi mummutkin jaksoivat auttaa leipomuksissa ja tekivät tarjolle täytettyjä rieskarullia, kasvispiirakkaa ja pieniä pizzapaloja, joilla suolaisen nälkäkin saatiin lähtemään. Lisäksi kulhoissa oli popkornia, sipsejä, vaahtokarkkeja ja erillaisia irttareita.

Olen aina tilannut liian ison kakun, viime vuosista viisastuneena osasin nyt arvioida paremmin menekin. Meidän juhlissa oli yhteenlaskettuna about 50 vierasta, joista parisenkymmentä oli lapsia. Tilaamastani 20 hengelle tarkoitetusta kakusta jäi vähän vajaa neljäsosa yli. Lapset eivät juuri syö kakkua ja usein kakut ovat muutenkin hiukan ylimitoitettuja, jos niin voi sanoa?

-Maj

 

0 Comments

 1. melia 20.3.2015

  tiesiks et frozen2 on tulossa! :D mäki ootan sitä innolla!
  ps. sikahieno kakku! olaf kyl vangitsee katseen :D

  Vastaa
 2. Milla 21.3.2015

  Ihania herkkuja

  Vastaa
  • Milla 21.3.2015

   Ja aivan huikee kakku!!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *