Mun mielestä Karoliinan Kolmistaan-blogiin kirjoittama ”Blogimutsi pilaa lapsensa elämän” -teksti oli niin hauska ja etenkin osuva, you go girl! Olen tässä kuuden vuoden aikana saanut blogiini ihan vastaavia kommentteja mitä tuossa Karoliinankin tekstissä oli. Kaikista hullunkurisimmassa lukemassani vauvafoorumin keskustelussa ihan tosissaan spekutettiin, että olenko autisti, siis anteeks mitä? Jep, ei tarvitse olla pahoillaan mun puolesta, sillä se viestiketju oli koko komeudessaan niin absurdia spekulointia, että en voinut muuta kuin nauraa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATraumatisoitunut lapseni.


Jos lapsi näkyy blogissa -> ”Äiti on tyranni, joka altistaa lapsensa pilkalle, kiusaamiselle ja nettisekopäille. Oletko koskaan miettinyt, mitä lapsesi ajattelee tästä kaikesta aikuisena? Tiesitkö, että kuvat ovat netissä ikuisesti?” 

Niin, täällä kirjoittelee yksi sellainen sekopäätyranni-mutsi, joka pilaa lapsensa altistamalla heidät kaikelle netin syövereistä löytyvälle pahuudelle ja lisäksi vielä rääkkää rassukoita säännöllisesti kaivamalla kameran laukusta. Eikä sekään muuten riitä, kiusaan joka viikko myös muita mammoja Mammatyylien puolella ottamalla heistä mahdollisimman epäedustavia kuvia. Olen oikeasti KAIKILLE ihmisille tyly ja ilkeä AINA, ystävilleni joudun maksamaan säännöllisesti palkkaa siitä, että he jaksavat katsella minua. Keksin myös itselleni tämän coolin lempinimen, koska haluan vain niin kuolettavan paljon olla erikoinen, vaikka oikeasti asun naurettavan pienessä kämpässä ja olen kotoisin Ylivieskasta (not so cool?). Jotkut ovat myös sitä mieltä, että olen toisaalta sympaattisen säälittävä maalaismuija, joka viettää lapsensa ristiäisiä sukkasillaan (nolo) ja häissäkin hörpitään sidukkaa suoraan tölkistä (juntti). VOI KYYNEL.  

No, jokaisella meillä on oikeus mielipiteeseen, ihan kuin Maisa Torpallakin, mutta onneksi niille mielipiteille on myös oikeus ensin vähän nauraa hörähtää – sen jälkeen ne voi ja kannattaa jättää omaan arvoonsa.

T. Maj, Marge, Marza tai Marsu – oletteko kuulleet koskaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä ;)

 

0 Comments

 1. Lenni 15.4.2015

  Heips! En ainakaan muistaakseni ole kommentoinut blogiisi tätä ennen vaikka vuosia olen jo lukenutkin (oon tosi huono kommentoimaan blogeihin). Mutta tää kyllä sai nauramaan :D Oon saanut aina niin hyvän kuvan sinusta etten voi kun ihmetellä mistä ihmiset keksii noita juttuja, varsinki tuo vauva.fi -keskustelu, huh! En voi ymmärtää mitä väliä jonku ”oudon” ihmisen lempinimillä, onhan monilla ihmisillä niitä ihan arjessaki, ainaki mun ystäväpiirillä?! Ja sehän on P-A-R-A-S-T-A kun joku bloggaaja on kerranki kotosin jostaki muualta kun Etelä-Suomesta, ainaki ite Keskipohojammaalaisena niin aattelisin! ;) Pysy omana ittenäs, oot ihana ja lapset myös :)

  Vastaa
 2. Anni 15.4.2015

  Oh my. Tämä on niin hassu keskustelu. Oikeastaan pohjimmiltaan taitaa olla kyse siitä että jotkut mielellään neuvovat muita ihmisiä ihan kaikessa ja ajattelevat tietävänsä paremmin; jopa sen mikä on muiden lapsille hyvä ja paras. Eikös voitaisi sopia että vanhemmat saavat itse päättää miten toimia lasten suhteen, kun kuitenkaan mistään kauheasta ei ole kyse? Ja sovitaanko myös että keskustelupalstat jätetään täysin huomiotta? Kyseenalaiset ihmiset kirjoittavat kyseenalaisia mielipiteitään…ei niitä ole varmaankaan kirjoitettu vakavasti otettavaksi kun ovat niin naurettavia.

  Vastaa
 3. Johanna 15.4.2015

  Heh! Kävin lukemassa tuon viestiketjun. Jo on ihmisillä pienet murheet kun jaksavat tuollaisella aiheella aikaansa kuluttaa. Minä ainakin nostan sulle hattua! Jatka vaan samaan malliin!

  Vastaa
 4. Sela 15.4.2015

  No ni! Anna palaa vaan! Paras postaus aikoihin! Sanavalmis, hauska ja nokkela teksti.

  Vastaa
 5. sannakaroliina 16.4.2015

  Tääkin kommentti alkaa tutulla virrellä; en oo koskaan kommentoinut vaikka kauan olen jo seuraillut sun blogia. :D

  Mutta joo, RAKASTAN tätä blogia!!! Sä vaikutat Maj niin miellyttävältä, fiksulta, aidolta ja mukavalta ihmiseltä, sekä todella hyvältä äidiltä. Arvostan ihan äärettömän paljon sitä, että jaat näinkin paljon sun elämän tapahtumista ja arjesta meidän lukijoiden kanssa. Tää on mun lemppariblogi, ja seuraan todella monia blogeja. En oo koskaan törmänny suhun käsitteleviin keskusteluihin, ylipäätänsä en koskaan seuraa bloggaajista kirjoiteltuja juttuja keskustelupalstoilla. Ei ole tullut mieleenkään mahdolliset keskustelut. Nyt oli kuitenkin pakko mielenkiinnosta googlettaa; VOI JÖSSES!! Ihan käsittämätöntä juttua :D Kattelin muistakin bloggaajista tehtyjä keskusteluja, ja menin jotenkin todella hämilleni. Veikkaan, että ne kirjoittajat on usein samoja tyyppejä niiden keskusteluiden ja kommenttien takana. Kyllä suomalaiset vaan osaa olla kateellisia ja älyttömiä mielensäpahottajia, aina ruoditaan ja huolehditaan muiden asioita.

  Joka tapauksessa, hyvä kirjoitus ja osuva tuo Karoliinan teksti. :D

  Vastaa
 6. coco/henna 16.4.2015

  <3 Sam <3
  Mulla onkin vielä lasku lähettämättä meidän viime tapaamisesta. :)))

  Vastaa
  • Maj 16.4.2015

   Ai että! Mulla ei välttis oo varaa siihen, kun te blogikamut ootte niin kalliita. Just vasta maksoin 2013 juhannuksesta viimeisen erän :/

   Vastaa
 7. Tintti 16.4.2015

  Käsittelet saamaasi kritiikkia selvästi vain vitsin kautta. Et varmaan mikään tyranni ole vaan herttainen ihminen, mutta oletko oikeasti koskaan ajatellut, että mikä oikeus vanhemmilla on ladata lapsistansa kuvia nettiin… Nyt lapset ovat pieniä ilman omia mielipiteitä, mutta entä sitten kun he ovat aikuisia? Mitähän mieltä he tästä kaikesta tulevat olemaan… Tykkäävätkö kun äiti on dokumentoinut heidän lapsuutensa nettiin? Tehnyt heistä julkkiksia tietoisesti? Onhan meillä monia suosittuja bloggaajaäitejä, jotka eivät koskaan ole paljastaneet lastensa kasvoja, vaan suosio on rakennettu aikuisten ympärille… Ja tämä ei nyt ole mitään *ittuilua vaan miettimisen arvoinen asia. Mukavaa kevättä!

  Vastaa
  • vibbe 16.4.2015

   Mielestäni Tintin kommentti osui asian ytimeen ja sitä kannattaisikin miettiä. Minäkin uskon sinun olevan ennemminkin herttainen, kuin tyly, mutta ehkä nyt keskityit palautteessasi pelkästään itseesi. Mikä tahansa nimittely tai haukkuminen ei ole sivistynyttä käytöstä ylipäätään eikä sille kannatakaan antaa painoarvoa. Blogissasi on hyviä juttuja, mutta lapsien käyttäminen mainoksina ei tunnu reilulta. Naapuriblogisi on tyylikäs esimerkki siitä, miten lapsi hienosti suojataan julkisuudelta ja suosio perustuu ihan muuhun.

   Vastaa
   • Riina 16.4.2015

    Juurikin samaa mieltä kun Tintti ja Vibbe. Lapset ja heidän tulevaisuutensa pitäisi ottaa huomioon, blogijulkisuus heidän kohdaltaan pitäisi oikeasti miettiä (ehkä jo myöhäistä) eikä ohittaa vitsinä. Onko esim. miehesi 100% samoilla linjoilla ja blogin mahdollisesti jatkuessa lasten ollessa kouluiässä miten homma jatkuu.. Lapset tuntuvat tässä blogissa olevan liian usein mainoksina ja apu äidin työllistymiselle bloggarina. Onko oikeasti sen arvoista, vanhempien tehtävä on suojella lapsia.

    Vastaa
 8. Katri 16.4.2015

  Mua edelleen jaksaa naurattaa se sukkakohu :-D Ja siis todellakin, kuka nyt käyttäis lempinimeään? Todella noloa. (Eli esim Instagramissa kaikkien nickit on niiden oikeita nimiä? ;) )

  Vastaa
 9. Meri 16.4.2015

  Hahhaha! :D Ja toi Marge-hyperlinkki :DDD Onneksi osaat ottaa noi torvet oikealla tavalla!

  Vastaa
 10. minna 16.4.2015

  ”Sukkakohu”, en kestä :D :D
  Kiitos parhaasta blogista ja aurinkoista kevättä & kesää teidän perheelle!

  Vastaa
 11. piip 16.4.2015

  Ihmeellinen purkaus. En yhtään ihmettele mistä sun tyly ja koppava maine on peräisin. Teet tällaisia postauksia jossa lähtöklhtaisesti kuvittelet lukijoiden olevan jotain paskaa puhuvia vähä-älyisiä idiootteja joita koet tarpeelliseksi välillä ojentaa? Olet just niin typerä miltä vaikutatkin.

  Vastaa
  • Maj 16.4.2015

   Jaa, että tyly, koppava ja typerä. Mitäs mun pitäis sanoa? Anteeksi? Ei olis pitäny? Halaus?

   Vastaa
 12. maikku 16.4.2015

  Ai sinäkin olet av-mamma!

  Vastaa
 13. ulla 16.4.2015

  Hah hah. Oot niin huippu ! :D Tosi kiva on lukea sun blogia. Ja vaikutat huikeen mukavalta ihmiseltä. Jatka siis samaan malliin ! :)

  Vastaa
 14. merkkari 16.4.2015

  Ahahhaha! Onneksi ainakin osa meistä sun lukijoista on myös autistisia juntteja, joten tilausta ainakin blogille on :D Uskon että bloggaajia leimataan koppaviksi myös siksi että lukijat olettavat heidän kohtelevan kaikkia kuin vanhoja tuttuja. Lukijathan tietävät bloggaajasta yhtä sun toista, mutta bloggaaja ei tiedä lukijoista samoja asioita. Siksi onkin hassua että tälläistä tuttavallista kohtelua odotetaan, vaikka kyseessä on ventovieraita ihmisiä. Ystävällinen voi toki olla :)

  Vastaa
 15. miia 16.4.2015

  Huhuh, musta sä olet just sitä mitä kuvia ja tekstiä suollat blogiisi. Enkä edes kyllä ymmärrä, et koskaan vastaa kivoihin kehumis kommentteihin, heti puolustuskannalla paniikissa vastaamassa kritiikkiin ja kommentteihin mitkä ei ole sinulle eduksi.

  Vastaa
 16. Senni 16.4.2015

  You go girl!
  Eihän me landemuijat mitään junttiudellemme mahdeta!

  Vastaa
 17. Nipa 16.4.2015

  Kyllä nyt ihmetyttää, että ihmiset anonyymeina kehtaa tulla tänne haukkumaan! Sun blogin juttu ja vahvuus on se, että koko perhe esiintyy omana itsenään. Lapsistasi et ole kirjoittanut mitään nolaavaa tms. Tuntuisi utopistiselta, että juuri nämä lapset eivät haluaisi koskaan mitään tietoja itsestään internettiin esim. Instagram. Miksi te luette blogia jos kirjoittaja ei miellytä? Itse ainakin jätän heti sellaiset blogit joiden kirjoittaja ei tunnu itseäni miellyttävältä.

  Harmittaisikohan näitä kovimpia kritisoijia viime postauksessa esiintyneet vatsalihaksesi? ;)

  Ja suuri kiitos siitä, ettet kiittele jokaiselle kommentoijalle joka kehuu sinua. En voi sietää blogeja joissa jokaisen poatauksen jälkeen on noin 30 kehua kuinka ihana olet jne, jokaisen perässä voi kiitos kovasti! Yäk :D jos joku kritisoi, niin mielestäni siihen on järkevä kommentoida ja yrittää avata omaa toimintatapaa ja ajatusmaailmaa tälle arvostelijalle. Kun kaikki eivät toimi ja ajattele samoin, on kiva kuulla perusteluja toisen ihmetystä herättävään käytökseen.

  Kivaa kevään jatkoa :)

  Vastaa
 18. mami, mammusti, mutsi, äiti... 16.4.2015

  Ah-ha-haa!!! Täydellinen postaus! TAASkin!!! Kiitos, että jaksat…

  Vastaa
 19. Babs 16.4.2015

  Mun mielestä vaatii rohkeutta tuoda koko perhe meidän lukijoiden pällisteltäväksi. ISO peukku siitä. Olen lukenut blogiasi jo todella kauan ja on ollut ihana nähdä kun perheenne on kasvannut ja kuinka aitona olet osanut blogisi pitää. Uskon, että moni perheen äiti on saanut paljon blogiltasi. Girl, you are COOL mom!!! (tällainen lapsetonkin tykkää)

  http://baboonsbubble.blogspot.fi/

  Vastaa
 20. Tintti 16.4.2015

  Kaikki, joiden mielestä lastensa esitteleminen blogissa on rohkeata ja peukku ylös -kehun arvoista, ovat varmasti ladanneet Facensa ja Instansa itsekin täyteen lastensa kuvia. Ehkä olen hiukan liian neuroottinen verkkoalaa tuntevana, mutta meidän tyttärien googlettaminen tuottaa nollatuloksen siihen asti kunnes tajuavat itse maailmanmenosta, ja ollaan hemmetin ylpeitä siitä :)

  Blogisi olisi yhtä kiinnostava jos siinä seikkailisivat vai kauniit ja komeat aikuiset, trust me :)

  Vastaa
 21. Iisa 16.4.2015

  Haha. Sä oot huippu! :D

  Vastaa
 22. anita 16.4.2015

  Voi hyvä päivä taas näitä kommentteja. En ymmärrä, jos blogi ei lukijaa miellytä, miksi vaivautua kyttäämään ja arvostelemaan anonyyminä. Ollaan me uteliaita naisia! Toki mielipiteet on rikkaus ja niitä pitää olla, mutta rajansa kaikella. Pidä Maj lippu korkealla ja jatka blogia samaan mallii, omalla tyylillä! Ruudun takana meitä on monta innokasta lukijaa, ja tämä landepaukku luketuu myös niihi

  Vastaa
 23. Esteri 17.4.2015

  Tuosta ”naurettavan pienestä kämpästä” sen verran, että mun mielestä se on ollut piristävää, että joku antaa esimerkkiä siitä, että kolmiossakin voi AIVAN HYVIN asua nelihenkisenä perheenä! Ettei oikeasti aina tarvitse muuttaa omakotitaloon jo silloin, kun raskaustesti näyttää plussaa. Ja pienen kodin sisustusratkaisujutut on olleet sulla myös ihan huippuja, eteispostaus etenkin!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *