Meidän takapihalla ei todellakaan ole mitään ”gardenia”, mutta ystävien illanvietto vain kulki tuolla nimellä. Kutsuttiin muutamia ystäviä kylään, mahdutiin nipinapin kaikki pöydän ympärille istuskelemaan, olisikohan meitä ollut yhteensä 12? Tarjottiin porukalle coleslaw:ta, mansikka-halloumisalaattia, patonkia, bataattilastuja, hedelmiä ja muuta pientä purtavaa sekä jälkkäriksi parasta kesäherkkua eli pavlovaa. Oli meillä myös valkkaria, punkkua ja mojitoja, mutta porukka itse toi grillattavaa ja juomia, periaatteessa siis puoliksi nyyttäri-meiningillä mentiin.

Tyttöjä alkoi valumaan meille jo puolen päivän paikkeilla, jumituttiin takapihalle istuskelemaan ja ottamaan aurinkoa, jonka jälkeen tulikin hirveä kiire suihkuun ja laittautumaan. Ruokajuttuja tehtiin aikamoisella tahdilla, paras esimerkki oli ehkä tuo pavlova, johon minä erottelin valkuaiset, Miika vatkasi ainekset, Ida paistoi, Eve perkasi mansikat ja Riikka vatkasi kermavaahdon. Voitte ehkä kuvitella, että kuvien ottaminen jäi siinä tohinassa vähemmälle :D

Miikan näkemys vesimelonin pilkkomisesta, kätevän kokoiset suikaleet helposti saatavilla.

Huh, kaikki melkein valmista, roséviini poksahti auki!

Syötiin vähän eri tahdissa, taisi monella olla jo hirmuinen nälkäkin tuossa vaiheessa.

Antin ja Miikan Mojito-tehtaassa valmistui vikkelään tusina drinksua! Minttua ensin peläytettiin ja sitten vielä läpsittiin, vai miten se nyt meni?

Pavlova maistui, 15 minuuttia myöhemmin lautasella ei ollut enää mitään.

Weber, grilli, grill, 210 original

Koko ilta – tai oikeastaan päivä, hujahti ihan liian nopeasti. Kaikilla tuntui olevan hyvä fiilis – ja porukalla jatkettiin iltaa meiltä vielä kaupungin suuntaan.

Mojitot ja pavlova kuuluvat niin kesään! Pakko myös jossain vaiheessa jakaa tuo Even maailman paras (ja tulinen) coleslaw-resepti, bataattilastuihin -ja burgereihin ohjeet löytyykin jo täältä.

-Maj

0 Comments

 1. laura 8.7.2015

  Upean näköinen olet! ja onpa maukas tarjoilu! miten miehet teki mojitot? ne on mun lemppareita. :)

  Vastaa
 2. mm 8.7.2015

  Ihanan rentoa! Tätä typyä vaan kiinnostais mojitoja enemmän lasit, joihin ne on tehty! Mistä ihanuudet!? :)

  Vastaa
  • Maj 8.7.2015

   Itseasiassa ne on sellaset pienen iskunkestävät muovimukit Ikeasta, aina partyissa käytössä :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *