Mä en ole yhtään, en sitten tippakaan joogatyyppiä, niin ainakin olen ajatellut. En ollut kokeillut yhtäkään joogalajia, koska ei ole vaan yksinkertaisesti kiinnostanut. Pidän eniten nopeatempoisista lajeista (kuten juoksu) joissa hengästyttää, hiki virtaa ja syke nousee. Jooga – se kuulostaa jo pelkästään sananakin jotenkin niin tylsältä. Ida kuitenkin ehdotti, että mitäs jos lähdettäisiin Lentävään Mattoon kokeilemaan yhdessä Aerial Joogaa eli ilmajoogaa. 

Lähdin kieltämättä hiukan skeptisenä ensimmäiselle (ilma)joogatunnilleni. Pahin skenaarioni tunnista oli, että siellä vaan hengitellään sekä tehdään pitkäkestoisia venytyksiä ja oma mielenkiintoni lopahtaisi ennen kuin homma pääsisi edes kunnolla alkamaan. Eihän se nyt ihan niin sitten mennyt, onneksi. Tunnilla tehtiin kyllä venytyksiä, mutta myös tosi paljon esimerkiksi vatsalihaksia, koska se oli sen päivän tunnin teema. Liikkeet tehtiin katosta roikkuvan silkkikankaan avulla, välillä osittain matolla, välillä ilmassa ja myös kokonaan kankaan sisässä.

Ilmajoogaan voi mennä oikeastaan ihan kuka tahansa, vaikka ei olisi aikaisemmin käynyt joogassa, toki kokemuksesta on aina hyötyä. Lentävän Maton tuntiaikatauluista löytyy ”dynaaminen ilmajooga” nimellä kulkeva tunti, joka sopii niille, jotka ovat ainakin kerran aiemmin käyneet ilmajoogassa ja silkkikangas on tullut jo tutuksi. Kaikki muut listalta löytyvät tunnit sopivat ekakertalaisille. Raskaanaoleville ilmajoogaa ei suositella.

Itse hiukan yllätyin, miten paljon osa liikkeistä vaatii lihaskuntoa. Liina aiheutti minulle ensin ihan pientä kipua lantiossa, mutta se on kuulemma tosi yksilöllistä ja siihen tottuu nopeasti. Jotkut tietyt liikkeet voivat kuulemma jopa keskeyttää kuukautiset, mutta se ei ole vaarallista. Ilmajoogan sanotaan vahvistavan lihaksia, parantavan kehonhallintaa ja edistävän liikkuvuutta. Voi kyllä, ihan kuin meikäläiselle suunniteltu juttu. Idakin tuumaili, että hänen selkäjumituksensa alkoi ilmajoogan myötä hellittämään.

Tunnilla tehdään kaikki liikkeet omaa kehoa kuunnellen ja jokaisen omaan tahtiin. Ohjaaja antoi ensin ohjeet kevyempään liikkeeseen, mutta neuvoi sen jälkeen miten tehdä liikeestä myös haastavampi versio. Itseäni ei kankaan varassa roikkuminen epäilyttänyt tai jännittänyt ollenkaan, hullua ehkä, mutta se tuntui jotenkin tosi luontevalta.

Nyt mulla on uusi harrastus, sillä sovimme Idan kanssa käyvämme yhdessä tästä eteenpäin ilmajoogailemassa kerran viikossa Lentävässä Matossa. Ilmajooga teki niin hyvää mulle, niin keholle kuin mielellekin <3

Suosittelen lämpimästi Tampereen ytimessä, Pellavatehtaankadulla sijaitsevaa, Lentävää Mattoa kaikille, ihanan lämminhenkinen, tunnelmallinen paikka, jossa tuntee ensikertalaisenakin itsensä lämpimästi tervetulleeksi. Täältä pääset kurkkaamaan Lentävän Maton tuntiaikataulua jos innostuit asiasta. Oletteko te testaneet Ilmajoogaa?

-Maj

0 Comments

 1. Inkkarit 31.10.2015

  Ihanan näköistä! Voikohan pullukka pärjätä tuossa?

  Vastaa
 2. Halina 1.11.2015

  Itse olen joogaillut pari vuotta ja tykkään kovasti!:) itse aina ihmettelen mistä käsitys on tullut että joogassa vain venytellään, koska kaikki joogat missä itse olen käynyt ovat sisältäneet lihaskuntoa ja liikkuvuutta, ja venytyksetkin ovat usein dynaamisia. Itse saan myös hienpintaan ja lihakset kipeiksi joka kerta vaikka hqrrastan muuten myös judoa ja lenkkeilyä, joten kunnosta ei voi olla kyse :) liikeet kuten silta, päälläseidonta, kyykyt jne ovat samoja lihasryhmiä harjoittavia liikkeitä kuten mitä salilla treenataan. Itseasiassa moni ei jaksa tehdä liikkeitä joogassa omalla painollaan (esim. 20 miestenpjnnerrusta) mutta salilla helpotettuna jaksaa. Silti jooga mielletään ”rennoksi” ja salilla käyminen kuntoiluksi :) jooga on ainakin itselleni ihanaa ja tehokasta liikuntaa :) tuo ilmajooga vaikuttaa ihan mahtavalta. Haluan ehdottomasti kokeilla!

  Vastaa
  • riikaveeblogi 2.11.2015

   Juuri näin! Meinasin tulla kirjoittamaan ihan samantyylistä kommenttia, mutta onneksi säästit multa sen vaivan. ;)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *