Haaveilin lapsena usein kaksikerroksisesta omakotitalosta vannoen aikuisena muuttavani heti sellaiseen. En tiedä miksi ajatus rappusista sekä ylä- ja alakerrasta erikseen viehätti minua niin kovasti? Muistan vaan, kuinka cooleja olivat kahden kerroksen asunnot, ehkäpä siksi, kun meillä ei sellaista ollut ja serkut asuivat upeassa kaksikerroksisessa talossa.

Tämä meidän nykyinen koti on ensimmäinen kaksikerroksinen asuntoni, toki kerrostalon rappusista mulla on kokemusta sitten senkin edestä. Enää kaksi kerrosta ei ollut asuntoa etsittäessä kriteeri, päinvastoin, olisin kyllä mielelläni valinnut asunnon joka on yhdessä tasossa, jos sellainen olisi löytynyt.

Ystäviltäni, perheellisiltä sekä pariskunnilta olin etukäteen kuullut, että rappusten kanssa eläminen on ärsyttävää. Kuulemma aina joku tavara, mitä tarvitset on väärässä kerroksessa, joten kerrosten välillä on ravattava jatkuvasti. Lapset ja etenkin heidän ystävänsä pelleilevät rapuissa ja vauvavieraat ryntäävät ryömien heti ensimmäisenä kohti rappuja.

Totta tosiaan, lapsivieraita rappuset poikkeuksetta kiinnostavat, etenkin jos sellaisia ei kotoa löydy. Omien lasten rappuviehätys onneksi katosi parissa viikossa. Meillä makuuhuoneet löytyvät yläkerrasta ja olkkari sekä keittiö alakerrasta, niin voitte kuvitella mihin lelut ja vaatteet yleensä kulkeutuvat? Kyllä, oikein meni ja arvatkaa kuka kantaa ne takaisin ylös, ihan joka päivä ja monta kertaa. Sekin juttu, että tavarat on aina juuri siinä kerroksessa, missä et itse ole, pitää paikkansa – mutta sen voi hyvin ottaa treenin kannalta, paitsi jos olet edellisenä päivänä juossut yli 20 km, silloin voit vaan kiroilla mielessäsi tai pärjätä ilman sitä tavaraa.

Meidän rappuset on onneksi aika lapsiystävälliset, umpinaiset ja päällystetty tuollaisella harmaalla huovalla. Plussa myös siitä, että rapuissa voi kulkea ihan ”äänettömästi”. Ollaan suunniteltu, että kun lapset ovat isompia, niin uudistetaan raput, poistetaan huopa ja tehdään niistä sellaiset huolittelemattoman oloiset, betonisen näköiset?

Pidän aina tämän superkevyen korin tyhjänä, kuskaan siinä lelut ja muut tavarat ylös ja toisinaan alas. Kerään korin aina täyteen, niin ei tarvitse ravailla portaiden väliä iltasiivouksen aikaan tuhatta kertaa.

Kyllä kahdessa kerroksessa on myös puolensa, yläkerrassa saa nukkua rauhassa, kun porukka touhuilee alhaalla, eikä mulla oikeastaan mitään valittamista olekaan, näin on hyvä!

-Maj

0 Comments

 1. Rena 14.9.2015

  A two-storey building has indeed it’s advantages :) We live also in such a house.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Esteri 14.9.2015

  Voisiko tuoda hieman helpotusta jos lapsilla olisi joku lelusäilö myös alakerrassa? Tiedän kavereistani, että joillakin on sääntö että lelut täytyy pitää lasten huoneessa ja sitten ärsyynnytään kun niitä kuitenkin pyörii ympäri kämppää.. Itse ajattelen toisin, että koti on etenkin juuri lasten ja heidän tavaransa kuuluvat myös olkkariin siinä missä omat sisutusjuttunikin. Meillä on ollut myös kahden kerroksen koti ja siellä asia oli ratkaistu niin että tietyt lelut olivat alakerrassa, mm. junarata, koska siellä oli enemmän tilaa rakennella ratoja. Toiset lelut sitten taas ylhäällä. Toimi hyvin :)

  Vastaa
 3. jokuvaa 14.9.2015

  Asuin lapsuuden kaksikerroksisessa talossa ja ylhäällä sijaitsi lasten makuuhuoneet. Meillä oli sääntönä että alakertaan ei saanut viedä leluja. Hyvin me sitä toteltiin ja leikittiin kiltisti yläkerrassa.

  Vastaa
 4. merkkari 14.9.2015

  Ihana kori! Mistä moisen voisi löytää, sopisi niin hyvin meillekin… :)

  Vastaa
  • Maj 16.9.2015

   Helou! Kori löytyi Prismasta :)

   Vastaa
 5. enni 14.9.2015

  Meillä myös kaksitasoinen koti. Raput on pienelle meillä ihan surmanloukku. Kierreraput ja vielä kiveä. Phuh. Meillä on kaikki lelut alakerrassa kun lapsi on vielä pieni eikä leiki yksin. Eikä edes saa kulkea rappuja vielä yksin. Hyvät puolet löytyy mutta yksi huono puoli on myös se että meillä on rapuissa koko ajan kamalasti tavaraa menossa jonnekin suuntaan.

  Vastaa
 6. Sannis 14.9.2015

  Aa, nää portaat näyttää tutuilta! Me vissiin kävimme mieheni kanssa katsomassa samaisia asuntoja :)
  (en ole missään muualla nähnyt tuollaisia ”huopaisia” portaita kuin siellä) Jos kyseessä tosiaan on samaiset asunnot niin hienon paikan valkkasitte :)

  Minä itse tykästyin tuollaisiin portaisiin mutta voin kyllä kuvitella hyvin betonisen oloiset tuohon, toimii!

  Vastaa
 7. Riitta Emilia 15.9.2015

  Meillä myöskin kaksikerroksinen rivitaloasunto, jossa makuuhuoneet yläkerrassa ja iso olkkari ja keittiö alhaalla. Lastenhuoneessa on enimmät lelut, mutta piirustus-muovailu yms askartelulelut sekä palapelit ja muut pelit ovat alhaalla, koska niillä leikitään useammin yhdessä. Samoin yleensä joku yksittäinen lelu (tällä hetkellä Muumitalo) majailee alhalla. Tyttäremme on tosin kohta 4 v, joten viihtyy ja leikkii usein ylhäällä itsekseen.
  Meillä on sääntönä ettei rapuissa leikitä (tyttäremme on kovin innostunut kiipeilemään) ja kaiteesta on pidettävä kiinni portaissa kulkiessa, näillä ollaan selvitty ilman isompia haavereita.

  Vastaa
 8. Annika 15.2.2016

  Meillä on myös kaksikerroksinen rivitaloasunto, jossa makkarit, s ja kh yläkerrassa. Muutettiin tähän viime elokuussa ja täytyy sanoa, että tämä on kivoin pohjaratkaisu, jossa olen asunut! Rakennamme parhaillaan kaksikerrosta taloa, joten siinäkin mielessä on ollut ilo huomata, kuinka hyvä ratkaisu tämä 2-kerroksisuus on :) Meiltä löytyy myös kaksi lasta, 5- ja 2-vuotiaat ja pohjaratkaisu on heidänkin kannalta ollut toimiva. Jotenkin tällaisessa 2 kerroksisessa asunnossa saa enemmän omaa rauhaa :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *