OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lomailimme Idan kanssa syyskuun alkupuolella aurinkoisella Kosilla. Meidän hotelli Aegean Blu sijaitsi Lambin alueella, josta oli matkaa noin kilometri keskustaan. Syyskuussa lomasesonki taitaa olla Kosilla jo lopuillaan, joten ihmisiä ei ollut tungokseksi saakka, mutta säät kyllä suosivat. Yhtään pilvistä päivää ei sattunut lomallemme. Itseasiassa veljeni oli myös Kosilla about viikko meidän jälkeen ja myös hän sanoi ihan samaa.

Paikan päältä kannattaa vuokrata menopeli, pyörä, mönkijä tai auto, jolla voi tutustua saareen kätevästi omassa aikataulussa. Meistä kumpikaan ei uskaltautunut moottoriajoneuvon rattiin, joten päädyttiin vuokraamaan pyörät. Kosia sanotaankin pyöräilijöiden saareksi, maasto on tasaista ja soveltuu hyvin pyöräilyyn. Toki vuoristoreittejäkin löytyy, jos kaipaa haasteita. Pyörien vuokraaminen oli edullista, n. 18 e/vko.

Kos on perinteinen turistimesta, ruokaa ja drinksuja on tarjolla joka nurkalla, mutta itseasiassa hyvät ravintolat olivat tiukassa. Paras illallisravintola löytyi vanhasta kaupungista, suosittelen lämpimästi testaamaan Ciaon, sieltä sai laadukasta pitsaa, prosciutto-risottoa ja trendikkäitä Aperol Spritz -drinkkejä. Lounasta me napattiin rantsuilun lomassa, kreikkalainen salaatti ja gyrokset maistuivat helteellä. Useimmissa paikoissa sai pötkötellä aurinkotuoleissa varjon alla veloituksetta, kun tilasi juomista tai safkaa. Lambin rannalla meidän kantapaikka oli Artemis Heaven, siellä tuli nautittua useamman kerran lounasta, mestassa soi taustamusana kreiseimmät miksaukset top kymmenen :D Viini oli joka paikassa tosi edullista, piripintaan kaadettu lasi valkkaria maksoi pari euroa. Jälkkärilempparini olivat frozen yoghurt ja crepesit, mitä pienempi kiska, sen maistuvammat annokset.

Viikko meni yllättävänkin nopeasti auringosta nauttien, kumpikaan meistä ei kaivannut sen kummemmin mitään aktiviteettejä, pääpointti oli lähinnä rentoutuminen. Yhtenä päivänä kävimme bussiretkellä Paradise Beachillä, joka oli kieltämättä vähän pettymys. Nimen perusteella odotin jotain todella upeaa rantaa, mutta Paradise Beach olikin ihan tavallinen hiekkaranta täynnä turisteja. Saimme myöhemmin kuulla, että Kosilta löytyy myös oikea paratiisilaguuni, joka kuulemma näyttää kaukaa katsottuna ihan vaaleanpunaiselta, kun siellä on niin paljon simpukoita. Kuulostaa niin ihanalta, että mietin onkohan se oikeasti olemassa vai onko vaaleanpunainen laguuni vain legendaa? Onko kenties joku teistä käynyt siellä?

Kos ei ole mikään shoppailijan paratiisi, turistikamaa on toki tarjolla moneen lähtöön ja hintataso on sama kuin Suomessa. Parhaimmat tuliaiset on varmasti ne perinteiset nahkatuotteet, oliiviöljy, mausteet, keramiikka ja käsintehdyt oliivisaippuat. Kosilta pääsee kätevästi veneellä Turkin Bodrumiin, josta löytyy käsittääkseni paremmat ostosmahdollisuudet. 

Meidän loma oli kaikinpuolin onnistunut ja leppoisa, juuri sellainen mistä olin haaveillutkin. Viikko Kosilla oli riittävä, ei kerennyt kyllästyä, mutta ehti kuitenkin nähdä saarta ihan mukavasti. Kaamoksen keskellä on ihana palata fiilistelemään näitä kuvia, lomakuumetta nostattamaan.

Tämän ihmeelllisempiä vinkkejä en osaa teille antaa, mutta kysykää vaan jos tulee jotain mieleen?

-Maj

0 Comments

 1. Kaisa 1.10.2015

  Ihania kuvia! Pisti vain silmään, että sinulla ei ole sormuksia sormessa ;)

  Vastaa
  • Maj 1.10.2015

   Jep, mä harvoin pidän vihkisormusta rannalla tai uimassa :)

   Vastaa
 2. Inkkarit 1.10.2015

  Olipa kiva tehdä pikku reissu kesään:)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *