Osallistuimme ystäväni Emmin kanssa eilen järjestetylle Tampere Puolimaratonille ja tällä(kin) kertaa mua jännitti aivan mielettömästi lähteä juoksemaan, vaikka tiesin, ettei 21 kilometrin matka ei ole mahdoton minulle.

Näitä asioita mm. stressasin:
– Kesän lenkit olivat olemattomia, riittäisikö kuntoni?
– Torstain ja perjantain välisenä yönä nukuin vain 3 tuntia, jaksaisinko?
– Perjantai oli matkustuspäivä, joten tuli istuttua koneessa ja bussissa jalat turvoksissa 10 h, toimisivatko jalkani normaalisti juoksun aikana?
– Edellinen viikko Kosilla oli helteinen, riittäisköhän nesteytys?
– Juoksu on aiheuttanut tänä kesänä vatsakrappeja, joten kärsisinköhän niistä matkan varrella?

Juoksu kulki kevyesti ensimmäiset 10 kilometriä, mutta viidentoista kilometrin jälkeen mentiinkin jo tahdonvoimalla ja maaliin suorastaan raahauduttiin. Viime vuoden puolikkaalla juoksimme Emmin kanssa erikseen, tänä vuonna yhdessä – joten saimme molemmat ajaksi 2.09. En onnistunut parantamaan edellisvuoden aikaani, mutta olen ihan tyytyväinen, parempaan en nimittäin olisi pystynyt.

Olen kärsinyt vatsakivuista ja krampeista, jotka alkavat juoksun jälkeen aina kun juoksulenkin pituus on n. 15 kilometriä ja tai enemmän. Se on tosi tuskallinen ja inhottava vaiva, eilinenkin ilta meni sängyllä kippurassa kirvistellen. En tiedä mikä tähän vaivaan auttaisi, onko siellä kokeneempia juoksijoita, jotka kärsivät tästä samasta vaivasta? Miten vatsakivut voisi välttää? Nestetankkaus oli mielestäni eilen kohdillaan ja nautin heti juoksun jälkee palauttavia, mutta silti oloni oli ihan järkyttävä koko loppupäivän.

-Maj

0 Comments

 1. Jenni 13.9.2015

  Aikuisiällä puhjennut allergia (esim. viljalle) saattaa oireilla liikuntarasituksen jälkeen.

  Vastaa
  • Maj 16.9.2015

   Mä oon huomannut herkistyneeni viljalle – ja olen koittanutkin jättää vähemmälle viljaa sisältävät tuotteet ruokavaliostani :) Voit olla kyllä oikeassa!

   Vastaa
 2. inkeri 13.9.2015

  Onnea, hienosti jaksoit!

  Vastaa
  • Maj 16.9.2015

   Jee, kiitti!

   Vastaa
 3. ttuffi- 13.9.2015

  Liity facebookissa kestävyyttä pintakaasulla 24/7-ryhmään rai juoksufoorumin ryhmään, sieltä sais varmasti neuvoja! Ainakin KPK24/7-ryhmän kesken vallitsee oikein hyvä henki :)

  Vastaa
  • Maj 16.9.2015

   Kiitokset vinkeistä, täytyypäs käydä kurkkimassa :)

   Vastaa
 4. Susanna 13.9.2015

  Tosi hyvä aika! :) krampit voi johtua liian vähästä magnesiumin saannista, ja (urheilu)juomien imeytymisongelmista.. Itsellä on herkkä vatsa, joten joudun usealla lenkillä totuttelemaan aina juoksukisoissa tarjottavaan juomaan, jotta kisassa vatsa toimisi :)

  Vastaa
  • Maj 16.9.2015

   Moikka Susanna – ja kiitokset :) Olishan se ollut kiva saada tasan kaksi tuntia ajaksi, mutta näin tällä kertaa! Kiitokset vinkeistä, täytyy vähän tutkailla asiaa :)

   Vastaa
 5. Miljis 13.9.2015

  Hieno suoritus! Itse ajattelen että osaltaan johtuu ettei core kestä vauhdissa. Lisää vaan keskivartalotreeniä!

  Vastaa
  • Maj 13.9.2015

   Kiitos :) Ehkä se on näin, reeniä, reeniä vaan lisää!

   Vastaa
 6. Ilma.vaiva 13.9.2015

  Cuplaton jelppii tämäntyyppisissä tilanteissa usein mukavasti. Yleensähän sitä annetaan tippoina lapsille, mutta siitä on myös kapseliversio meille isommille pierutyynyille :)

  Vastaa
  • Maj 13.9.2015

   Haha, vai että pierutyynyille :D Ilmavaivat olisikin huomattavan paljon pienempi vaiva verrattuna näihin vatsakramppeihin :P

   Vastaa
 7. Ilma.vaiva 13.9.2015

  Aivan :D Toivottavasti harmisi selviää pian ja osoittautuu joksikin vaarattomaksi.

  Itselläni on ollut todella voimakkaita vatsakramppeja juuri pidempien lenkkien tms. fyysisen ponnistuksen jälkeen ja juurikin niin, että niiden kanssa valvoessa menee yleensä koko yö, ja ne osoittautuivat lopulta eräänlaisiksi ilmavaivoiksi.

  Syntymekanismia en täysin ymmärrä tymäkämmän lenkkeilyn yhteydessä, mutta sen tiedän, että kaasun jäädessä vatsaan jumiin olo voi olla todella äärimmäisen kivulias, eikä näinkin yksinkertainen selitys välttämättä tule ensimmäisenä mieleen. Itse itkin pitkin kylpyhuoneen lattioita muutaman yön ennen kuin hoksasin, että kaasu on saatava jollakin keinolla ulos. Cuplaton jelppaa, mutta jos sitä ei ole saatavilla, niin kourallinen lakritsia ajaa melkeinpä saman asian ja ns. ”laukaisee tilanteen”, jos näin voidaan sanoa :P

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *