Perusmeikkiini kuuluu yleensä perinteisen meikkipohja+ripsari -kombon lisäksi myös silmienrajaukset ja luomivärit, huulimeikiksi useimmiten riittää huulirasva tai miltei väritön kiilto. Koen, että mulla on sellaiset silmät, jotka ”kestävät” vahvemmankin meikin, näyttämättä kuitenkaan liian meikatuilta, toki se on varmasti vain tottumiskysymys. Meillä jokaisella taitaa olla sellainen oma rutiinimeikki eli veikkaan, että moni sutii ne samat vakkarijutut kasvoille arkipäivisin. Arjessa harvoin tulee kokeiltua mitään uutta, vaan meikin tulee olla tietysti mahdollisimman nopeasti valmis.

Joskus tulee sellaisia tilanteita, kun haluaisi näyttää mahdollisimman kauniilta ja raikkaalta, mutta kumminkin tavallaan meikittömältä, ei missään nimessä ainakaan pyntätyltä. Itseasiassa mulle ainakin tulee mieleen paljonkin just sellaisia hetkiä, mieluiten näyttäisin heti herättyäni heleältä ja raikkaalta, puuh!

kevyt meikki

Olen tehnyt muutamia uusia hankintoja meikkipussiin ja innostuin vaihteeksi testailemaan kevyempää arkimeikkiä. Seuraavaksi siis muutamia omia meikki- ja tuotevinkkejäni kevyeen päivämeikkiin!

1. Kevyt ja kuulas meikkipohja! Testaa meikkipohjan alla tuhkimotippoja tai heleyttävää pohjustusvoidetta ja unohda paksu pakkeli, kevyt meikkipohja nuorentaa. Käytin tässä meikissä Lumenen Nude Perfection -meikkivoidetta, kuten kuvasta näkyy.

2. Peitä vain ongelma-alueet ja anna ihon hehkua. Itselläni on (super)tummat silmänaluset, joita pelkkä meikkivoide ei riitä peittämään. Ostin viime viikolla MACin Select Moisturecover NW20, joka toimii kuivallakin iholla, hyvästi panda-ilmiö :D Select Moisturecover ei kuitenkaan ole heleyttävä tai valoa heijastava tuote, joten käytän lisäksi vielä valokynää.

3. Älä puuteroi turhaan. Levitän väritöntä irtopuuteria ihan superohuesti vaan kiinnittäkseni meikin. Olen usein miettinyt, että miksi suomalaiset aikuiset naiset niin kovasti pitävät meikkipuuterista ja puuterista ylipäänsä? En ihan ensimmäisenä lähtisi suosittelemaan sen tyyppistä tuotetta etenkään aikuiselle iholle, jos ihotyyppi on normaali/kuiva.

4. Unohda vahvat varjostukset ja käytä aurinkopuuteriakin vain maltillisesti – panosta mielummin kauniin sävyiseen poskipunaan! MACin Mineralize Blush vie kasvoilta pois väsymyksen ja tuo aivan upean hehkun poskille, minulla on käytössä sävy New Romance.

5. Kulmia ei saa unohtaa, luonnolliset ja huolitellut kulmat syntyy Loreal Brow Artist -kulmakynällä. Kynällä ei ainakaan mene överiksi.

6. Valoa kehiin! Sudi vaaleaa luomiväriä hiukan kulmaluulle ja silmän sisäkulmaan avaamaan katsetta. Levitä ripsiväri extrahuolellisesti. Maybellinen Lash Sensational avaa ripset viuhkamaisesti, jättämättä paakkuja. Vannon Estée Lauder Sumptuous Extreme -ripsarin nimeen, mutta innostuin kokeilemaan uutta tuotetta ystävän suosituksesta, eikä tarvinnut pettyä.

Huulille sipaisin kosteuttavaa Burt’s Bees -huulikiiltoa, mulla on menossa jo kolmas tuubi Rouge Timide -sävyä.

Tuliko tässä teille mitään uutta asiaa vai oliko kaikki ihan perussettiä? Jos joku jäi epäselväksi niin saa kysyä, vastaan mielelläni :)

-Maj

0 Comments

 1. Riina 10.11.2015

  Mua kiinnostaa tuo kohta 2, että miten tuota macin tuotetta käytetään? Onko sulla jotain tuotetta millä saa kulmaluulle hohtoa?

  Vastaa
  • Maj 11.11.2015

   Peitetuote levitetään siveltimellä (tai aplikaattorilla) kauttaaltaan, mutta kevyesti silmänalusille – ja lopuksi sen voi kiinnittää kevyesti(!!!) irtopuuterilla :) Valokynällä saa kulmaluulle hohtoa, mutta tässä käytin tuota MUFFen vaaleaan luomiväriä siihen tarkoitukseen :)

   Vastaa
 2. Annukka 10.11.2015

  Olisi mahtavaa lukea/nähdä, miten tummat silmänaluset peitetään. Varsinkin jos silmänaluset ovat vielä turvoksissakin…

  Vastaa
  • Maj 11.11.2015

   Niin, ei se aina ihan yksinkertaista ole, hyvistä ja yksillöllisesti valikoiduista täsmätuotteista on vähän apua. Oletko testannut laittaa silmänympärysvoidetta jääkaappiin? Josko siitä saisi aamuturvotuksen pika-apua?

   Vastaa
 3. Kirsi 10.11.2015

  Onko silmissäsi rajaus vaikka ”ohjeessa” siitä ei ole mainintaa -vai luoko pelkkä ripsiväri sellaisen vaikutelman? Minullekin joku vinkkasi tuosta samaisesta Maybellinen ripsarista. Ostin ja tykästyin. Kaiken kaikkiaan kaunis meikki sinulla. :-)

  Vastaa
  • Maj 11.11.2015

   Moikka Kirsi! Näissä kuvissa mulla ei ole ollenkaan rajauksia, ehkä se vaikutelma tulee tosiaan tuosta ripsarista? :)

   Vastaa
 4. Imppa 10.11.2015

  Täällä on juurikin sellainen meikkipuuteri-fani, iältään 36-vuotias. Tykkään meikkipuuterista juurikin sen helppouden vuoksi ja siksi, että se ”ei mene juonteisiin”. Meikkivoide, kevytkin (Joe Blascosta nyt puhumattakaan) saa silmien ympäryksen juonteet tai ryppyjä kait ne ovat, näkymään niin paljon selvemmin.

  Tässä syy, mutta kerro toki vinkkejä miten tähän ongelmaan saisi jelppiä! Myönnän kyllä, että lopputulos meikkivoiteen kanssa on kuulaampi, kuin meikkipuuterin kanssa.

  Vastaa
  • Maj 11.11.2015

   Itse ajattelen, että jos aikuisen naisen iho on yhtään pintakuiva/kuiva niin puuterimainen tuote vaan korostaa juonteita sekä tekee helposti lopputuloksesta tunkkaisen, kun taas oikeanlainen meikkivoide tasoittaa ihon kirjavuutta ja antaa ryhtiä kasvoille. Kosteuttava, mutta hyvin imeytyvä päivävoide (+ehkä pohjustusvoide), kevyt meikkivoide, valokynä ja oikean sävyinen peitetuote ovat hyvä kombo – liian paksu pakkelimainen meikkivoide kertyy juonteisiin, juuri kuten sanoitkin. Toki tämä on vain minun mielipiteeni ja näin näkemättä on paha mennä neuvomaan ketään :)

   Vastaa
 5. Henriikka 11.11.2015

  Hei,

  Mistä tilaat nuita ruskeita piilolinssejä? Saisko suoraa linkkiä niihin jos netistä tilaat? :)

  Ja kun Saara Sarvas ei koskaan vastannut sadoista kyselyistä huolimatta niin mistä hänen hankkimat ruskeat piilolinssit oli? Jos siis on erit kuin sulla? Ja tämä kyssäri siksi kun tiedän, että oot Saaran hyvä ystävä :P

  Vastaa
 6. tea 12.11.2015

  Upean väriset silmät!

  Vastaa
 7. tea 12.11.2015

  Ja ainiin! Myydäänkö tota Burtsbees-huulirasvaa jossain Suomessa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *