Meidän lapset ovat edelleen päivän tai pari viikosta kotosalla kanssani, ainakin nyt tämän vuoden loppuun saakka. Mulla riittäisi helposti töitä viidellekin päivälle viikossa, mutta tämä ratkaisu on tuntunut paremmalta. Yleensä ”kotipäivinä” riittää paljon puuhaa, ei ole tarvinnut peukaloita pyöritellä, huh-huh! Ollaan usein sovittu leikkitreffejä ystävien kanssa tai meillä on ollut kaikenlaisia pieniä asioita hoidettavana. Toisinaan pidän ns. huoltopäivän eli pesen pyykkejä ja teen muita kotiaskareita ulkoilun sekä ruuanlaiton lomassa. Tällä viikolla muutettiin olohuone temppuradaksi ja meikämutsi on ottanut iisisti siivoilemisen kanssa, pakko myöntää, että siltä täällä kyllä näyttääkin.

Saimme viikko sitten kassillisen kotimaisen lastenvaatemerkin, Papun, kauniita vaatteita testiin. Osa saamistamme vaatteista on uudesta syysmallistosta – ja osa on Papu-klassikoita. Minulle eniten sydämentykytyksiä aiheutti ehkäpä merinovillainen Papunen-pipo, jonka sain myös itselleni. Meillä ei ole tainnutkaan koskaa aikaisemmin olla mitään Papun tuotteita, mutta olen kuullut paljon hyvää vaatteiden ja asusteiden laadusta muilta. Mammatyylit jutusteluissa on useamman kerran noussut esiin Papun Paikka-legginsien hyvä laatu ja pikkutyypeillä on vilkkunut kuvissa Rusettipipo.

Merinovillapipojen koko vastaa klassikoiksi muodostuneiden rusettipipojen kokoa, 5-vuotiaalle menee jo S-koko. Samuelilla on isompi pää kuin kaksi vuotta vanhemmalla siskollaan. Sama juttu oli muuten mulla – ja mun veljellä pienenä, ikäeroa on vaan kahden sijaan kolme vuotta. Merinovillaisia ihanuuksia ja muita Papuja saa tilattua näppärästi Weecosilta.

Rebekan lemppari oli kissapaita!

M O I

Hän <3

”Ota kuva mun ponnarista”

Omat lapset ovat tietenkin äidin mielestä suloisia, oli heillä päällä mitä hyvänsä. Papun vaatteissa parasta on pehmeät ja joustavat materiaalit. Kaikkien kuvissa olevien vaatteiden värimaailma ei ole ehkä sitä ominta minua, mutta niissä on tiettyä harmoniaa, ne ovat kauniita, höh, hankala selittää? Rebekka nimesi Hymytyttö-paidan kissapaidaksi ja siitä tuli oitis hänen lempparinsa. Onko Papu tuttu brändi teille? Tuliko kenties hankittua pukinkonttiin jotain tästä syysmallistosta?

Tiesittekö muuten, että tänään 20.11. vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää? Tänä vuonna teemana on lapsiperheiden köyhyys. Täällä voit sähköisesti allekirjoittaa vetoomuksen lapsiperheköyhyyden torjumiseksi.

Meidän lapsilla on jo kaikkea mitä he tarvitsevat ja he varmasti saavat joululahjoja, vaikka en itse ostaisikaan mitään. Ajattelinkin sen sijaan hankkia pari lelulahjaa Joulupuu-lahjakeräykseen, jossa lahjat annetaan vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille, jotka todennäköisesti muuten jäisivät ilman omaa pakettia.

Ihanaa viikonloppua toivottelee,
Maj

0 Comments

 1. Henna 20.11.2015

  Toivoisin että joulupuukeräyksissä valittaisiin myös nuorten lappuja. Kaikista on ihana ostaa jotain söpöä pienelle lapselle, jolloin nuoret, varsinkin pojat jäävät helposti ilman. Tällä periaatteella valitsin kaksi lappua nuorille ja yhden pienelle.

  Vastaa
  • Maj 21.11.2015

   Hei! Tuo on varmasti ihan totta, mä osallistuin viime vuonna HOPE:n joululahjakeräykseen, hankin lahjat omien lasteni ikäisille lapsille. Luulen, että ihmisten on vaikeampi keksiä lahjaa varhaisteineille ja teineille kuin mitä pienille?

   Vastaa
   • Henna 29.11.2015

    Itseasiassa yllättävän helppoa :) leffalippu, suklaata, meikkejä, meikkiputsaria jne.

    Vastaa
 2. Havoc&Haven 20.11.2015

  Mukavan näköisiä vaatteita. Hinta kyllä menee taas yli oman kukkaron. Tuo lapsiperheiden köyhyys on asia, joka itsellä on ollut paljon mielessä. Niitä köyhiä lapsia on Suomessa niin kasvava joukko, että aivan surettaa.

  Vastaa
  • Maj 21.11.2015

   Kyllä, lasten oikeuksien päivän teema on tänä vuonna tärkeä <3

   Vastaa
 3. Tiina 20.11.2015

  Tuon lasten ja nuorten joulupuu-keräyksen lisäksi omaa mieltäni on lämmittänyt osallistua joulukukan antamiseen yksinäiselle vanhukselle. Siinä saa samalla tavalla valita, minkä ikäiselle henkilölle kukan antaa ja mukaan voi laittaa myös oman joulutervehdyksen. Tässä on mukana useita kukkakauppoja ympäri Suomen, jotka toimivat yhteistyössä alueen vanhusten hoitolaitosten kanssa.

  Vastaa
  • Maj 21.11.2015

   Yksinäiset ihmiset ja vanhukset ovat myös tärkeä kohde myös, hyvä kun toit asian esille.

   Vastaa
 4. Satu 20.11.2015

  Paput on ihania, yksi meidän suosikkimerkeistä, joita ostan aina alennusmyynneistä ja joskus muulloinkin. Niin söpöinä sun pirpanat. <3

  Vastaa
  • Maj 21.11.2015

   Kiitos Satunen :) Papun vaatteet kyllä vaikuttavat ihan superhyvälaatuisilta ja onhan ne nyt nättejäkin!

   Vastaa
 5. K 22.11.2015

  Ilmeisesti tuo mustavalk. aikuisten pipo on jo ehtinyt loppua?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *