Oikeastaan päinvastoin, mulla ei ole ollut toistaiseksi hirveesti joulumieltä, mutta tietyllä tapaa se on silti mielessä. Lähinnä ihmettelen, että missä mun joulufiilis oikein on? Jos lapsia ei olisi, niin tähän asuntoon tuskin olisi imestynyt yhtään koristetta. Mietin, huomaavatkohan nuo muksut, että mutsilla ei ole fiilistä, eii kai? Me vietetään joulua mummoloissa, aattona meillä on ollut perinteisesti tapana ajella Ylivieskaan mun perheen luokse. Tiedän, että mummoilla on joululiinoja ja verhoja myöten kaikki kondiksessa, ehkä siksi omaan kotiin ei ole erityistä tarvetta laittaa joulua.

Maailman tämänhetkinen tilanne on jotenkin niin surullinen, että varmasti senkään takia ihmiset eivät jaksa innostua joulusta – tai en tiedä, olenko se vain minä joka ei innostu? No, ainakin taksikuski oli kanssani samaa mieltä siitä, että synkkää on. Sen todettuamme, olimme hänen kanssaan molemmat hetken hiljaa ja tuijottelimme etulasiin piiskaavaa sadetta. Hän totesi, että ei tänne taida edes lunta tulla.

Lapset kuitenkin ovat innoissaan, he ovat niin mielettömän liikuttavia jouluaskartelujensa ja kalenterin luukkujen avaamisen kanssa. Täytin heille yllätyskalenteria ja tuli kyllä todella lämmin olo kun näin miten ihastuksissaan Rebekka ja Samuel olivat sen nähdessään. Ajatella, että tonttu oli sen salaa käynyt tuomassa. Yhtenä aamuna Samuel jopa heräsi aamuviideltä odottamaan luukun avaamista :”) Laittelimme viikko pari sitten muutamat jouluvalot sisälle ja yhdet uloskin, Rebekka kiersi haltioissaan ympäri taloa niitä ihaillen. Ripolttelin lisäksi heitä varten muutamia sekalaisia koristeita ympäri kämppää.

Serkun tyttöystäväni oli meillä yökylässä ja hän askarteli piparkakkutalon lasten kanssa. Talotarvikkeita avatessaan hän huomasi, että palaset on pirstaleina, joten hän lähti Sampan kanssa ostelemaan uusia, kolmannesta kaupasta tärppäsi. Miten ihanan kärsivällinen tyyppi <3

Jouluvaloja sisällä ja ulkona.

Yllätyskalenteriin sujauttelin sormuksia, pikkuautoja, joulukoristeita, suklaata, frozen-juttuja ja yms.

Rakkain joulukoristeeni on tämä Reben päiväkodissa askartelema <3

Ennen intoilin kovasti joulusta, siksi tuntuu nyt jotenkin kummalliselta, että ei ole mitään erityistä fiilistä. En ole vielä ostanut pakettejakaan, mutta kyllähän niitä on muutama hankittava. En toivo itse mitään lahjaksi, enkä erityisemmin edes pidä jouluruuasta. Eniten odotan joululta rauhallista oleskelua ja tietysti ihan parasta on nähdä lasten säteilevät kasvot.

Ehkä se sieltä vielä tulee, joulumieli – ehkä ei.

-Maj

21 Comments

 1. Enni 7.12.2015

  Täysin samanmoisella olotilalla mennään. Oma lapsi on sen verran pieni vielä että ei ymmärrä vielä täysin koko joulua. Mutta silti koitan häntä varten sitä vähän laittaa. Toisina hetkinä huvittaa enemmän ja toisina vähemmän. Itse syytän pääosin ulkona vallitsevaa säätilaa.

  Vastaa
  • Maj 10.12.2015

   Näinpä, ehkä kohta huvittaa vähän enemmän, meitä molempia? JA kyllä, tolla säällä on varmasti iso vaikutus, ihan kaikkeen :/

   Vastaa
 2. neea 7.12.2015

  Mistä tuo ihana yllätysjoulukalenteri on peräisin? :)

  Vastaa
  • Maj 10.12.2015

   Moikka! Se on kuule ihan tosi vanha, ainakin seitsemän vuotta sitten ostettu, enkä enää muista mistä, toki et ehkä sillä tiedolla enää mitäään tekisikään :) Löytyisköhän vastaavia tyyliin Kodin Ykkösestä, Sokokselta tai Stockalta tms.?

   Vastaa
 3. inkeri 8.12.2015

  Samat tunteet on tosi monella. Kyllä se aattona joulumieli tulee.

  Vastaa
  • Maj 10.12.2015

   Sellaista olen kyllä vähän haistellut, ehkä se siitä.

   Vastaa
 4. Ellis 8.12.2015

  En malta olla kommentoimatta, mutta jotain (tahatonta?) komiikkaa tässä kirjoituksessasi, kun huokailet maailman surullista tilannetta – taksin takapenkiltä ;) Oh well.. :P

  Vastaa
  • Mii 8.12.2015

   Heh, naureskelin itsekin hieman mielikuvalle, en siis todellakaan ilkeyttäni, vaan kontrastille. :) Täälläkin joulumieli on kadonnut todennäköisesti samaan paikkaan satamattoman lumipeitteen kanssa. Toivottavasti tulisi edes vähän lunta äkkiä, niin mieli piristyisi kummasti. :)

   Vastaa
   • Maj 10.12.2015

    Älkää jääkö jumiin tuohon taksiin. Kyllä te tiedätte.

    Vastaa
 5. Elviira 8.12.2015

  Itsellä myöskään ei yhtään joulumieltä löydy. Ilma on sateinen ja nurmikot vihreät. Jo 7kk kestänyt työttömyysjakso ja sen mukanaan tuoma stressi ei yhtään helpota joulunakaan. Jo ympärillä oleva joulustressi tuttavilla saa ahdistumaan, eikö sitä stressiä muutenkin ole jo tarpeeksi, miksi sitten stressata siivouksista, ruoista tai koristelusta..?

  Vastaa
  • Maj 10.12.2015

   Niin, miksipä sitä, mutta niin moni vaan tekee. Itsekin välillä sorrun tuohon stressaamiseen ja sitten vielä mietin, miksi ei tunnu siltä kun pitäISI.

   Vastaa
 6. Lilli 8.12.2015

  Minä ajattelen toisella tavoin tai tunnen toisin: maailman murheiden ja harmaan sään keskelle joulunodotus tuo valoa <3

  Vastaa
  • Maj 10.12.2015

   Ihanasti ajateltu ja pidä ihmeessä ajatuksestasi kiinni, jos se tuntuu hyvältä.

   Vastaa
 7. venla 8.12.2015

  Mustakin tuntuu että just maailman synkkyyden keskellä se joulu on sellainen valoisa juhla. Aina on sotia ja maailma on paha paikka ja kärsimystä täynnÄ, jotenkin tuntuu että edes jouluna se ihmeellinen hyvä tahto saavuttaa monet ihmiset, eo tietysti kaikkia.. toivotaan sinunkin joulumielen saapuvan :)

  Vastaa
 8. noora 8.12.2015

  Tykkään kyllä blogistasi sen aitouden takia. Kenties sinulla ollut havaittavissa pientä syys/talvi masennusta niin on ihanaa että se voidaan sanoa ääneen, eikä tarvitse esittää mitään että elämä olisi ihanaa pelkkää hattaroilla hyppimistä. Jatka samaan malliin ja tsemppiä joulufiiliksen metsästykseen (vaikka mitä sitten jos ei tule eihän se koskaan tule yhtä vahvana kuin lapsena) <3

  Vastaa
 9. Halina 9.12.2015

  Aloin ihan pohtia omaa joulufiilistäni, joka on ollut aika mitäänsanomaton tänä vuonna :D oikeastaan joulu on tullut mieleeni lähinnä kauppakeskuksissa ja olen innoissani pyörinyt mm. Stockalla fiilistelemässä ja naureskelemassa hulvatomille joulukoristeille.

  En aio tänä vuonna ostaa paljoa lahjoja, ja vietän joulu-aaton yksin kotona koiran kanssa. Silti ajatus ei jotenkin ahdista, koska ajattelin että köydään ”joululenkillä” ja käyn ehkä pitkästä aikaa joulukirkossa! Aion myös varata paljon hyvää ruokaa, viiniä, kirjan ja kasan elokuvia ja vaan nauttia:)

  Kaikki joulut ovat erilaisia eikä aina tarvitse olla fiilistä sen kummemmin. Itse vietin poikayävän kyoleman takia yhden joulun lähinnä itkien ja nukkuen, vuosi sen jälkeen olin pyhätunturilla laskettemassa ja oli valkoisin ja kaunein joulu ikinä.

  Lähetän sinulle tsemppihalit ja toivottavasti joulu sujuu rentouttavasti!<3

  Vastaa
  • Maj 10.12.2015

   En tiedä mitä sanoisin. Ja Kaikesta huolimatta toivotat mulle tsemppiä, se kertoo niin paljon sinusta <3

   Vastaa
 10. Vivatsu 9.12.2015

  Helposti sitä jaksoi ajella kauppoihin ku takapenkiltä tuli hyvät reittiohjeet ja laulua ;) Terkkuja ja kiitos vielä, oli hubaa <3

  Vastaa
  • Maj 10.12.2015

   Ihana Viivi! Alkoi taas naurattamaan se meidän melko epätoivoinen bataatinmetsästys :D Ihan pian nähdään taas, jee <3

   Vastaa
 11. tsemi 10.12.2015

  Ihmeellistä valitusta ja aivan turhaan! Sulla nyt ei pitäis olla mitään syytä valittaa asioista. Joo, maailmassa kaikilla lapsilla tai aikuisilla ei ole asiat hyvin ja kun sitä ajattelee niin se tuntuu lähes musertavan pahalta, tottakai. Mutta auttaako tuo ”ei oo joulufiilistä, ei jaksa tehdä mitään, ei laittaa mitään ja ulkonakin sataa vettä” – marmatus sua jotenkin? Mut ehkä sä koet et sulla on oikeus mököttää huonoa säätä ja fiilistä, kyllä mummoloissa laitetaan joulukuuset, ostetaan lahjat ja tehdään ruoat, joita sua ei kyllä kiinnosta syödä. Vappuna mummot laittaa serpentiinit ja puhaltaa vappupallot ja paistaa munkit ku mutsia ei huvita. Sori tää suora ja ilkeä palaute mutta tuollainen”timanttikengät puristaa ja taksissa oli ilmastointi liian kovalla, elämä on rankkaa”- tyylinen turhasta valittaminen on aika turhanpäiväistä hommaa. Oisko peiliin kattomisen paikka, kaikella ystävyydellä <3

  Vastaa
  • Maj 10.12.2015

   Pakko kysyä, että mistä ihmeestä sinä luulet tietäväsi minun syyni valittaa tai olla valittamatta? Onko sulla kenties valta sanoa, kenellä on varaa mököttää ja kenellä ei? Kivasti tehty, kun laitoit sydämen viestin loppuun, niin tajusin sinun ajattelevan vain minun parastani, muutenhan tässä saattaisi vierähtää pari kyyneltä timanttikengille <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *