Blogikuvat olen viime toukokuusta saakka kuvannut Olympuksen Pen EP-5:lla, jonka olen saanut käyttööni. Ihmisiä kuvaan melkeinpä poikkeuksetta  45mm/f1.8 objektiivia käyttäen ja ruokakuvia tms. yleiskuvaa ottaessani käytän 25mm objektiivia.

olympus1 olympus2

Kakkoskamerana mulla on Sonyn NEX-5 (50mm/f1.8 objektiivi) jolla tämän postauksen kuvatkin on otettu. NEX-5 on myös erittäin näppärä kapistus, mutta se jäi vähemmälle käytölle Olympuksen saatuani.

Ihastuin retrohenkiseen EP-5:een kun testailin Idan samanlaista kameraa hänestä asukuvia ottaessani. Kamera on pieni ja se kulkee helposti mukana joka paikassa, eikä kuvien laadusta kuitenkaan tarvitse tinkiä. EP-5:lla saa laadukasta videokuvaa ja siinä on myös wifi, joten kuvat on helppo siirtää suoraan kamerasta puhelimeen. Kamera on ollut monessa paikassa mukana, kuten sen pinnassa olevista naarmuistakin voi ehkä päätellä? Monet kuvat olisi jääneet ottamatta, jos käytössäni olisi vain massiivinen järkkäri, vaikka puolensa niissä tietysti on myöskin, ehkä voisin ajatella kokeilevani viikon – ja katsoa miltä tuntuu?

Kautta aikojen lempparikommenttini, jota tasaisin väliajoin kuulen ihmisiltä on, että no tietenkin sulla on hyviä kuvia, kun käytössäsi on noin hyvä kamera. Mitäpä sitä siihen sitten lisäämään? Vähän sama juttu, kuin ”ota sellainen kuva, missä mä sitten näytän hyvältä” :D

-Maj

0 Comments

 1. Mari 6.9.2015

  Mä oon kautta aikojen kuvannut järkkärillä. Joskus se möhkäle kuitenkin on kyllästyttänyt ja niin hankinkin jostain alesta ton Olympuksen, kun sillä kerran aika usea bloggaaja pärjää.

  Jonkun aikaa jaksoin sillä kuvata, mutta kyllä järkkäri on taas tullut takaisin käyttöön, koska ei mikään muu kamera anna samanlaista kuvalaatua, kun käytössäni on kuitenkin huippuobjektiivit.

  Vastaa
 2. lapselle harrastus 6.9.2015

  Kirjoitan nyt tähän postaukseenei liity aiheeseen mutta missä tyttäresi harrastaa voimistelua?Onko sellainen että lapsen voi viedä sinne vaikka ei aiemmin olisikaan harrastanut? TYttäresi taisikin kyllä olla jo ihan kilpajoukkueessa?
  Kiitos paljon jos jaksat vastata :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *