Rakastan erilaisia salaatteja ja melkein päivittäin tulee syötyä salaattia lounaaksi, yleensä jotain yksinkertaista ja helppoa. Heittelen salattiini kaapista löytyviä aineksia, yleensä jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä ja siihen kylkeen joko kanaa, kalaa tai jotain juustoa. Kanasalaattia tulee varmaan tehtyä eniten, helppoa ja hyvää. Laitan kanarintafileet mausteiden kanssa uniin ja that´s it. Joskus fileistä tulee vähän kröhm kuivia, mutta ihan tosi, harvoin ne kuitenkaan on palaneet, vaikka toista vois luulla, kun meikäläisestä puhutaan.

Mä taidan kokonaisuudessaan olla kyllä aika yksinkertainen tyyppi, sisustus on simppeliä, pukeutuminen – ja ruuanlaitonkin pitää sitä ehdottomasti olla. Olen myös erittäin kaavoihin kangistununut kun ruokahommista puhutaan, ei näillä taidoilla vaan kokeilla mitään uutta, koska en halua jäädä nälkäiseksi. Tällä viikolla koin ahaa-elämyksen, kun ystäväni Eve ehdotti, että laittaisin kanan toisella tapaa. Hän etsiskeli jääkaapistani valkosipulia, chiliä ja sitruunaa, mutta jep, niitä ei löytynyt. Nyt ne on hankintalistalla. Miksi en koskaan ole valmistanut kanaani näin?

Kananrintafileet viipailoidaan kulhoon, jonka jälkeen sinne sekaan lorautetaan oliiviöljyä ja meidän tapauksessa myös makeaa chilikastiketta, josta seos saa vähän potkua.

Mausteeksi
– valkosipulia
– sitruunaa
– paprikaa
– chiliä tai hätätapauksessa chilijauhetta
– valkosipulia
– mustapippuria
– suolaa

Sekoitetaan ja nostetaan maustumaan hetkeksi jääkaapiin.

Tunnin päästä maustuneet kananpalat heitetään vaan pannulle – ja that’s it.

Ne vaan maistuivat niin paljon paremmilta ja ööh mehukkailta? Kipitän heti huomenna ostamaan lisää kanaa ja niitä muita puuttuvia juttuja! Isomman nälän yllättäessä kanathan voi sekoittaa pastaan – ja pestoa vaan vähän joukkoon.

Tiedetään, että tämä ohje oli vähän kokkausta for dummies, mutta ehkäpä joku siellä on samanlainen luuserikokki, kun meikäkin. Kyllä mä näin muistaisin, että joku sieltä ilmottautui avuttomaksi keittiöihmiseksi joskus aikasemmin? Sanokaa nyt hep, pliis. :D

-Maj

0 Comments

 1. Korinna 27.6.2015

  Mä laitan usein mausteiden lisäksi vähän kermaa kanojen päälle, ja sit vaan uuniin! Ei oo koskaan menny kana kuivaksi, mut nyt ku kerron tän niin varmaan seuraavaksi sitten kuseekin :D

  Vastaa
  • Maj 29.6.2015

   No joo, muijahan kikkailee, hehee :D Mäkin oon joskus tehnyt niin O__O ehkä. Sä et kumminkaan oikeesti ole mikään tohelo keittiössä?

   Vastaa
 2. Minttu-Susanna 27.6.2015

  Hep, tässä yksi avuton keittiöihminen lisää. :D Menee meinaan heti kokeiluun tuo postaamasi maustamisohje, itselläni kun luovuus ei ulotu keittiön puolelle. Mitä nopeampaa, helpompaa ja yksinkertaisempaa sen parempi, en todellakaan nauti ruoanlaitosta, se on pelkkä pakollinen paha. Eineksiä en kuitenkaan syö kuin hätätapauksessa, joten usein turvaudun itsekin salaatteihin – niitä kun ei tarvitse juurikaan erikseen ”kokkailla”. Että lisää vaan näitä for dummies -vinkkejä, ainakin täällä tulee käyttöön. :)

  Vastaa
  • Maj 29.6.2015

   Tuo sun teksti oli ihan kuin mun kirjoittama. Meilläkään ei syödä eineksiä, joten ei se auta kuin kärvistellä keittiössä – onneksi lapset eivät kauheasti ole valitelleet meikäläisen kokkailuista. Mutta hei, kaikessa ei vaan voi olla paras…. tai hyvä… tai jotain.

   Vastaa
 3. Nina 27.6.2015

  Mä oon ainakin ihan dummy keittiössä mitä tulee just nimenomaan kanan marinoimiseen. Osaan noudattaa valmiita reseptejä toki, mutta en sitten yhtään soveltaa itse ja varsinkin marinoiminen hatusta heittäen on mun heikkous. Olisi ihana osata ja uskaltaa vaan soveltaa ja kokeilla eri mausteita ja niiden yhdistelmiä. Tätä pitää testata vaikkakin tiedän ettei miehelle maistu makean chilikastikkeen vuoksi. :)

  Vastaa
 4. Pia 27.6.2015

  No HEP! Täällä todellinen anti-keittiöihminen ilmoittautuu. Ja tuo sovelluskyky.. Se vaan puuttuu. Toiset taikovat vaikka jääkaapin valoista safkan perheelle, en minä. Onneksi mies kunnostautuu näissä hommissa paremmin, saa lapsikin makuelämyksiä joskus.. Minä pitäydyn tutuissa ja turvallisissa, kun ei sitä nälkäiseksikään huvita jäädä. Niin että kiitos vaan kädettömien vinkistä, näitä lisää! Ja oikeasti lohduttavaa kuulla, ettei ole itse ainut jolta homma ei vain luonnistu. Eikä kiinnosta. Paitsi se syöminen!

  Vastaa
 5. emilia 27.6.2015

  Samaan sarjaan kuulun! Itse yleensä paistan normikanan pannulla ja heitän joukkoon Santa Marian tacomausteen – jos ei satu olemaan paistetun jauhelihan päivä. :D Joskus innostun, ja teen ihan ”oikeaa” ruokaa, mutta 360 päivää vuodessa menee laiskan kokin roolissa :D

  Vastaa
  • Maj 29.6.2015

   Emilia sä pelastit mun päivän, ei, pelastit KOKO viikon! :* :D

   Vastaa
 6. heli 27.6.2015

  Hep! :D Tää ohje oli just hyvä meikäläistä varten ja lähtee kyllä testiin! Mä oon just niin samanlainen keittiössä, yksinkertaista ja kaikenlisäksi vielä nopeaa ja hyvää. Ja en muutenkaan tykkää ruoanlaitosta. Mut tätä kokeilen :)

  Tykkään muuten kovasti sun blogista, mun suosikki, kiitos kun kirjoittelet <3

  -heli

  Vastaa
 7. tiia t 27.6.2015

  Kana paistaessa kannattaa jossain vaiheessa pannulla lisäta vettä. Kana ”keittyy/muhii” ilman, että tulee kuivaksi. Kanan voi jättä rauhassa pannulle ja unohtaa niin että vesi jossain vaiheessa haihtuu. Kannattaa kokeilla tulee taatusti maukasta.

  Vastaa
 8. Inkkarit 28.6.2015

  Tänään kokeilun ruokaohjettasi.

  Vastaa
 9. Julli 29.6.2015

  No täällä on vielä yks urpompi kun ei tiiä monelle asteella pitäis uuni laittaa..? Oon just kehittelemässä tätä reseptiä ;)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *