snapchat

Mutsi soitti ja sanoi, että voisinko taas alkaa päivittämään Instagram-tiliäni? Arkikuvani ovat siirtyneen Instasta Snapchatin puolelle ja muuttuneet matkan varrella vieläpä videoiksi, joten äidinkin täytyy varmaan taipua lataamaan uusi sovellus – ja opeteltava käyttämäänkin sitä. Pari varoituksen sanaa on kyllä heitettävä snappineitsyeille, nimittäin se on äärettömän koukuttava sovellus, joka helposti vie enemmän aikaasi kuin Instagram ja Whatsapp yhteensä. Snäppi kuluttaa myös ihan luvattavan paljon akkua, mikä ei ole yhtään hyvä asia, varsinkin kun itselläni on käytössä pari vuotta vanha iPhone, jonka akku vetelee muutenkin viimeisiään. Meitsin snäpit löydät lisäämällä seurattaviin tutun käyttäjätunnuksen: Magicpoks. Hehe, äkkiseltään keksin yhden hyvän puolen oudosti nimetystä blogista ;)

Itsekin olin pari kuukautta sitten ihan untuvikko, en siis ihmettele jos joku siellä raapii päätänsä ja mietiskelee, että mistä mä nyt oikein hölisen? Tässä Snäppi lyhyesti selitettynä:  Snapchat on kuva/videoviestipalvelu ja sen voi ladata ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteille. Käyttäjä voi ottaa kuvia ja videota, sekä lähettää niitä rajatulle vastaanottajajoukolle. Otettuja kuvia tai videoita kutsutaan ”snapeiksi” ja käyttäjä voi määrittää ajan, kuinka kauan nämä snapit näkyvät vastaanottajan laitteessa. Määritetyn ajan jälkeen snapit poistetaan vastaanottajan laitteelta ja Snapchatin palvelimilta. Käyttäjä voi halutessaan tallentaa ottamansa kuvat ja videot omassa laitteessa olevaan galleriaan eli My Storyyn, jossa matsku on muiden katsottavissa 24 tunnin ajan. Käyttäjä voi halutessaan rajata, että ketkä saavat tarkastella heidän My Storyaan tai ketkä voivat lähettää yksityisviestiä. 

Korjatkaa jos infosin jotakin väärin? En ole vielä mikään snäppikonkari, mutta tällä harjoituksen määrällä minusta ehkä sellainen vielä tulee. No mutta, nähdäänpä Snäpin puolella?

-Maj

0 Comments

 1. J 30.9.2015

  Snäppejäsi on aina hauska katsella!:-) Hauskaa on myös se, miten kaikki bloggaajat sun muut ”some-ammattilaiset” ovat yhtäkkiä löytäneet tämän supersuositun snapchatin, kun meillä nuoremilla (yläaste-lukio -ikäisillä) se on todella pitkään kuulunut päivittäiseen käyttöön. Snäpistä on tosi nopeasti tullut valtava ilmiö! Mitäköhän ne keksii seuraavaksi?:D Yks huono puoli snäpissä on se, ettei kuvia tule enää otettua samalla tavalla, ja monesti kun vetäisee filtterin (vai miten kirjotetaankaan?) kuvan/videon päälle, niin sen laatu menee niin huonoksi, että kun sen tallentaa, ei sitä voi enää esim. Instagramiin ladata. Tulipa pitkä ja päätön kommentti, mutta antaa mennä!:D

  Vastaa
  • Maj 30.9.2015

   Hahaa, me 80-luvulla syntyneet tullaa perässä hitaasti, mutta varmasti .”D Mulla ei tämän ammatin takia ole sillätavalla puutetta kuvista, mutta totta, hyvä pointti. Instagramiin tulee ladattua huomattavasti harvemmin kuvia nyt kun on snäppikin…

   Vastaa
 2. Heidi 1.10.2015

  Minäkin toivoisin yhä instagram päivityksiä. Kun tuota snäppiä ei ole vielä saatavilla windows puhelimille niin aika monelta jää väliin kaikki snäppäilysi. Olen itsekin kovasti odotelllut instapäivityksiä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *