Tyylistä sekä vaatteista on nyt jauhettu oikein olan takaan, joten ehkä sisustuspostaus tähän väliin on kaivattua vaihtelua?

Viimeksi lastenhuoneestamme kirjoitellessani se oli vielä hyvin keskeneräinen. Huoneesta puuttui kokonaan sänky ja hylly, joten eiköhän ole aika jo päivittää tämänhetkinen tilanne. Koko kesän ajan sisustusasiat ovat olleet jumissa, mitään ihmeellistä ei terassin kalusteiden lisäksi olla saatu aikaiseksi. Lastenhuone onkin periaattessa koko huushollin ainoa täysin valmis huone, mutta toisaalta, onko sisustus koskaan varsinaisesti valmis? Lastenhuoneen kiinteään vaatekaappiin pitäisi vielä teettää lisää hyllyjä – mutta mitään muuta oleellista sieltä ei enää puutu.

Meidän kodissa on kolme makuuhuonetta, vanhempien makkari, työhuone/vierashuone ja lastenhuone. Meidän lapset ovat tottuneet nukkumaan samassa huoneessa, edellisessä kodissamme he nukkuivat aina vierekkäin. Tuntui siis luonnolliselta pitää pienet nukkumassa vielä samassa huoneessa. Tilattiin lastenkerrossänky Veken Kalusteesta ja molempiin sänkyihin me saatiin päiväpeitot Bedit nimisestä verkkokaupasta. Hylly ja lipasto on ostettu Ikeasta.

ikea, hylly, lastenhuoneYlähyllyille säilöin kaikenlaista pientä tavaraa, yhteen Hayn boksiin survoin kiljuvan Furbyn, hah! Lasten kirjoja löytyy myös muualta, mutta Rebekka kiipeää tuolille ja nappaa tästäkin hyllystä tarvitsemansa kirjat. Hyllyn päällä on yksi Samuelin rakkaimmista leluista, Tyrsky, joka kuuluu pienelle merirosvopojalle, Jakelle.

Sängyn alle me hankittiin iso laatikko jossa on tälle hetkellä kolmas peti, siinä on nukkunut pieniä yövieraitamme.

Roolivaatteet on tungettu tuohon vihreään pahviboksiin, joka on auttamatta ihan liian pieni siihen tarkoitukseen. Täytyisi hommata joku kestävämpi säilytysratkaisu.

Sänky ei ole täysikokoinen vaan ainoastaan lasten käyttöön tarkoitettu. Huone on sen verran mini, että isompi sänky olisi ahmaissut ihan liikaa leikkitilaa.

Bedit:ltä saatuihin Zipit-päiväpeittoihin olen ollut ihan äärimmäisen tyytyväinen. Ne tehtiin antamieni mittojen mukaan ja istuvat loistavasti. Minikerrossängyssä on normaalikokoiset täkit ja tyynyt joten ne täytyy toisesta laidasta taittaa aika reilusti. Päiväpeittojen alle taitokset jäävät kätevästi piiloon ja ne on todella helppo vetäistä vetoketjujen avulla kiinni – ja auki. Valkoinen on siitä hyvä ”väri”, että sen voi pestä ilman haalistumisen pelkoa. En voisi edes harkita näiden jälkeen tavallisia päiväpeittoja lapsille. Beditin verkkosivuilla pystyy tilaamaan Suomessa valmistetun, kustomoidun päiväpeitteen, valitsemalla mieluisan värin peitteeseen sekä vetoketjuun ja ilmoittamalla patjan mitat.

Vetolaatikon voisi täyttää myös leluilla, mutta toistaiseksi se on ollut varavuoteena.

Valoa lastenhuoneeseen tuo on ennen eteisessä majaillut N.U.D-kattovalaisin sekä nurkassa kököttävä Ikean Hektar.

Mitä piditte lastenhuoneemme sisustuksesta? Säilytystilaa ei mitenkään järjettömästi ole, mutta toistaiseksi kaikki tavarat ovat mahtuneet lipastoon ja muutamaan koriin. Vaatekaapin alimmaiselta hyllyltä löytyy myös leluja. Onko muuten Zipit-päiväpeitto teille entuudestaan tuttu tuote?

-Maj

0 Comments

 1. zubi 29.8.2015

  Kiva kun teit sisustuspostauksen vaihteeksi! Odottelen, että näen enemmänkin teidän uutta kotia.

  Tämä lastenhuone on tosi kiva, tosi samantyylinen kuin omankin pojan (erittäin keskeneräinen) huone. Sama reppukin jopa löytyy. ;) Ja Zipit-päiväpeitosta haaveilen, vaikuttaa niin kätevältä ja olen kyllä kuullut pelkkiä kehuja siitä. Tuo varavuoteen tekeminen laatikkoon on hyvä idea, itse nukuin aina mummulassa tuollaisessa ja siellä sai ihan parhaat unet!

  Vastaa
  • Maj 30.8.2015

   Moikka! Kiva kuulla, että sisustuspostaukset kiinnostaa, eiköhän niitäkin tässä syksyn mittaan hiljalleen tupsahtele taas :) Lämpimästi voin suositella Zipit-päiväpeittoja – ja kerran kun on sellaisen hankkinut, niin mitään muuta ei enää haluakkaan :)

   Vastaa
 2. Petra 29.8.2015

  Alkuperäinen idea tuosta päiväpeitosta on Avaroomin, jolla on myös kauniita kalusteita! Suosittelen vilkaisemaan niitä ja pysyttelemään pois kopioista

  Vastaa
  • Maj 30.8.2015

   Moikka Petra! Mä oon joskus aikaisemminkin kuullut asiasta, mutta ilmeisesti Avaroom ei kuitenkaan omista ideaa vetoketjullisista päiväpeitteistä. Anyways en lähtisi silti muiden valmistajien tuotteita haukkumaan kopioiksi?

   Vastaa
 3. Ann 29.8.2015

  Hei! Kiva postaus, lastenhuoneenne näyttää kivalta, vaikka oma makuni on melko erilainen.

  Mainitsit tuossa, että lastenhuoneenne on sen verran pieni ettei esim. ”normaalinkokoista” kerrossänkyä tai kovin paljoa säilytystilaa sinne mahtuisi. Olisi mielenkiintoista kuulla, oliko teillä uutta asuntoa etsiessänne joitakin muitakin sellaisia asioita, joista olitte valmis tinkimään (niin kuin siis esim. tuo lastenhuoneen koko), ja mitkä asiat olivat taas sellaisia ehdottomia must have -juttuja, joista ette olisi mitenkään suostuneet luopumaan? Olisi hauska kuulla, kun kaikilla on kuitenkin niin erilaiset jutut, joita pitää välttämättöminä ja toisaalta joista on valmis tinkimään. :)

  Vastaa
  • Maj 30.8.2015

   Moikka!
   Uutta asuntoa etsiessä meillä oli muutama kriteeri. Haluttiin sellainen asunto, johon ei tarvinnut tehdä mitään suurta remppaa, etenkin itselleni tämä oli tärkeää. Toiveissamme oli myös vähintään kolme huonetta, piha ja kohtuullisen tilava kylppäri sekä sauna. Sen lisäksi sijainti ja sopiva hinta olivat tottakai isoja tekijöitä.

   Vastaa
 4. inkeri 29.8.2015

  Raikas ja viihtyisä! Varmaan joudutte pian (työpöydän) hankkimaan?

  Vastaa
  • Maj 30.8.2015

   Moikka! Tarkoitatko lastenhuoneeseen? Varmasti huonejärjestyksiä pitää miettiä uusiksi siinä vaiheessa kun Rebe menee kouluun :)

   Vastaa
 5. Terttu 29.8.2015

  Heippa! Kovin on ihana huone! Mä rakastan tota tammiparkettia.. Tekee kodista niin kotoisan! On todella ihana ja sopii tosi kauniisti tuollaisen skandinaavisen/modernin sisustuksen kaveriksi. Meillä oli prikulleen samanlainen parketti edellisessä kodissa ja muutenkin aika samantyylinen koti kun olen noita kuvia teiltä katsellut esim. muista materiaaleista, keittiöstä jne. (liekkö saman Tamperelaisen rakentajan rakentama…) :) Jouduttiin muuttamaan muutama kk sitten isompaan ja nyt oli valmiina greige laminaatti ja en tykkää yhtään niin paljon ku tosta parketista! Parkettiin tulee juu helposti jälkiä (en tiedä teillä, mutta meillä ekan asuinvuoden aikana tuli ja sit homma tasoittu…), MUTTA ne kuuluu siihen ja tekee siitä mun mielestä kivemman… Ne tekee siitä myös kodikkaamman ja ihan vinkkinä vaan, että tohon samaiseen parkettiin on korjausainetta rautakaupassa isompiin holeihin ;) Kikka on myös silittää voimapaperia lattialla, niin pikkukoloset saa silotettua.. Noniin siis kysymykseeni… Eli minkä korkuisen tuon bedit sänkypeitteen tilasit.. En osaa yhtään arvioida, että paljon pistäisin patjan paksuuden lisäksi senttejä peitolle/tyynylle? Kiitos jos viitsit auttaa :)

  Vastaa
  • Maj 30.8.2015

   Moikka! Kiitokset loistavista vinkeistä :) Tällä hetkellä yritän olla katselematta lattiaa, sillä se on ihan älyttömän likainen – varmasti myös niitä naarmuja on ilmestynyt tässä parin kuukauden aikana ”:). Näin kesällä on mahdotonta pitää lattiaa puhtaana, kun porukka ravaa ulkoa sisälle tahmatassuillaan :D

   Mä tilasin 70 cm x155 cm (patjan mitat) ja korkeudeksi laitoin 10,5 cm, johon mittasin korkeuden patjasta, petarista ja peitosta. Meillä se peitto on huomattavan reilu, taitoksen takia. Sun kannattaa vaan tehdä mittauksia ja tilata sen mukaan?

   Vastaa
  • Inkkarit 30.8.2015

   Päiväpeiton tilausohjeessa taidettiin pyytää vain patjan korkeus.

   Vastaa
   • Maj 30.8.2015

    Hei Inkkarit! Tilauksessa pitää ottaa huomioon patjan lisäksi peiton ja petarin korkeus, että koko setti mahtuu sinne ”pussukkaan” :)

    Vastaa
 6. ambranen 29.8.2015

  Kivan raikas sisustus! Mistä tuo musta metallinen lelukori on? Juuri sellaista olen etsiskellyt!

  Vastaa
  • Maj 30.8.2015

   Moikka! Kiitokset, lelukori on jo pari vuotta jo vanha, muistaakseni me ostettiin se Askosta?

   Vastaa
 7. sarinna 30.8.2015

  Kivalta näyttää. Itse ehkä maalaisin yhden seinän jollakin värillä.

  Vastaa
  • Maj 30.8.2015

   Kiitokset :) Mä en innostu oikein tässä vaiheessa maalailemaan, ehkä sitten kun lapsilla on omat huoneet :)

   Vastaa
 8. anni nättinen 30.8.2015

  Moi
  Tuo Ikean hylly -onko millon ostettu? Oon yrittänyt metsästää sitä jo useamman kuukauden ajan ja aina tulee netissä vastaus -ei ole.
  Eli mistähän sellaisen voisi löytää (Ikean sivuilta sanotaan et ei missään kaupassa saatavilla) vai onko tuo ihanuus poistunut jo valikoimasta :(
  On juuri sellainen mistä haaveilen pojan huoneeseen :)
  -anni-

  Vastaa
  • Maj 30.8.2015

   Moikka Anni!
   Me ostettiin se kesäkuussa Tampereen Ikeasta, silloin niitä oli siellä vaikka kuinka paljon. En osaa sanoa, että kuuluvatko nuo hyllyt perusvalikoimaan, mutta tosi harmillista, jos ne ovat pitkään olleet lopussa.

   Vastaa
 9. jennie 31.8.2015

  Heips, hyvännäköinen huone 😊 meilläkin tarkoituksena hankkia kyseiset peitot, et alennuskoodilla aio lukijoita muistaa? 😉

  Vastaa
  • Maj 31.8.2015

   Heipsan! Ei, ikävä kyllä mulla ei ole mitään alennuskoodia teille heittää :/

   Vastaa
 10. Piia 3.10.2015

  Hei,
  Ihana huone teillä. Yritän rakennella meillekin tuollaista valoisaa ja pirteää kokonaisuutta.
  Jäin pohtimaan tuota seinähyllyä. Muistaisitko minkä niminen se on?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *