Uusi viikko – uudet kujeet, mutta palataan hetkeksi viikonvaihteeseen. Kulunut viikonloppu oli nimittäin aikamoista aaltoilua ja tunteiden vuoristorataa. Olin lasten kanssa kolmisin kotosalla ja etenkin lauantai meni erittäin plörinäksi. Yhteispelistämme ei tullut mitään, kaikilla taisi vähän kenkä puristaa jostain kohtaa, tietenkin raskas viikko takana lapsillakin.

Lauantain tahkeasta menosta en voi tietenkään syyttää ketään muuta kuin itseäni, sillä täpötäysi Särkänniemi oli erittäin huono idea meikältä. Narunvedosta tuli aivan surkea ylläri ja se kirvoitti pienen raivon ilmoille. Kavereilla ei ollut rannekkeita ja sekin harmitti. Tämä tyhmä äiti ei ostanut edes hattaraa. Tällä kertaa kotona olisi päässyt aavistuksen helpomalla, totesin pyyhkiessäni iltapalasmoothieta rattaista, vaatteista ja bussin lattialta. Mietin kotipihassa kököttäneen auton helppoutta, noh, aina ei voi valita oikein voittaa. Ilotulitus tietenkin missattiin ja Rebekka mätkähti bussin lattialle nenä edellä kun hän äimistyneenä bongasi raketit ikkunasta. Myöhästyttiin siis alunperin siitä bussista mihin meidän oli tarkoitus hypätä ja siksi oltiin vasta liian myöhään kotona, kyllä, kotona, jossa odotteli koira vielä lenkittäjäänsä. Pienempi lapsista kiljui vielä joskus kello 23.00 jälkeen, että ei nukuta… Kiroilin mielessäni, sillä kyllä meikäläistä vaan olis nukuttanut senkin edestä. Nielin ne kirosanat ja änkesin kerrosängyn alapetiin pojan viereen juttelemaan, hänellä oli aika hienoja ajatuksia maailman menosta, laulettiinkin siinä pari laulua yhdessä. Muutaman minuutin päästä molemmat lapset olivat unessa – ja näyttivät ihan enkeleiltä nukkuessaan, kuten aina. Rauha maassa. Sen verran omat hermot olivat edelleen kireällä, että omaa päätä tyynyyn painaessani lupasin itselleni olla parempi ihminen ja äiti seuraavana päivänä, – jepjep, se ei paljoa vaatisi, ajattelin.

Tämä sunnuntai meni kuin menikin mukavissa tunnelmissa, ehdittiin aamupäivä hengata kotosalla, mutta iltapäivällä riennettiin synttärikekkereiden kautta suoraan Rebekan jumppatreeneihin. Synttäreitä varten tehtiin laineita hiuksiin ja puettiin vähän siistimpää päälle, otettiin kuviakin. Sunnuntai oli kiva, ehkä juuri siksi, että päivään ei oltu ladattu mitään odotuksia. Sepä se taitaakin usein olla vikana, että suunnitelmat ja odotukset pilaavat kaiken, mutta miten toimia lapsiperheenä ilman suunnitelmia, onko se ylipäätänsä mahdollista?

Rebekka
Mekko – COS
Legginsit – H&M
Laukku ja kengät – Zara

Samuel
Paita – COS
Farkut – Zara
Tennarit – Vans/Cartel

He eivät olisi itse keksineet lähteä Särkäniemeen, heille olisi varmaankin riittänyt oma piha. He eivät osaa katsoa bussin aikatauluja, eivätkä edes kelloa. Pirtelökin kaatui vahingossa ja varmasti oli myös vähän hankala ymmärtää, että miksi narunvedosta tuli lähinnä vauvoille tarkoitettu lelu. Heidän mielestään rahalle ei ole parempaa käyttökohdetta kuin a) uusi narunveto tai b) hattara.

Oliko tämän tyhmän äidin pakko taas kiristellä hermoja, kun se ei kuitenkaan auttanut yhtään mitään? Kyllä, nyt on taas helppoa myöntää kaikki tämä ja kirjoittaa se vieläpä muidenkin luettavaksi, sillä viereisessä huoneessa nukkuu taas kaksi enkeliä, joiden päähän käyn vielä painamassa suukot – ennenkuin kömmin onnellisena omaan sänkyyni ja lupaan taas olla huomenna kunnollinen äiti lapsilleni.

-Maj

0 Comments

 1. Mimmi 31.8.2015

  Sanonpa vaan, että vertaistukea tähän on onneksi maailma pullollaan. Siinä hetkessä sen usein tuntee, että nyt lähtee mutsin hermot lapasesta, mutta sitä ei väsymyksessään pysty pidättelemään. Ja huudon jälkeen (ellei jopa aikanakin) jo alkaa ahdistaa entisestään. Onneksi tämä kaikki on elämää. Lapset saavat varmasti osakseen myös rakkautta yllin kyllin.’ Muista, että äitikin on vain ihminen. Ja lapsille usein se tärkein sellainen <3

  Vastaa
 2. Jonna 31.8.2015

  <3

  Vastaa
 3. Kaunis kirjoitus. Kiitos kun jaoit fiilikset. Vertaistukea myös täältä suunnasta.

  Vastaa
  • Maj 2.9.2015

   Iso kiitos itsellesi <3

   Vastaa
 4. veramarika 1.9.2015

  Tää oli ihana, yks parhaista postauksista sulta <3

  Vastaa
  • Maj 2.9.2015

   No voi vitsit, ihana palaute, kiitos :)

   Vastaa
 5. jkk 1.9.2015

  Harrastaako rebekka joukkuevoimistelua? Onko jo oikeassa joukkueessa kun sunnuntaisin on harjoituksia? Onko ollut kiva harrastus hänelle? Oliko helppo saada tunneille :) aloitti varmaankin jumppakoulussa?

  Vastaa
  • Maj 2.9.2015

   Rebekka harrastaa joukkuevoimistelua – ja tähän asti hän on ainakin tykännyt käydä jumppaamassa, joskus lähteminen on ollut hankalaa, etenkin jos kotona on kivat leikit kesken. Aikoinaan tyttö aloitteli 3-vuotiaana temppukoulussa, josta hän siirtyi viime vuonna satujumppaan ja nyt on tämä joukkuejuttu. Aika näyttää viekö harrastus mukanaan vai tuleeko ehkä jotain muuta tilalle :)

   Vastaa
 6. R 2.9.2015

  Hyvä postaus! Tykkään hulluna kun tulee fiilis ettet ”kaunistele” arkeanne, niinkuin monissa blogeissa tuntuu olevan pelkkää höyheniä ja hattaraa. Itselläni ei ole lapsia vielä, mutta kuvittelisin/toivoisin arjen olevan juuri tälläistä, tavallista, hyviä ja vähemmän hyviä päiviä, aaltoilua. Eli kiitos :).

  Vastaa
  • Maj 2.9.2015

   Kiitos! Mä ihan täysin ymmärrän ja näen, miksi bloggaajat haluavat pitää bloginsa ns. hyvän mielen paikkana ja inspiraation tuojana, mutta mä olen valinnut tämän tavan kirjoitella. Blogin kautta haluan antaa itsestäni ja elämästä palasen, en jaa ehkä niitä ihan henkilökohtaisimpia juttuja, mutta kuitenkin elämää sellaisenaan. Olen sitä mieltä, että tämä on minulle se oikea tapa blogata, jakaa ihan tavallisen naisen elämää – ja siihen tietysti kuuluu myös arkisia asioita ja niitä huonompiakin päiviä.

   Vastaa
 7. Esteri 2.9.2015

  Oi, tää oli yks sun parhaimpia postauksia kyllä! <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *