Rebekan ja Samuelin huone on pienehkö, mutta siellä on silti mielestäni ihan kivasti säilytystilaa, toki sitä voisi aina olla enemmänkin. En ole vielä kuullut, että kenelläkään olisi liikaa säilytystilaa? Meidän lastenhuoneen yhdellä seinällä on kiinteät kaapit, joissa säilytetään lastenvaatteita ja pyyhkeitä, yläkaapeissa on lelujemma. Lisäksi leluja ja muita tarvikkeita löytyy kerrossängyn alla olevasta vetolaatikosta ja Ikean lipastosta. Pari lelukoriakin on lattialla. Sitten on yksi pulma.

Nimittäin tämä. Olen epätoivoisesti yrittänyt piilottaa miltei päivittäin leikeissä tarvittavat roolivaatteet, mekot, hatut yms. lipaston taakse rikkinäiseen laatikoon, jonka kansi on jo kuukausia sitten heitetty roskikseen. Olen sivusilmällä katsellut seuraajaa tälle romulaatikolle, mutta turhaan. Roolivaatejutut eivät paina juuri mitään, mutta ne vie yllttävän paljon tilaa.

TELLKIDDO paperipussi

Miika keksi yksinkertaisen ratkaisun asiaan: paperipussi. Ah, miksi en a) etsinyt ongelmaani ratkaisua sisustusblogeista tai b) muistanut paperipussejen olemassaoloa? Pienestä tamperelaisesta sisustusputiikista, DomDomista ostettu Tellkiddon söpö paperipussihan on paras ratkaisu ikinä, jos se vaan kestää.

tellkiddo säilytys

Suloisen Nallen naaman sisään upposivat helposti roolivaatteet + muut sälät ja vielä jäi tilaakin.

Lattialta löytyy myös nämä korit, toisessa majailee pehmolelut ja toisessa on isohkoja leluja, joita ei ole mitään järkeä yrittää sulloa lipastoon.

Musta tuntuu, että meidän tavaramäärä on räjähtänyt käsiin kesän jälkeen. Mistä nämä kaikki lelut ovat ilmestyneet? Lisäksi lapset ovat olleet erittäin tuottelijaita, on hamahelmitaideteoksia (vaikka koko suvulle jakaa), on itsetehtyjä ponitalleja (kuten kuvasta näkyy), on kiviaarteita ja muita ihania isoja sekä pieniä löytöjä.

Nuo kaikki edellämainitut asiat on kaikki ihania juttuja, joita lasten kuuluukin tehdä. Miten teillä säilytetään (vai säilytetäänkö?) nämä aarteet – ja millä perusteella? Entä onko kenelläkään kokemusta Tellkiddon paperipusseista, kestääkö ne käytössä?

-Maj

ps. Miika tuli juuri kotiin ja hän oli spontaanisti ostanut lapsille uuden pöydän. Vähän jännittää, että miten saadaan mahtumaan lastenhuoneeseen… No ei se auta kuin lähteä testailemaan – ja ehkä huomenna raporttia asiasta tänne blogiin?

0 Comments

 1. Sara. 28.11.2015

  Mä olen noita lasten tuotoksia aika suruttomasti laittanut paperinkeräykseen jne. Mun vanhemmat nimittäin just ruoesivat työntämään kotikotoa meille siskoksille omia lapsuuden taideteoksia ja ihan muutamaa hauskaa lukuunottamatta ne on olleet vain riesa (->roskiin).

  Pahvilaatikoista itseaskarellut parkkipaikat sun muut kestää näiden otteissa aika rajallisen ajan eli se pulma on helpommin ratkaistu. Muuten meillä on lelujen kierrättämiseen ja säilömiseen sama ratkaisu. Lastenhuoneen yläkaapissa 2/3 leluista ja 1/3 leikeissä. Viikon välein suunnilleen vaihdetaan ”uudet lelut” esiin ja kerätään edelliset yläkaappiin.

  Vastaa
  • Maj 28.11.2015

   Moi Sara! Musta vaan jotenkin tuntuu niin kylmältä viskoa niitä paperinkeräykseen, mutta pakkohan se on! SItä ei voi missään nimessä tehdä silloin, kun lapset ovat kotosalla. Mulla on pari kansiota säilössä ja se varmaan riittää. Kiitos synninpäästöstä. :D <3

   Vastaa
 2. sussu 28.11.2015

  Mielestäni paperipussit kestää yllättävän hyvin.. Itse olen myös päällystänyt paperipusseja (esim. Kun joku on minulle sellaisessa lähettänyt jotain) kivoilla käyttötarkoitukseen sopivilla kankailla ja sitten käärinyt tuon pussinsuun kuten tuossa teidänkin versiossa. Kivoja tulee!

  Vastaa
  • Maj 28.11.2015

   Mukava kuulla, tuo Tellkiddopaprupussi maksaa kuitenkin vähän yli 20 euroa, joten toivoisin sen kestävän :)

   Vastaa
 3. Irma 28.11.2015

  Niin en siitä osaa sanoa miten noita aarteita kuuluisi säilöä. Jossain kohtaa lapset varmaan itsekin haluavat niistä eroon. Hienotunteisuus on varmaan ihan hyvä juttu, koska itse muistan vieläkin sen tunteen kun löysin äidille tekemäni piirustuksen roskakorista. Vieläpä siis samana päivänä kun olin sen tehnyt.

  Vastaa
  • Maj 28.11.2015

   Voi eiiii sinua <3 Tuo on kyllä niin totta ja jep, hienotunteisuus on hyvä pointti!

   Vastaa
 4. Tintilla 29.11.2015

  Mun täytyy myöntää, että meillä lastenhuoneiden yläkaapeissa säilytetään tällä hetkellä tyhjiä laatikoita, jotka toimivat entisessä kodissa lelulaatikoina yms. Eli meillä on ainakin tällä hetkellä ”liikaa” säilytystilaa. :) Muutosta on nyt jo 1.5 v. enkä onneksi ole vieläkään saanut kaappeja täyteen. Ehkä en ole enää sellainen tavaran hamstraaja kuin aikaisemmin.

  Vastaa
 5. Juuli 29.11.2015

  Ite oon tehny joittenki askartelujen tms.kohalla niin, että oon valokuvannu niitä ja sen jälkeen heittäny pois. Näin niistä jää kuitenki muisto, mut ei vie tilaa :)

  Vastaa
 6. Mar 30.11.2015

  Meillä aika surutta kaikennäkösiä piirrusteluita menee paperinkeräykseen, mutta yhden yläkaapin olen varannut ihan pelkästään lasten askarteluiden säilyttämiseen. Spesiaalimmat jutut menee siis aina säilöön ja paljon otan valokuvia tekeleistä myös :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *