Vaikka asunnossamme on muutamia minuuksia, esimerkiksi lattiamatsku, (tammiparketti ei varsinaisesti ihastuta meikäläistä) niin kyllä tässä kämpässä on paljon plussaakin. Ehdottomasti parasta on oma pieni piha ja terassi, mutta hyvänä kakkosena tulee tilava kylpyhuone, josta löytyy sauna ja liukuoven takaa myös wc. Alakerrassa on lisäksi pikkuvessa, jonka olen käytännössä ominut itselleni.

Joku ihmetteli kommenttiboksissa, että miten olen voinut muuttaa asuntoon, jonka lattiat eivät miellytä ja miksi niitä ei sitten vaihdeta? Kompromisseja oli tehtävä, ihan kaikkea kun ei voi saada. Remontoiminen tai uuden rakentaminen ei ollut meille vaihtoehto. Omat energiani, tai pitäisikö sanoa mielenkiinto ei vain olisi riittänyt silloin viime keväänä, eikä oikeastaan vielä tässäkään hetkessä. Ajattelen ihan uuden lattian vaihtamisen olevan turhaa tai se ei ole minulle niin tärkeää? On myös olemassa sellainen asia kuin budjetti, tiedättehän? Varmasti jos tiskiin olisi heittänyt satatonnia lisää, niin valinnanvaraa olisi ollut enemmän.

Pieniä muutoksia kylppäriin tehtiin kuitenkin, suihkuverhon tanko sai kyytiä ja tilalle tuli suihkuseinä. Pesukone vaihdettiin energiaa säästävämpään versioon ja hankin ensimmäisen kuivausrumpuni.

Tältä näyttää kylppärissä. Ei ehkä kovin persoonallista, koska ei olla itse päästy vaikuttamaan materiaaleihin tai mihinkään muuhunkaan, mutta tila on ensinnäkin a) siisti ja b) kaikki siellä toimii kuten pitääkin.

Mä en kyllä hallitse näitä sisustuskuvia ollenkaan, huh! Omat haasteensa tuo myös luonnonvalon puute. Heräsikö teillä jotain ajatuksia aiheesta, kompromisseista tai kylppäristä?

-Maj

0 Comments

 1. Ulla 17.11.2015

  Kivan näköinen kylppäri. Mun mielestä toi on ainakin suhteellisen pieni miinus, siis lattia. Meillä kun muutettiin niin piti myös tehdä kompromisseja ja juurikin budjetin takia. Kaikkea kun vaan ei voi saada=)

  Vastaa
  • Maj 21.11.2015

   Jep, ei tuossa lattiassa varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta itse olisin valinnut vähän erilaisen. Kaikkea ei voi saada – ainakaan ihan heti :D

   Vastaa
 2. Sara. 17.11.2015

  Lohdutukseksi voi ajatella, että teillä sentään ei ole oransseja mäntyisiä lattioita ja jalka- ja ovilistoja, kuten allekirjoittaneella :D Ja tietysti mäntyinen keittiö :DD No kaiken kanssa oppii elämään ja onneksi ei enää tod. näk. tässä vuokra-asunnossa kovin kauaa asustella.
  Oletteko ajatelleet parketin maalaamista? Se lie edullisin vaihtoehto, vaikka mun silmään tammiparketti ei ole pahin vaihtoehto. Kylppäri näyttää kadehdittavan toimivalta näihin kummallisiin irlantilaisiin ratkaisuihin verrattuna. Meillä esim. pyykinpesukone keittiötä ihastuttamassa, kääk!

  Vastaa
  • Maj 21.11.2015

   Auts, ei kuulosta ainakaan ihan superunelmalta? Ihana Sara <3 Vuokra-asunto on toki eri asia, etenkin jos tietää, että se on vaan väliaikaista, eiks niin? EI olla ajateltu maalausta, rehellisesti sanottuna yritän ajatella koko asiaa mahdollisimman vähän :D

   Vastaa
 3. Meeju 17.11.2015

  Mielestäni pitää olla haaveita tai juttuja mitä haluaisi, mutta ei silti niitä toteuta. Itsellänikin on monta juttu mitkä haluaisin toisin, mutta järki voittaa ja kun en ole rikas, niin niitä en toteuta vaan yritän elää niiden kanssa :)
  Jokaisessa kodissa vaikka olisi itse rakentanutkin on jossakin vaiheessa kohtia jotka ei miellytä.
  Olisihan se aika hassua, että asuntokauppa jäisi tekemättä sen takia että lattia ei miellytä.
  Itselläni oli edellisessä asunnossa keittiö joka ei miellyttänyt, mutta se oli niin uusi, että yritin elää sen kanssa.

  Vastaa
 4. Cherrymarja 17.11.2015

  Sisustuskuvia on kyllä todella hankala ottaa! Aina tulee seinä selän takana vastaan.. :)

  Teidän kylppäri on juurikin toimiva ja siisti, tuolla värityksellähän ne tänä päivänä kaikki tehdään. ”Tylsä” väritys on siitä hyvä myymisen kannalta, että se ei herätä niin helposti inhoreaktiota kuin vaikka jotkut kirkkaat värit, vaikka toisaalta ei ehkä ihastuksen huokailujakaan.

  Asuntokaupoilla on yleensä tavallisen kuolevaisen pakko tehdä kompromisseja. Jokaisella on ne omat prioriteetit ja mieltymykset ja harvoin ne yhteen asuntoon osuvat kaikki täydellisesti. Ja kyllähän se niin on että jos ei rahaa ole tukkukaupalla ylimääräistä, niin miksi alkaa remppaamaan ehjää ja toimivaa? Meillä on kotona kylppärin kanssa sama, että silmää ei miellytä mutta hyvin wörkkii joten olkoot vielä ainakin muutaman vuoden :)

  Vastaa
 5. inkeri 17.11.2015

  Raikas kylppäri. Valmiin kodin ku ostaa niin tosi harvoin kaikki natsaa, onpahan mistä haaveilla:)

  Vastaa
 6. Kaisa 17.11.2015

  Kiva kylppäri! Itse tuskailen myös parketin värin kanssa. Muutamassa vuodessa kyllästyin tummaan parkettiin jossa joka ikinen roskan murunun näkyy.. On vaan kestettävä :) Kuivausrumpu on meillä käytössä osoittaununut melko turhaksi alkuhuuman jälkeen. Lasten vaatteita aluksi siellä rummutin mutta kuluttaa vaatteet loppuun melko nopsaan. Pyyhkeet ym tietysti kuivaa siellä nopsaan. Mukavaa joulun odotusta!

  Vastaa
 7. Halina 17.11.2015

  Aloin ihan miettimään asiaa ja itselle on tärkeää toimivuus ja viihtyisyys, mutta sen saa aikaiseksi ehkä ihan edullsillakin ratkaisuilla. Kompromissrja pitää aina tehdä ja ehkä asunnon suhteen miettisin ne kohdat missä voin tehdä kompromisseja ja missä en :) uskoisin että haluaisin vain ne tärkeimmät asiat itselleni täydellisiksi ja sen jälkeen voisin tehdä kompromisseja turhemmista asioista. Esim. Lattian väri ei olisi ongelma ja lattian voi vaikka maalata tai vaihtaa jos ei miellytä ja budjetoi rahat siihen :) sen sijaan talon sijaintia on vaikeampi vaihtaa jos asuinalue ei miellytä hih :D

  Vastaa
 8. Hertta 17.11.2015

  Eihän se ole asuntokauppa eikä mikään, jos ei jotain tilaa jää vielä haaveille tulevaisuuteenkin :) parketin voi tosiaan maalata, jos haluaa tasaisen värin, tai hiotuttaa ja petsata, mutta kyä se on vaan aikamoisen hurja homma sen jälkeen, kun sisään on muutettu. Minä itse tykkään tammesta, meillä tosin on sitä aika vaaleaa, saman tyyppistä kuin Hennalla.
  Teidän kylppis on tosi siisti ja simppeli! Ja ihanaa, että siellä on tilaa, siitä tykkään meidänkin kylppärissä tosi paljon :)

  Vastaa
 9. Tuija 18.11.2015

  Tosi kiva kylppäri. Tykkään tuosta vessasta liukuoven takana.
  Me ostettiin oma asunto 2 vuotta sitten ja itsellä eikä miehellä ole mitään remppataitoja. Sisko tuli pistään uudet tapetit ja nyt parissa vuodessa kissat on repinyt ne yhdessä huoneessa ihan kauheen näköseks :(
  Ajatuksena olis etsiä isompaa asuntoa lähiaikoina, mutta asunto kyllä kaipasi pientä pintaremonttia ennen kun kehtaan ettiä uusia omistajia nykyiselle. Kauheesti ei olis ylimäärästä rahaa siihen käyttää ja siskolta en enää tän kissojen hävityksen jälkeen kehtaa pyytää apua. Joka päivä pikkusen ärsyttää kattoa näitä epäkohtia.

  Vastaa
 10. UK_Decay 18.11.2015

  Mulla on ikävä noita Suomen kylppäreitä ja varsinkin saunaa, ja lattialämmitystä ja ja ja… Englannissa (niinkuin edellisen kommentoijan mukaan myös Irlannissa) tosiaan kaikki kodinkoneet on keittiössä jos ei ole sen verran iso kämppä että olis kodinhoitohuone erikseen. Eli kylppäri meillä minikokoinen, suihku on kylpyammeen yllä, vieressä pieni käsienpesuallas ja wc-istuin, muuta ei mahdu. Onneksi on edes vain yksi hana ettei tarvitse pelata erillisten kuuma- ja kylmävesihanojen kanssa niinkuin monet luulee että kaikkialla Englannissa joutuu. Mutta tosiaan, pesukone on keittiössä niin sinne ei sitten mahdu enää astianpesukone lisäksi, sehän nyt olisi luksusta… Saati kuivausrumpu…

  Vastaa
 11. Heidi 19.11.2015

  Voi että meikäläinen haaveilee tammiparketista. 😃 Makuja on monia. Nyt on valkolakattu saarniparketti joka hintansa puolesta oli suht kallis sekin, mutta laadullisesti täysi susi (irtoilee paloja jo parin vuoden jälkeen). Eipä sitä aina ole mahdollista siihen täydelliseen satsata vaikka itse rakentaisi tai remontoisi. Onko edes tarvetta? Kannattaako toimivaa ja ehjää aina remontoida? Kaiken kanssa oppii elämään eikä muut tiedä niitä omia inhokkeja kotona 😊
  Kivaa päivänjatkoa 😊

  Vastaa
 12. Siiri 21.11.2015

  Niinkuin muutama muu jo yllä, niin minäkin itseasiassa haaveilen tammiparketista! Täydellinen väri ei ole liian keltainen tai tumma – teillä on mielestäni patinoituneen kaunis lattia. Vaalea tai valkoinen kuultolakkaus voisi olla super!

  Omassa kodissani tällä hetkellä on harmaa, melko kylmää sävyä oleva laminaatti. Vaikka aluksi ihastuin lattiaan, niin omat, pitkälti valko-harmaa-musta -linjaa noudattavat huonekalut näyttävät täällä melkoisen kylmiltä. Ihana parketti toisi omasta mielestäni kodikkuutta pelkistettyjen huonekalujen rinnalle :).

  Vastaa
 13. Linda 27.11.2015

  Hieno kylppäri,mutta ymmärrän jos kaikki muiden tekemät valinnat ei omaa silmää aina miellytä. Onneks tekstiileillä voi tuoda vähän sitä omaa persoonaa esille :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *