Miikalla on ollut tällä viikolla lomaa – ja minä puolestaan olen Gugguun kuvauksissa aika pitkiä päiviä. Kotiin tullessani vastaan on juossut kaksi iloista lasta, joilla on naamat sotkussa ja housujen polvet vihreinä. Kotona ollaan tehty pihatöitä ja leikitty. Huominen vielä ja sitten heitetään vapaalle, perjantaina lähdemme nimittäin kaveriporukalla mökkeilemään.

Rebekka on ottanut ilon irti poissaolostani ja pukenut päällensä ihan mitä huvittaa. Moni on aikaisemmin kommenttiboksissa ihmetellyt, että miten tyttö suostuu pukemaan farkut tms. ja olen vastannut, että hyvin, mutta niin… Pari kuukautta ollaankin sitten väännetty siitä asiasta ihan koko viiden vuoden edestä. Röyhelöä ja hametta on saatava päälle tai muuten mulla on henkilökohtainen piinaaja ”kintuissa kiinni”.

Hörhelön himoon Rebeltä löytyy ihana Gugguun Tricot dress, mutta kun sitä ei viitsi ihan joka päivä pitää, niin taivuin hankkimaan hörhelöhameen. Hamosen voi vetäistä legginsien päälle. Harmaa oli mieluinen väri ja kolmen euron hinta ei ole lainkaan paha. Olen siis tehnyt myönnytyksiä, vaikka olen edelleen se, joka päättää mitä päälle puetaan.

Rebekan vaatteet H&M ja kengät Converse. Samuelin New Eran lippiksen toi Miikan kaveri New Yorkista, paita on Makian, housut Lindexiltä ja jalassa on Niket.

Tälle kaverille on ihan sama mitkä vaatteet kaapista valkataan, yleensä kaikki käy :)

Hoksasitte varmaan, että kuvissa on Rebekan itsensä valitsema, tämän hetkinen lemppariasu, häntä vaan puuttuu. Jossain vaiheessa varmaan luovutan vaatetaistelun, mutta sitä ennen vaatekaapin sisällöstä on tehtävä sellainen, että suurin osa ylä- ja alaosista ovat yhdisteltävissä…

Kommenttiboksissa on ollut kovin hiljaista, onko siellä ketään vai oletteko lomalla, kenties viilettämässä mökillä tms.? Miten meinasitte Juhannusta juhlistaa?

-Maj

0 Comments

 1. Vaatefriikki 17.6.2015

  Voieeei, kuinka suloinen Samppa tuossa yhdessä kuvassa :’) teidän lapset on kyllä niin söpöjä tapauksia! Itse myös olen kovin tarkka lasten(kin) pukeutumisesta. Vaikkei vielä omia lapsia olekaan, niin tiedän, että jos niitä joskus on niin olen hyvin tarkka siinä mitä pukevat päälleen. Pitäisi ehkä ennen sitä vähän oppia löysäämään :D mutta lasten vaatteet on niin söpöjä, joten haluan niitä ihania käyttääkin. Sisarusten lapset ovat lähes kauhuissaan, kun menen heitä hoitamaan ja lähdetään ihmisten ilmoille, se olen aina minä joka vaatteet päättää :D

  Vastaa
  • Maj 18.6.2015

   Hehee, kiitoksia :) Nooo, kaikki tavallaan, eikös niin?

   Vastaa
 2. m 18.6.2015

  Kommentoijat yhtä aktiivisia kuin itse kommentteihin vastaaja;) Itse en ainakaan henk.kohtaisesti viitsi komnentoida/kysyä mitään, vaikka jokin aihe kiinnostaisikin. Meni maku täysin siihen postauksien selailuun ja tyhjien vastauksien etsimiseen. Enemmin viitsit postata vaikka 3täytepostausta päivässä, kun vastata kommentteihin.

  Vastaa
  • Juuli 18.6.2015

   Samaa mieltä… En ymmärrä miksei voi vastata kommentteihin. Samasta asiasta on väännetty täällä monta kertaa. ”Ei oo aikaa vastata” nyt syynä varmaan muuttokiirreet ja millon mitäkin syitä.

   Vastaa
   • milla 18.6.2015

    Mä en kans viitti enää kysellä. Ja jutut on menny liiaksi lapsiin, ja ko. kohde ei niin kiinnosta.

    Vastaa
    • Maj 18.6.2015

     Voi apua Milla! Tässä blogissa on aina ollut perhe-elämä vahvasti mukana, joskus paaaljon enemmänkin. Ymmärrän silti, että se ei kaikkia jaksa kiinnostaa – mutta Magicpoksissa tullaan jatkossakin näkemään lapsiin liittyviä juttuja :)

     Vastaa
   • Tiina 18.6.2015

    Mä olen kommentoinut/kysynyt muutamia kertoja jotain, mutta en viitsi enää kun en ole kertaakaan saanut mitään vastausta. Ymmärrän että aina ei voi ehtiä, mutta vähän samaa mietin että kuitenkin uusia postauksia tulee aika tiheään.
    Kiitos mukavasta blogista joka tapauksessa!

    Vastaa
    • Maj 18.6.2015

     Koitan vastailla parhaani mukaan :)

     Vastaa
   • Maj 18.6.2015

    Mä koitan parhaani mukaan vastailla kommentteihin ja iiks, tossa on kysymyspostaus nro.2 parhaillaan työnalla :P

    Vastaa
   • Heli 20.6.2015

    M ja Juuli kiteyttivät hyvin minun ajatukseni sanoiksi.

    Vastaa
  • Maj 18.6.2015

   Vai että kolme täytepostausta päivässä? Nyt kyllä vähän liioittelet :) Koitan vastailla parhaani mukaan, ainakin kaikkiin kysymyksiin.

   Vastaa
 3. veramarika 18.6.2015

  Hei! Tätä kommenttia ei tarvitse julkaista, mut olisi kiva jos vastaisit vaik sähköpostiin. Ollaan etsimässä ensimmäistä omistuskämppää tampereelta, ei olla siis paikallisia. Mitä tykkäsitte asua edellisellä asuinalueellanne? Kaverit lapsettomia, niin he ei osaa sanoa mitää mistää kaupunginosasta. Entä mitä osaa Tampereesta suosittelisit, länsi itä etelä? Kiitos kovasti jos viitsit vastata!

  Vastaa
  • Maj 18.6.2015

   Moikka Veramarika!
   Mun täytyy nyt ikävä kyllä sanoa, että vastaan tosi harvoin sähköpostikyselyihin koskien vastaavia asioita. Siksi, koska eivät varsinaisesti liity bloggaamiseen – ja toiseksi siksi, koska niitä tulee jonkin verran, eikä mulla ole voimavaroja vastata kaikille. Kaikissa asuinalueissa on omat hyvät ja huonot puolensa, toinen vihaa – toinen rakastaa, mielipiteitä varmasti löytyy yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Toivottavasti ymmärrät :)

   Vastaa
   • veramarika 21.6.2015

    Mulle käy tääkin, aattelin vaa josset halua tällasta julkasta. Ja olipa ympäripyöreä vastaus, kysyin kuitenkin sun mielipidettä. :D

    Vastaa
 4. Inkkari 18.6.2015

  Samuel on melko velmun näköinen pikku jätkä:) Rebekka taitaa tulla äitiinsä pukeutumisessa;) Taas ihania kuvia!

  Vastaa
  • Maj 18.6.2015

   Rebekka on tainnut tulla monessaki asiassa äitiinsä, ollaan aika usein ns. napit vastakkain. Toisaalta, luulisin pystyväni ymmärtämään häntä, koska olemme niin samanlaisia <3

   Vastaa
 5. Elina 18.6.2015

  Nätti ja satavarmasti tosi mukava tuo Rebekan asu. :)

  Vastaa
  • Maj 18.6.2015

   Ainakin se on tosi mukava ja mieluinen tytölle :)

   Vastaa
 6. Seurailija 18.6.2015

  En harrasta tätä kommentointia juurikaan, mut nyt päätin kokeilla :D en tarkoita olla tyly, mutta jo jonkin aikaa on tuntunut ettet kirjoita enää ”kunnolla” ja että postaukset on luettu/katsottu hetkessä ja sisältävät tosipaljon mainontaa. Ymmärrän, että homma perustuu osaksi mainostuloihin ja saatua kahvikonetta pitää mainostaa, mutta jos siellä väleissä ei ole niitä kunnollisia postauksia niin alkaa lukijat hyytyä. Ainakaan ei tule kommentoitavaa. Mua ainakin kovasti kiinnostaa lasten jutut, normaali arki ja esimerkiksi laajempi kodin/sisustuksen esittely – vaikka keskeneräisenkin. Eli jos ideat on vähissä, niin ainakin mua kiinnostaisi noi! Enkä siis tarkoita haukkua, blogisi on tyylikäs, lapset söpöt ja kuvat kivoja.. Se ”jokin” on nyt vaan tuntunut puuttuvan. :/ Tsemppiä ja mukavaa juhannusta!

  Vastaa
  • Maj 18.6.2015

   Ymmärrän kyllä pointtisi, postauksien aiheet vaihtelevat niin paljon riippuen öööh kaikesta? Esimerkiksi juurikin kodin esittely tuntuisi jotenkin ahdistavalta, kun kaikki on tosi kesken, enkä pysty bloggaamaan aiheesta, jos se ei tunnu mielekkäältä – mutta katsotaan, katsotaan. Kiitos fiksusta kritiikistä :)

   Vastaa
 7. Susanna 18.6.2015

  Erään vaatekaupan myyjän kanssa juuri tällä viikolla kävimme keskustelua, että kun itselläkin on vahva oma maku ja mieltymykset vaatteiden suhteen niin näin on lapsellakin oma tahto. Hyvä, että on, ja sitä iän mukaisesti pikemminkin vahvistan. Tyttäreni 6- ja 8v. pukeutuvat mieleisiinsä vaatteisiin,toki tietyissä raameissa tyyliin aikuinen päättää tarpeen, mutta lapsi saa usein päättää millaisen ja minkä värisen vaatteen haluaa. Kuusivuotias on monta vuotta kulkenut pelkissä hameissa, mutta kokemuksesta tiedän, että se loppuu kouluikään. En minäkään haluaisi, että joku muu päättää millaiset vaatteet puen päälleni, sillä ajattelen, että lapsellakin pitää olla joku valta omiin vaatteisiinsa, toki iän mukaan. Samoin huoneeseensa ovat saaneet päättää vörimaailman, joka ei lainkaan vastaa äidin toiveita, mutta sitäkin paremmin viihtyvät huoneissaan ja kokevat ne mieleisiksi. Ehkä tällä koitan sanoa, että vahvistakaa sitä lapsen omaa tahtoa ja mielipidettä, antakaa heille mahdolliduus olla asioista jotakin mieltä, siinä samallahan he oppivat, että makuja on erilaisia ja kasvavat pikkuhiljaa vastuuseen päätöksistään! Lapsilla on kuitenkin loppujen lopuksi vähän asioita joista saavat päättää. En ole aiemmin kommentoinut, mutta edellisiin yhtyen siinä mielessä, että kommentteihin ehkä toivoo vastausta, vaikka ei ehkä jokaiseen erikseen niin yleisellä tasolla edes kuitenkin. Oikein hyvää juhannusta kaikille- toivottavasti aurinko pilkahtaa edes jossain välissä!

  Vastaa
  • Maj 18.6.2015

   Mä en vaan kykenisi antamaan ihan täyttä valtaa lapsille, jos he päättäisivät esimerkiksi huoneen värimaailman olisi se varmaan just nyt tosi Cars tai Frozen, mutta seuraavassa hetkessä mieli saattaisikin muuttua. Tottakai Rebekka saa vaikuttaa asioihin, mutta tytön vaatteista pääasiassa päätetään vielä me vanhemmat :) Koitan parhaani mukaan vastailla kommentteihin :)

   Vastaa
 8. Elli 18.6.2015

  Mietin lukiessa, että miksei voi antaa pukea mitä haluaa? Vai onko tuloksena sitten aina parhaat juhlamekot tai säähän sopimattomat vaatteet? Aurinkoista (ainakin mielessä) juhannusta koko perheelle :)

  Vastaa
  • Maj 18.6.2015

   Hahah, sekin – ja kyllä ainakin mun silmiin sattuu jos annan Rebekan valita ihan vapaasti vaatteensa :)

   Vastaa
 9. arja 18.6.2015

  Tyttöni 4,5 v. Pukeutuu mieluiten itsevalitsemiinsa vaatteisiin. Ei se ole niin vakavaa miten pukeutuu… sanoit että silmiä särkee jos tyttösi saa valita vaatteensa.. Onkohan noin? ☺ sillä huomaan omasta tytöstätä että tyylitaju?! Jos noin voi sanoa niin kehittyy kun saa päättää ja suunnitella mitä haluaa päälle. Sitten kun tyttö ei tiiä mitä haluaa, hän sanoo että äiti nyt saat valita onhan se aikaavievää mutta ihanaa katseltavaa kun toinen haluaa niin yllättää miten pukeutuu.

  Vastaa
 10. Mari 19.6.2015

  mä kyllä tajuun hyvinkin ton, ett äiti valkkaa vaatteet. Itse tyttären äitinä, joudun jo enemmän neuvottelemaan, koska tyttäreni on vanhempi. Mutta kyllä yhä on niin epäkäytännöllisiä ja silmiä särkeviä valintoja kun neiti itse on puikoissa! Lisäksi on ihan kiva, että lapsella on jotain ns. parempia vaatteita, joita ei nuohota pihaleikeissä. Meillä vieläpä neidillä kausia jolloin esim. vaan yhdet housut kelpaa, enkä ole itse ihan sitä mieltä, että samoilla vaatteilla mennään päivästä/viikosta toiseen. Huoh, on tää vanhemmuus haastavaa .
  Ihanat lapset sinulla ja tästä blogista tykkään myös. Tykkään kun sulla on paljon kuvia aina mukana ja pidät blogia hyviin ”elossa”. Ja koska tekstit ei oo aina niin pitkiä, niitä ehtii ja jaksaa tämmönen kiireisempikin mamma lukemaan . Hauskaa jussia!

  Vastaa
  • Maj 21.6.2015

   No jep, tavallaan sitä pääsisi helpommalla, kun antaisi tytön napata kaapista itse vaatteet, mutta niin… Kyllä Rebe toisinaan saakin päättää, mutta yleensä valitsen jo edellisenä iltana seuraavan päivän kamppeet odottelemaan, ainakin silloin kun lapset ovat menossa päikkyyn.

   Vastaa
 11. Rosalienism 19.6.2015

  Nuo lindexin housut on niin ihanat. Olen ne bongannut muilta lapsilta mutten ole muistanut käydä katsomassa löytyisikö meidänkin pojalle. Juhannusta haluaisin lähtee viettämään vanhempieni luo pienempään kylään mutta ei viitsi lähteä pojan kanssa kun nukkuu niin huonosti muualla kuin kotona.

  Vastaa
  • Maj 21.6.2015

   Moikka Rosalienism! Toivottavasti teillä oli silti mukava juhannus? Itsekin olen ihan jäätävissä univeloissa, mutta oli kyllä niin superkiva viikonloppu, että ei haittaa :) Löytyyköhän tikrupöksyjä vielä Lindexiltä, nuo Sampan omat on ostettu jo jonkin aikaa sitten?

   Vastaa
 12. Niia 20.6.2015

  Mietin, että tuskin teidän tytön kaapissa on mitään ”silmiä särkeviä” vaatteita ;)
  Värit tuskin ovat niin kaukana toisistaan. Ja nykyäänhän kaikki sopii kaiken kanssa – tosi trendikästä… Kuulemma ;D
  Juhlavaatteet voisi laittaa sillain ettei niitä saa kuin aikuinen käsiinsä.
  Tietty sään mukaan vaatteissa joutuu vähän ohjaan.
  Vinkkinä vaan.

  Vastaa
  • Maj 21.6.2015

   Kiitos vinkistä, mutta ajattelen, että mun mielestä on ihan ok pitää se päätösvalta vielä itsellä :)

   Vastaa
 13. Halina 25.6.2015

  Itselläni ei oo vielä lapsia, mutta kun olen tehnyt töitä lasten kanssa niin vaatteissa on huomannut tärkeimmiksi a) käytännöllisyyden b) hyvät materiaalit c) lapset osaa itse pukea ne päälle ja d) vaatteet saa puhtaaksi :D siis kamalinta mitä tiedän on farkut, joita pienet lapset ei saa kunnolla itse auki!xD muuten varmaan annan lasten valita vaatteensa ite tulevaisuudessa :) itsekin oon aina saanut valita vaatteet itse :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *