Tunsin itseni erittäin lämpimästi tervetulleeksi ystäväni Hennan luokse torstai-iltana. Minua odotteli kauniisti katettu sushi-illallinen tunnelmallisessa kynttilänvalossa. Henna muistaa aina ajatella ihan kaikkea, hiukan ennen tuloani hän oli napannut sushit mukaan Hanko Sushista. Voi tuota ihanaa naista, hän on niin kovin huomaavainen.

Meillä oli niin ihana ilta, istuskelimme yömyöhään jutustelemassa kera sushin ja valkoviinin.

Tampereelta ei muuten löydy Hanko Sushia – mutta paljon muita kivoja sushiravintoloita kylläkin! Säännöllisen epäsäännöllisesti minulta kysellään Tampereen sushitarjonnasta, joten keräsin muutamia vinkkejäni teille tähän alle.

Umami
Hämeenkatu 19, Kauppahalli
Tampereen kiistatta herkullisimmat sushit tarjoilee tämä Kauppahallin pikkuinen putiikki -Umami. Raaka-aineet ovat laadukkaita ja annokset herkullisia sekä todella kauniita. Umamista pystyy tilamaan lajitelma-annoksia kolmessa eri koossa, joista edullisin on 6 euroa ja hintavin 15 euroa. Umamissa tarjottavasta sushista pitää aika moni muukin, joten istumapaikat ovat tiukassa etenkin lounasaikaan, suosittelenkin annoksen nappaamista kotiin. Harmittavaa, kun Umami on auki vain arkisin klo 11.00 – 15.00/16.00 ja lauantaisin 11.00 – 15.00.

Maruseki
Hämeenkatu 31
Astetta hienostuneemmasta japanilaisesta ravintolasta Marusekista saa perinteistä sushia, mutta tarjolla on myös paljon muutakin. Marusekin kotisivuilla ravintolan tarjontaa kuvaillaan näin: ”Vahvuutemme on nähdä japanilainen ruoka uudella tavalla ja luoda moderneja japanilaisia makuja”. Maruseki on sisustettu tunnelmallisesti, siellä viihtyy loistavasti vaikka illallisella ystäväporukan kanssa. Sunnuntaisin Marusekissa on sushibuffet, josta löytyy ravintolan suosituimpien sushien lisäksi maisteltavaa myös listan ulkopuolelta. 27 euron hintaa sisältyy lasillinen kuohuvaa sekä jälkiruokabuffet.

Nomu Izakaya
Kyttälänkatu 11
Izakaya tarkoittaa sellaista ravintolatyyppiä, jossa syödään ja jaetaan pieniä annoksia hyvien juomien kera. Trendikkään Nomun listalta löytyy sushin lisäksi paljon muitakin japanilaisia herkkuja. Nomussa tilaan itse nigireiden lisäksi ainakin leväranskikset ja suosittelen lämpimästi myös maistamaan minikokoista kanahampparia. 

Maka Sushi
Näsilinnankatu 30
Kauppa-aukiolla sijaitsevasta pienestä Maka Sushista saa laadukasta sushia kohtuuhintaan. 15 palan lounaslajitelman saa 15 eurolla ja hintaan sisältyy myös kehuttu misokeitto. Miljöö ei ole omasta mielestäni ehkä se viihtyisin, mutta ruoka ja palvelu on kieltämättä todella hyvää, siitä ei pääse mihinkään. Maka Sushi on loistava lounaspaikka – kannattaa käydä testaamassa.

Sakura
Kuninkaankatu 22
Olen käynyt Sakurassa syömässä vain lounasaikaan. Buffet maksaa vain 12 euroa ja siihen sisältyy sushin lisäksi salaatti, keitto ja muut lämpimät ruuat + kahvi/tee. Mielestäni sushit olivat ihan ok, lohinigireitä kannettiin juuri seisovaanpöytään kun olin hakemassa ruokaa ja ne olivat kyllä maistuvia. 

Lempisushi
Tampere/Ylöjärvi
Lempisushista saa tilattua herkut kotiovelle saakka, ihan täydellinen vaihtoehto silloin kun sushinhimo käy sietämättömäksi, mutta silti ei jaksa raahautua mihinkään kotoa. Kotiinkuljetus maksaa 5 euroa ja jos tilauksen hinta on yli 40 euroa, niin kotiinkuljetus on maksuton. Tilaamani sushit olivat tuoreita, eikä niissä muutenkaan ollut mitään vikaa, aika perussettiä sanoisin. Arvioitu toimitusaika on 60-90 minuuttia.

-Maj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *