Eilinen oli sellainen päivä, jota rankkasadekaan ei voinut pilata. Emme olleet nähneet ystäväni Marin kanssa toisiamme (liian) pitkään aikaan, joten sovittiin treffit, ja tavallaan vähän extempore päädyttiin Kiviniityn Kotieläinpuistoon. Siellä me oltiin, kaatosateessa katoksen alla syömässä eväitä lapsilauman kanssa. Vettä tuli kuin aisaa, mutta kaikki olivat jotenkin vaan niin onnellisia. Miika juoksi sadetakki päällä hakemaan kahvit, jotka juotiin munkkien kera ystäväni synttäreiden kunniaksi, taisi mittariin pamahtaa edelleen se 25 vuotta?!! Ukkonen jyrähteli ja pienet sekä isot tyypit mussuttivat eväitään – ja sateen hiukan tauotessa lapset kirmasivat iloisesti mönkijän peräkärryn kyytiin vilkuttelemaan.

Lapset kävelivät (ja juoksivat) kaikki vaatteet märkinä, välillä pohkeitaan myöten kahlaillen vesilammikossa takaisin autolle, kukaan ei harmitellut sadetta. Siinä tallustellessamme Mari totesi, että ei kannata odottaa parempia kelejä, kesä on ihan liian lyhyt tuhlattavaksi valittamiseen, siitä pitää nauttia nyt – sillä ennen kuin huomaamme, niin se on jo ohi. Näin se on – me ollaan tässä ja nyt, miksi odotella mitään parempaa?

Voihan Villisika! Aino ja Tyyne siinä röhnöttivät – ja myös röhisivät kilpaa.

Eläimet olivat ihan kivoja – mutta, pojat on poikia! Sampalla olisi kulunut koko päivä helposti ajellen sähkökäyttöisellä mönkijällä. Rebekka kävi myös ensimmäistä kertaa ratsastamassa ponilla, itse olen ollut tosi intohimoinen heppatyttö – ja olen kai vieläkin :)

Kiviniitty, kotieläinpuisto

Rips, rops – alkoi ropisemaan!

Janna oli aikaisemmin päivällä säikähtänyt mökillä tosi pahasti ukkosta ja oli siksi ehkä vähän jännittyneempi kuin muut. Sampan ilmekin sen jo kertoo: ”ei pelota yhtään” :D

Ja sit siellä oli kilppareitakin, etenkin ne pelkäsivät ukkosta.

Rebekka itseasiassa toivoi sadetta – koska hänellä on uusi Elsa-sateenvarjo.

Jonka alle mahtui myös ystävä <3

Kiviniitty, kotieläinpuisto

Lammas-parat jähmettyneinä.

Samuel kurvasi pomppulinnasta takaisin katokseen ja viime metreillä mätkähti ojaan, tosin ei siinä kohtaa enää ollut paljon menetettävää muutenkaan :D

Lastattiin lapset autoihin vilttien alle ja hurautettiin kotiin, meillä ainakin koko takapenkki oli unessa viidessä minuutissa.

Se oli meidän ensimmäinen kerta Kiviniityssä, sateesta huolimatta meillä oli tunnelmallinen ja kiva reissu kokonaisuudessaan. Ehdottomasti kannattaa varata omat eväät mukaan, ainakin pienemmille lapsille siellä on ihan sopivasti touhua, kyllähän se aika kuluu aikuisellakin ihmetellessä ihan kivasti.

Kiviniityn Kotieläinpuisto 
Iirolantie 108, 38460 Sastamala -> Tampereelta n. 50 km
Sisäänpääsymaksu aikuisilta 10 e, lapsilta 9 e ja alle 90 cm pitkät lapset ilmaiseksi
Poniratsastus 3 e (muutama minuutti)
Auki joka päivä 10-18 -> 16. elokuuta saakka
Alueella on kahvila/myymälä sekä grillikatoksia, polttopuut sisältyvät lipun hintaan, katoksessa myös mikro, jossa voi lämmittää ruokaa.
Eläimiin tutustumisen lisäksi lapsille on muutamia muitakin aktiviteetteja, kuten pomppulinna, trampoliineja, polkuautoja, sähköautoja ja keinut jne.

-Maj

0 Comments

 1. eevi 10.7.2015

  Mikähän idea tossa on että pituuden mukaan ilmaiseksi eikä iän? :D

  Vastaa
  • Maj 13.7.2015

   Mä en kyllä tiedä, itseasiassa mietin itse vähän samaa, mutta ehkä se ikä on helmpompi katsos huijata tai jotain??! Myyntikopilla oli nimittäin mitta :D

   Vastaa
 2. Murina 12.7.2015

  Moi Maj!

  Olisin halunnut kysyä, millainen on ollut sinun käyttökokemus Gugguum vaatteissa? Sinun ja muutaman muun bloggaajan innoittamana ostin haalarin ja hupparin housuineen vauvalleni. Pettymys olikin, kun jäänsinisen haalarin musta vetoketju oli ilmeisesti päästänyt väriä ekassa pesussa (pesty yksin) ja hupparin resorit nukkaantui samoin ensipesussa.

  En viitsinyt laittaa reklamaatiotakaan, kun luin Gugguun fb-myyntipalstalta, että olivat ikävästi suhtautuneet reklamaatioihin, jotka liittyivät värin leviämisiin pesussa ym., vaikka on pesty heidän antaman (pikkutarkan) ohjeen mukaan.

  Harmillista, kun vaatteet eivät ole mitenkään halpoja. Haalari melkein satasen ja huppari housuineen samoin…

  Vastaa
 3. Tiina M 12.7.2015

  Hei, mistä on tuo Rebekan minnihiiritakki? Aivan ihana! :)

  Vastaa
  • Maj 13.7.2015

   Moikka! Se on ostettu aika vasta H&M:ltä, mutta en tiedä sattuiko meille maanantaikappale, sillä takin vuori meni pahasti rikki jo parin käyttökerran jälkeen, höh!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *