Minut kutsuttiin Rakas Tampere -tapahtuman tiimoilta herkuttelemaan yhdessä ystävän kanssa ravintola Henriksiin. Seuraneidikseni sain Idan, itseasiassa meillä oli aihetta tyttöjen hemmotteluiltaan, sillä hän sai pitkään työnalla olleen opinnäytetyönsä päätökseen ja mehän Miikan kanssa tehtiin tällä viikolla ne asuntokaupat.

Henriks oli oiva valinta, sillä en ollut aikaisemmin tutustunut paikkaan laisinkaan, kaikkea uutta sitä tulee löydettyä omasta kotikaupungistaan. Henriks on pienehkö ravintola, jossa valmistetaan kaikki ruoka alusta loppuun itse käyttäen sesongin raaka-aineita. Henriks tekee yhteistyötä myös pienten lähituottajien ja Kauppahallin kanssa, peukut siitäkin. Miten on oikeastaan mahdollista, että Henriks on ollut olemassa jo vuodesta 1986, enkä muista oikeastaan aikaisemmin kuulleeni siitä?

Sateisen päivän asu – villahuivi oli annettu kuvaajaan huomaan!

Todettiin, että vesisateella kuvaamisesta ei vaan yksinkertaisesti tule yhtään mitään ja kipitettiin nopeasti sisälle.

Leivätkin tehdään Henriksissä itse, ne katosivat aika hätäisesti tarjottimelta parempiin suihin.

Keittiön tervehdys.

Neiti Valmistunut.

Alkuruuaksi parsakeittoa, appelsiinia ja pekonia. Keitto ei ollut omaan makuuni liian tuhtia, mutta silti kuohkeaa ja niin maistuvaa.

Pääruuaksi kasvismenusta ”kevätrullia, nuudelia, inkivääriä ja soijaa”. Ensimmäisen suupalan jälkeen tuumasin, että kaipaisin tähän vielä lisää makua, mutta jälkipotkua löytyikin yllättävästi.

Jälkkäriksi valitsin klassisen crème brûléen, joka oli turvallinen ja varma valinta. Ehkä aavistuksen haikeasti katselin Idan ”kirsikkaa, kolaa ja vadelmaa” -jälkkäriä, se oli vähän jännittävämpi. Halusin kai vaan itse pelata varman päälle, kun vietin cheat-päivää herkkuhommista.

Tänä viikonloppuna Tampereella tapahtuu, sillä eilen pyörähti käyntiin Tampere Tutuksi Ry:n järjestämä Rakas Tampere -kaupunkitapahtuma, joka kerää yhteen keskustan parhaat palvelut. Käykäähän tekin etsimässä uudet lemppariputiikit sekä raflat – ja lunastakaa huipputarjoukset. Täältä löytyy myös jotain Pinterest-kisahässäkkää :)

Mukana on tosi paljon mun omia suosikkipaikkoja ja myös sellaisia, kuten Pikkubistro Kattila, Sitko Pizza & Bar tai Wistub Alsace, joihin olen suunnittelut meneväni jo pidemmän aikaa, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Henriksistä saa ostaa edullisesti takeaway salaattia tai miten olisi illallinen piknikpussissa? 

Tampere on kyllä niin rakas <3 Mahtavaa, että on tyyppejä, jotka ovat järkänneet näin kivan tapahtuman tänne.

-Maj

0 Comments

  1. SS 1.7.2015

    Minkä merkkinen laukku sulla tossa on? Näytti just sen kokoselta mikä olis hankintalistalla :D

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *