Olen varmaan joskus aikaisemminkin tunnustanut olevani sokerikoukussa, yhtään päivää ei kulu, etteikö mieleni tekisi jotain makeaa. Kahvia en voi juoda käytännössä ilman pientä makeaa herkkua ollenkaan. Aina se vaan on mielessä, sokeri siis. Makean himoon kelpuutan suklaan ja kaikenlaisten karkkien lisäksi leivonnaiset, makusiirapit, vanukkaat, jätskin – no, melkein kaiken makean. Perjantaina silmät kiiluen nappasin lautaselleni gaalassa tarjolla olleen jälkkärin, kunnes muistin siskolle annetun lupauksen ja sysäsin jälkkärin ystäväni lautaselle.

Edellisen kerran olin herkkulakossa viime keväänä kuukauden ajan, mutta sitten kesän aikana sokerinsyönti on taas lähtenyt lapasesta. Omalla kohdallani homma vaan menee niin, että se on joko kaikki tai ei mitään. En osaa hillitä itseäni. Kuukauden (tai miksei vaikka kahdenkin) kestävä totaalikieltäytyminen vieroittaa minut sokerista sillä tavalla, että kun alan taas syödä sitä, niin en pysty vetämään kovin isoja määriä, vähempikin riittää, ainakin jonkun aikaa.

Päätimme siskoni kanssa alkaa taas herkkulakkoon, ainakin nyt lokakuun ajaksi, karkkipäiviä ei pidetä siis kuukauteen ollenkaan. Päivä päivältä se helpottaa, nyt on menossa viides päivä ja pystyin jopa ottamaan nämä kuvat eilen haetuista Suklaapuodin herkuista ilman kuolan valumista leukaperiä pitkin. Otin kuvat ja tärisevin käsin työnsin herkut takaisin pussiin. Selvisin myös leffasta, join vain vettä ja haistelin ilmassa leijuvaa poppareiden ja irttareiden tuoksua, oh god, mä todellakin kärvistelin.

En suosittele herkkulakkolaisille vierailua Tallipihan Suklaapuodissa, jos ette välttämättä halua piinata itseänne:P

Onneksi banaanipannarit on sallittujen herkkujen listalla, ne on niin hyviä kuin sokeriton herkku nyt vaan voi olla. Jollakin se aamukahvi on saatava alas :P

-Maj

0 Comments

 1. Ulpu 5.10.2015

  Tsemppiä! t. toinen sokeriaddikti.

  Vastaa
  • Maj 7.10.2015

   No kiitos! Nyt seitsemännen päivän kohdalla alkaa jo helpottaa kummasti :9

   Vastaa
 2. Janina 5.10.2015

  Osu ja uppos, täälä toinen sokeriaddikti! Pitäis myös pitää pieni sokerilakko, itsellä myös kaikki tai ei mitään mentaliteetti, kesällä onnistuin olemaan 1kk ja 10päivää lakossa kunnes tuli etelänreissu ja jäätelöä oli pakko saada enkä halunnut kituuttaa itseäni lomalla. Nyt voisi olla taas aika pienelle lakkoilulle ehkäpä kuukausi olis hyvä :D pitää vaan aina lyödä lukkoon päivä kun aloitus tapahtuu ja antaa muutama päivä aikaa itselle asennoitumiseen niin sitten onnistuu :D

  Vastaa
  • Maj 7.10.2015

   No eihän etelänreissulla voi – eikä saa olla herkkulakossa!!! Aloita meikän kans änyyyytee NYT!

   Vastaa
 3. Atro Niiniluoto 6.10.2015

  Itse aloin tarkkailla makean syömistä yhtenä päivänä, kun sovitin eräitä työhousuiksi eivätkä ne mahtuneetkaan päälleni.

  Vastaa
  • Maj 7.10.2015

   No kyllä, niin se taitaa olla, että vaatteet ja peili kertovat ehkä enemmän kuin vaaka :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *