Meikämargen kesäkeittiössä on käynyt kuhina, kun olen saanut vierailevia tähtiä kanssani kokkailemaan, tällä kertaa häärin keittiössä yhdessä ystäväni Idan kanssa. Tehtiin jo toistamiseen aivan törkeän herkullisia ranskiksia ja hamppareita bataatista, oh god. Tämä ruoka pompsahti samantien lemppariruokieni joukkoon, samantien top5:seen ehdottomasti. Myönnetään ja te varmaan arvasittekin jo, että Ida toimi master chefinä ja mä oppipoikana, mutta uskokaa pois, olen päässyt hommasta jo vähän kärryille.

Tättärää, tässä se on: Bataattiburgeri! Täytteenä avokadoa, tomaattia, halloumia, salaattia – ja chilimajoneesia.

Lisukkeeksi tehtiin Mansikka-halloumisalaatti – ja…

Bataattilohkoja.

Maistuisiko sullekin? Jos, niin sun tarvis toimia näin:

– Kuori bataatti ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia kiekkoja ”sämpylöiksi”
– Sipaise päälle oliiviöljyä ja vähän suolaa & pippuria
– Laita uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi
– Sen jälkeen täytä hamppari haluamallasi täytteillä
– Bataattilohkot valmistuu samalla tavalla, ne vaan leikataan ohuiksi suikaleiksi
– Laita lohkot kulhoon ja lorauta oliiviöljyä päälle sekä mausta haluamallasi tavalla ->
– Mausteeksi käy esim. Herbamare, suola, pippuri, paprika, timjami ja chili

Me tehtii chilimajoonesia sekoittamalla perusmajoonesin sekaan pari ruokalusikallista chilikastiketta ja pippuria. Majoneesia voi käyttää burgereissa sekä bataattilohkojen dippinä. Suosittelen testaamaan.

Sain vasta jälkikäteen kuulla, että bataattihampparista on tullu ns. ”someruokaa”, ah miten ihanan trendikkäitä me nyt ollaan :D Voisin elää koko kesän bataatilla, oikeesti. Kokeilkaahan tekin ja mikä tärkeintä, kertokaahan miten onnistui?

Jälkkärin kanssa oltiin perinteisemmillä linjoilla, sillä kahvit juotiin kera kuivakakun, mansikoiden ja jätskin.

Oon ihan tulessa. Ida, kiitos, että toit elämääni bataatin. Kuola valuu näppäimistölle nytkin tätä kirjoittaessani. Garden partyissa saattaa olla tarjolla bataattia ;)

-Maj

0 Comments

  1. Aurora 30.6.2015

    Kuullostaa aivan superherkulliselta! Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla, kiitos vinkistä :)

    Vastaa
    • Maj 30.6.2015

      No hei kiitos itsellesi ja mä olen niin fiiliksissä tästä bataatti-hommasta :)

      Vastaa
  2. Ulla 30.6.2015

    oih,onpa herkun näköistä,menee varmana kokeiluun!!!

    Vastaa
    • Maj 30.6.2015

      Jeee, kerrohan sitten, että onnistuko ja tykkäsitkö? :)

      Vastaa
  3. Elina 30.6.2015

    Me yritettiin poikaystäväni kanssa tehdä vastaavanlaisia, mutta jauhelihapihvin kanssa, eikä saatu niitä pysymään lainkaan kasassa. Ehkä meillä oli liian massiiviset täytteet verrattuna bataattiviipaleiden kokoon. Niinpä syötiin ne kaikki sitten erikseen, eli jauhelihapihviä bataattikiekkojen ja salaatin yms. kera. Hyvää oli silläkin tavalla, mutta vieläkin ihmettelen miten somessa ihmiset on saanut niistä niin nättejä burgereita… :DDD

    Vastaa
    • Maj 30.6.2015

      No totta, se on mahdollista, mutta teillä lähti ainakin nälkä? :D

      Vastaa
  4. Pia mansikkalasta 30.6.2015

    Apua kun iski hirveä nälkä näitä ihania kuvia katsellessa! :D

    Vastaa
    • Maj 30.6.2015

      No älä! Mulle iski kans tätä kirjoittaessa, onneks nyt maha on niin täynnä (mm. bataattilohkoja) että ruoka ei tällä hetkellä vois vähempää kiinnostaa :P

      Vastaa
  5. susanna 30.6.2015

    Ooh ja nam. Mulla on just sopivaksi yksi ”sweet potato” jääkaapissa odottamassa inspiraatiota ja tässä se tulikin. Tänään teen illalliseksi siitä hamppareita! Kiitos ohjeesta!!!

    Vastaa
    • Maj 30.6.2015

      Mahtavaa! Kukapa uskoisi, että mun blogista voi saada ruokainspistä? :D

      Vastaa
  6. Ulla 10.7.2015

    Pakko palata. Nyt on sun herkut testattu ja voi nams. Siis tuo bataatti on kyllä niiiin koukuttavaa. Kiitti vaan vinkistä=) Laitoin linkin tänne sun blogiin,saa munkin lukijat käydä tsekkaas ohjeet täältä=)http://unelmienelamista.blogspot.fi/2015/07/h-e-v-i-saurus.html

    Vastaa
    • Maj 13.7.2015

      Hehee, mahtavaa, että maistui :P

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *