Meidän keittiössä repsottaa vielä muutamia asioita, jalkalistoja puuttuu ja muuta pientä. Verhot pitäisi ostaa – samoin pari tuolia, mutta ei niillä ole mitään kiirettä. Asuntomme keittiö oli siisti – olihan se ihan uusi, mutta halusimme silti tehdä pieniä muutoksia. Vaihdoimme kaikki kodinkoneet, liesi upotettiin tasoon – ja itseasiassa tasokin vaihdettiin, myös hana ja allas saivat kyytiä. Olisimme halunneet myös uusia kaappien ovet, mutta se projekti siirrettiin jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

Keittiö on tosi basic – mutta toimiva. Induktiolieden upottaminen ei ollutkaan aivan helppo juttu tuon seinästä töröttävän palkin takia, uuni ja liesi eivät ole ihan linjassa, koska se ei vain yksinkertaisesti ollut mahdollista. Rempatessa asia harmitti, mutta kyllä silmä tottuu, nykyään se ei enää itseäni vaivaa.

keittiö3keittiö5 keittiö6 keittiö7 keittiö8 keittiö9 keittiö10

Metallinen allas vaihtui valkoiseen, toistaiseksi olen saanut sen pidettyä suhteellisen puhtaana, mutta miltäköhän se mahtaa näyttää parin vuoden päästä? Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta?

Mietin, tarvitaanko me näitä kaikkia härveleitä, mutta vastaus on kyllä! Kaikki ne ovat miltei päivittäisessä käytössä.

Mielestäni tämä keittiö on nyt ihan freesin näköinen ja pienellä vaivalla siitä saisi vielä tyylikkäämmän. Ensin täytyy vain kerätä projektiin energiaa – ja etenkin rahaa, yllättävän paljon on nimittäin pitänyt hankkia kaikenlaista kotiin tuon kesäkuun muuton jälkeen.

-Maj

0 Comments

 1. Miau 23.7.2015

  Ihanaa lomailua etelän lämmössä! Kiva saada kuitenkin vähän lukemista tänne Suomen harmauteen.

  Kiva keittiö ja tuota uunin ja lieden linjattomuutta ei ainakaan näistä kuvista huomaa edes! :)

  Meille tuli vuosi sitten induktioliesi ja pasaasin miehelleni, kuinka vedenkeitintä silti vielä tarvitaan. NO, kun aikani katsoin kaikkia härveleitä keittiössä totesin, että se saa mennä! Induktioliedellä BOOST-toiminnolla saa veden kiehuvaksi varmasti yhtä nopeasti. Muita härveleitä en ole saanut piiloon, mutta joka päivä mietin miten tasoille ei kertyisi ihan kaikkea ihan niin paljon..
  Vinkki vinkkinen siis! :)

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   No totta, ehkä siitä voisi mahdollisesti luopua, vedenkeitin ei muutenkaan ole mulle mitenkään ehdoton juttu, sillä juon kahvia yleensä aina. Miika on oikea tee-sieppo, joten täytyy ehkä ensin neuvotella hänen kanssaan :P

   Vastaa
 2. Linda 23.7.2015

  Kiva keittiö! Valkoinen allas on ainakin omien ja ystävieni kokemusten mukaan painajainen. :D Se pysyy valkoisena ehkä muutaman kuukauden, eikä sen jälkeen enää puhdistu ikinä (tai jos olen väärässä, kertokaa miten sen saa puhtaaksi!!!!!). Joten kannattaa olla huolellinen!

  Vastaa
  • Kristiina2 23.7.2015

   Altaaseen kannattaa kokeilla Universal Stone Yleispuhdistusainetta, se toimii ainakin meillä :) Tampereelta sitä löytyy ainakin Motonetistä ja joistain Prismoista.

   Vastaa
   • Maj 28.7.2015

    Kommenttiboksiin onkin tullut tosi paljon vinkkejä valkoisen altaan puhtaanapitoon, kiitos niistä :) Ehkä voit Linda jakaa näitä niksejä ystävillesi, josko heidän tummentunut allas saataisiin taas valkoiseksi?

    Vastaa
 3. LauraHa 23.7.2015

  Allas asiaa… Toivoton on :( vajaa kaksi vuotta on tehnyt tehtävänsä… Aluksi näyttikin että, voisi saada pidettyä puhtaana… Mutta, nyt alkaa näkymään, että noup ! Olen suhteellisen kova tyttö moppaamaan, mutta… Pisteet Magic sienistä mikä pelastaa kyllä paljon !

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Taikasienillä lähtee kyllä puhtaaksi, mutta kuluttaako ne sen verran pintaa, että sienikäsittelyn jälkeen lika tarttuu sitten helpommin ja tiukempaan kiinni? Toistaiseksi olen käyttänyt itse vaan tavallista puhdistusainetta ja pari kertaa tiskikoneeseen tarkoitettua pesuainetta.

   Vastaa
 4. Sanna 23.7.2015

  Taikasienellä saa pidettyä puhtaana!Monesti pesuaineena käytän konetiskitablettia,pieni liotus,huuhtelu ja kyllä kiiltää:)

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Moikka Sanna! Ootko huomannu, että kuluttaako se taikasieni pintaa? Tuon tiskikonetabletti-kikan opin itsekin äidiltäni :D

   Vastaa
 5. Aino 23.7.2015

  Anteeks, mutta pakko kommentoida. Eikö liene aikamoista turhamaisuutta uuden metallisen altaan vaihtaminen valkoiseen, joka ei edes kestä kauaa? Anteeks, mutta missä ihmeessä menee kuluttamisen raja? Onko Miika oikeasti samaa mieltä, että nämä kaikki muutokset ”tarvitaan”?

  Vastaa
  • susan 26.7.2015

   Siis ohhoh, ihan pakko kommentoida. Mitä ihmettä se meille kuuluu? Ei se minun mielestäni ole turhamaisuutta jos ostaa kodin ja haluaa tehdä siitä omannäköisen? Tuskinpa tuo tiskiallas vaihtuu kerran kuukaudessa jatkossa ja vaikka vaihtuisikin, niin mitä ihmettä se meille kuuluu? Ihan samalla tavalla voisi kysyä että oliko nyt tarpeellista ostaa uusi sohva mustana kun se edellinen harmaa ei enää miellyttänyt. Enkä ymmärrä miksi Majn miehen osuutta näihin muutoksiin pitää kyseenalaistaa.
   Ps. Universal stonea tai sen kotimaista vastinetta All tip topia suosittelen altaan puhtaana pitoon. All tip top on meillä ainakin ihan supertuote, on hellävarainen ja puhdistaa vaikeatkin paikat ja on riittoisaa. :)
   Pps. Keittiö näyttää kivalta!

   Vastaa
   • Maj 28.7.2015

    No varmasti se voi olla jonkun mielestä turhamaisuutta, meidän mielestä ei. Voitko kertoa, että missä sinun kuluttamisesi raja menee? Ajattelen, että kodin pitää olla sellainen, missä itse viihtyy. Ostimme uuden asunnon valmiina, joten emme siis päässeet vaikuttamaan mihinkään sisustus ym. materiaaleihin rakennusvaiheessa. Metallinen tiskipöytä ja allas eivät miellyttäneet meidän kummankaan silmää, joten ne lähtivät kiertoon, eivät roskalavalle. En päätä mielivaltaisesti yksin, että mitä remontteja meille tehdään, vaan kaikesta keskutellaan yhdessä ja tässä tapauksessa itseasiassa Miikaa häiritsi monet jutut keittiössä enemmän kuin minua. Vanhempieni keittiössä oli valkoinen tiskiallas 20 vuotta – ja äitini sai kyllä sen pidettyä valkoisena, tottakai toivon ja uskon, että meidänkin allas kestää aikaa ja pysyy hyvänä.

    Vastaa
 6. iida 23.7.2015

  Asun vielä vanhemmillani ja täältä löytyy vielä, ainakin toistaiseksi alkuperäinen keittiö vuodelta 1989 :D ja tosiaan täältä löytyy edelleen valkoinen tiskiallas. Käytön jäljet alkavat kyllä näkyä kun erilaista naarmua tullut pintaan joka helposti sitten imee mm. kahvin yms itseensä. Mutta viikottainen kloriten kanssa läträäminen kyllä tepsii hyvin. Ja veikkaan että tiskialtaat on ylipäätään kehittynyt tuolta 1980-luvun lopulta sen verran että kestää käyttöäkin vähän paremmin :)

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Mahtava kuulla, itseasiassa vanhempieni omakotitalo valmistui vuonna 88 – ja keittiössä oli valkoiset tasot sekä tiskiallas. Allas vaihdettiin vasta kaksikymmentä vuotta myöhemmin, kun siellä tehtiin kattava keittiörem0ntti :) Ei me tuota uutta allasta olla vaihtamassa, kunhan vaan heitin, että miltäköhän se mahtaa näyttää muutaman vuoden päästä? Kaikki nyt ei vaan sitä ehkä oikein ymmärtäneet…

   Vastaa
 7. aNSKU 24.7.2015

  Meillä on ollut nyt kaksi vuotta valkoinen tiskiallas ahkerassa päivittäisessä käytössä (kuuden hengen perhe) ja edelleen se näyttää uudenveroiselta. Toki siinä lika näkyy helpommin, mutta kerran tai pari kuukaudessa ollaan allas jynssätty taikasienellä ja näin ollaan saatu se aina puhtaanvalkoiseksi.

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   JES! Eli altaan tulevaisuus näyttää val(koiselta)oiselta :D

   Vastaa
 8. Lotya 24.7.2015

  Kannattaa tutkia miten ja millä tota allasta saa putsata, jos väärällä aineella putsaa niin käy helposti niin et siitä lähtee se joku pinnote pois = likaantuu tosi helpolla. Yks toimiva jutu on ollu se et ripottelee valkasevaa pyykinpesuainetta altaan pohjalle ja vaikka tiskiharjalla hinkkaa sen sinne ja sitten jättää kuuman veden kans likoomaan sinne joksikin aikaa. Tulee ihan älyttömän puhasta!! :-)

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Totta, totta! Pyykinpesuainetta en olekaan koskaan testannut!

   Vastaa
 9. Petra 24.7.2015

  Meidän virolaiset siivoojat käyttävät Puhastuspasta BioKadrin – nimistä ainetta ja valkoinen Ikean allas on pysynyt puhtaana jo kahdeksan vuotta. Ko ainetta saa virokaupoista, luultavasti teillä siellä Tampereellakin sellainen löytyy. Täällä pääkaupunkiseudulla ainakin on muutamakin liike. BioKadri on ihan loistavaa kaikkeen mahdolliseen puhdistukseen, koska on myrkytön luonnontuote, näyttää savelta, mutta ei ole :) kahvi/teekupeista lähtee tummentumat mm.

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Kiitos hyvästä vinkistä – meilläkin on ollut sellainen savisaippua käytössä, purkista vaan näkyy jo pohja, eikä Honkkarissa enää myydä sitä. Seuraavaksi siis BioKadrinia metsästämään :)

   Vastaa
 10. Hannis 24.7.2015

  ”Asuntomme keittiö oli siisti – olihan se ihan uusi, mutta halusimme silti tehdä pieniä muutoksia. Vaihdoimme kaikki kodinkoneet, liesi upotettiin tasoon – ja itseasiassa tasokin vaihdettiin, myös hana ja allas saivat kyytiä. Olisimme halunneet myös uusia kaappien ovet, mutta se projekti siirrettiin jonnekin hamaan tulevaisuuteen.”
  Pakko kommentoida tähän näitä ”pieniä muutoksia”-mitä alkuperäisestä keittiöstä oikeastaan on jäljellä kaappien ovien lisäksi,jotka nekin ovat menossa vaihtoon? Toivottavasti ”vanhan” keittiön uudenveroiset kodinkoneet ja muut osat ovat löytäneet uuden kodin,koska muussa tapauksessa tuntuu aikamoiselta tuhlaukselta tällainen pakasta reväistyn keittiön remontointi.Ei ihme että rahaa on kulunut,koska tässähän on tehty ihan kokonaisvaltainen keittiöremontti. Ymmärrän että kodista haluaa tehdä itselleen mieluisan,mutta aika lyhytnäköiseltä tuntuu tällainen kuluttaminen-sekä oman kukkaron että ympäristön kannalta.

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Keittiön kaappien rungot ja sitten ne ovet ovat entisellään, samoin valaistus – jonka haluaisimme myös joskus vaihtaa. Liesituulettimeen ja välitilan laatoitukseen ei koskettu. Keittiössä valmiina olleet kodinkoneet myytiin uusina eteenpäin ja kaverimme otti tasot, altaan ja hanan. Onneksi jokainen meistä saa itse päättää, että onko oman kodin remontointi tarpeellista vai ei. Tummat tasot ja metallinen tiskipöytä altaineen ei ollut meidän juttumme, ei sitten millään tasolla – varmasti jonkun toisen mielestä ne olisi olleet ihan ok, mutta mehän täällä asumme.

   Vastaa
 11. Helle 24.7.2015

  Meillä ollut reilun vuoden valkoinen allas eikä sen puhtaanapito ole mielestäni ollenkaan hankalaa. :) Suosittelen ehdottomasti Universal Stonea sen puhdistamiseen. Vaikka pesuallas tulee pyyhkäistyä useamman kerran viikossa, ellei jopa päivittäin, tiskiaineella tai jollain miedolla eko-yleispuhdistusaineella niin kyllähän tuo valkoinen allas aina jossain vaiheessa alkaa tummentumaan. Sitten vaan tehopesu silloin tällöin Universal Stonella niin taas on kuin uusi! :) Toki Kloritella tai muilla myrkyillä tummentumat varmasti lähtee, mutta itse en niitä halua varsinkaan näin lapsiperheessä käyttää kun myrkyttämilläkin saa puhdasta jälkeä.
  Tosi kivalta näyttää teidän keittiössä! :)

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Kiitokset – ja miten hyviä vinkkejä, jes :) Universal Stonea siis altaan tehopuhdistukseen!

   Vastaa
 12. Taikalintu 25.7.2015

  Ihan nätti keittiö, mutta minäkin kiinnitin huomiota siihen, että keittiö oli ihan uusi, mutta mm. kaikki koneet piti silti vaihtaa. Kuulostaa kovin epäekologiselta, kai sentään kierrätitte ”vanhat” koneet uusille käyttäjille?

  Vastaa
  • Maj 25.7.2015

   Moikka! Ohhoh, enpä arvannut, että tämä herättäisi näin paljon ihmetystä. Kodinkoneet olivat käyttämättömiä, joten ne myytiin uusina eteepäin, tilalle tuli modernimmat ja energiaa (sekä vettä) säästävämmät vempaimet. Myös taso, hana ja pitkä tiskipöytä altaineen löysivät uuden kodin, joten eipä tämä projekti mitenkään kovin epäekologinen mun mielestä ollut. Kannattaa kysäistä, ennen kuin lähtee tuomitsemaan :)

   Vastaa
 13. Tuulinen 25.7.2015

  en ole aikaisemmin kommentoinut mutta perheenne kuluttaminen on aivan uskomatonta! Kyseessä ei ole nyt raha, vaan se mitä teette ympäristölle. Surullista.

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Totta, monessa asiassa voitaisiin petrata.

   Vastaa
 14. T 26.7.2015

  Ei hitsi näitä kommentteja :D Miksi ei saisi rempata ihan uutta mieleisekseen?

  Me remontoitiin äsken 7 vuotta (!!!!) vanha sauna ja siitäkin saatiin monelta kuulla, että miten noin uutta rupeatte remontoimaan… Hohhoijjaa.

  Vastaa
  • Maj 28.7.2015

   Aina löytyy jostain muutama mielensäpahoittaja, onneksi kuitenkin jokainen saa päättää itse, että tuleeko remontti tarpeeseen vai ei. Toinen käyttää ehkä remonttirahansa mielummin vaikka matkusteluun, valintakysymys, eikös niin? <3

   Vastaa
 15. Esteri 28.7.2015

  Vinkkinä muille, että monet myös myy ihan kokonaisia keittiöitä remontin tieltä! Ihan uusiakin näkyy joskus olevan kaupan. Että jos tosiaan keittiössä on enemmän poisvietäviä kuin säilytettäviä elementtejä niin kannattaa laittaa koko keittiö myyntiin kaappeineen ja laitteineen!

  Vastaa
 16. Mä en oikeesti kestä näitä kommentteja! Kun muuttaa asuntoon, jossa kaikki on ihan uutta tai vähintään niin siistissä kunnossa, eikö sitä saisi vaihtaa? Ymmärrän tietysti, jos tarkoitus ei ole ko. asunnossa kauan asua, mutta jos puhutaan edes jonkunlaisista vuosista eteenpäin, eikö silloin jokaisella ole oikeus laittaa koti juuri niin mieleisekseen, kuin haluaa/viitsii/jaksaa? Ja varsinkin tilanteessa, että jokainen keittiössäkin vaihdettu kierrätettiin toiseen paikkaan käyttöön; ei nekään roskalavalle menneet!
  Tässä on yksi pointti, jota jokaisen pitäisi mielestäni miettiä: Jos ajatellaan, että A:n kaveri B tarvitsee uuden tason. Onko sillä oikeasti väliä, jos A myy oman tasonsa B:lle ja A käy ostamassa uuden, kuin että A pitää vanhansa ja B menee ostamaan sen uuden? Miksi tapauksessa, jossa on ihan sama, kuinka toimitaan, A:lle annetaan ns. hirttotuomio? Sepä se.

  Kaikkea mukavaa Maj sinulle ja perheellesi :) Me odotellaan, että päästään muuttamaan meidän uuteen taloon – tai siis meille uuteen taloon. Vielä reilu 2 kk jäljellä. Näen jo unia siitä, että olemme muuttaneet :D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *