Testailin ensimmäisen kertaa ilmajoogaa lokakuun lopulla ja siitä saakka olen suunnannut Lentävään Mattoon viikoittain. Myönnetään, olen koukussa ja ehkä hiukan hurahtanut siihen hommaan. Pikkuhiljaa ilmajoogassa käytettävä, katosta riippuva silkkikangas on tullut tutuksi ja ilmassa tehtävät liikkeetkin luonnistuvat helpommin. Ylösalaisin roikkuminen alkaa olla rentouttavaa, vaikkakin se oli jo ensimmäisillä kerroilla itselleni suhteellisen luontevaa. Ekoina kertoina silkkikangas saattaa tuntua kehossa vähän kivuliaalta, se nimittäin hieroo aika tehokkaasti lihaksia ja sidekudoksia (pehmusteita on mahdollista käyttää) – mutta siihen kyllä tottuu, eikä kipua enää tunnu ollenkaan.

Viime viikolla jäimme Idan kanssa joogan jälkeen syömään lounasta Lentävän Maton kahvilaan, Lentävään Lautaseen. Tarjolla oli maidotonta ja gluteenitonta kasvisruokaa, keittiössä suositaan luomua sekä lähituotantoa.

Pehmeän tulinen kasviskeitto maistui lohdullisen lämmittävältä sateisena päivänä, ai vitsit se oli kyllä hyvää. Keitto ja sämpylä kustantavat yhteensä 7 euroa. Keitot vaihtelee päivittäin, tämän viikon ruokalistalla on mm. linssi-kookos-keittoa, marokkolaista porkkanakeittoa ja samettista punajuurikeittoa, nams!

Meillä oli iso nälkä, joten otimme molemmat keiton kaveriksi vielä Buddha Bowlit. Yhdeksän euroa kustantava Buddha Bowl koostuu erilaisista kasvisherkuista. Valmiiksi koottu annos sisältää lämpimiä raaka-aineita, kuten mung-papuja, lehtikaalisipsejä, punajuurta, lanttua, kvinoaa ja sen lisäksi lautaselta löytyy kylmiä lisukkeita kuten kesäkurpitsa-manteli-patéeta, salaattia, avokadoa yms. Erittäin monipuolista settiä siis, en edes uskalla ajatella, mikä aika itselläni kuluisi vastaavaan annoksen tekemiseen, eikä taitaisi ihan taidotkaan riittää :D

Ihmisvilinää ei ollut aamupäivällä havaittavissa. Paikan tunnelma on jotenkin niin lämmin ja ystävällinen, vaikka en yleensä viihdy yksin syömässä, niin Lentävässä Matossa ei olisi ollenkaan ahdistavaa olla ilman lounasseuraa. Mikäs siinä hyvää ruokaa mutustellen ja tuijotellen ikkunasta Hämeenkatua.

Ajattelin huomenna helliä itseäni joogan jälkeen lounaalla, sillä marokkolainen porkkanakeitto vähän kutkuttelee, uu! Lentävästä Matosta (Pellavatehtaankatu 8 E, 4. kerros) saa lounasta tiistaista perjantaihin klo 11 alkaen. Safkat voi napata myös halutessaan mukaan, jolloin ne saa 10% edullisemmin. Tarjolla on lounaan lisäksi raakakakkuja – ja suklaata, smoothieta, tuorepuristettua mehua sekä luomukahvia tai tulsi-teetä.

Joo, mun piti olla se tyyppi joka ei ole pätkääkään joogahenkinen, mahdollisimman kaukana kaikesta hörhö-meiningistä – ja sitten tapahtui jotain outoa, olen nimittäin ilmaissut jo ääneen halukuudestani osallistua Kaakaoseremoniaan. Toki joogaaminen onnistuu ilman mitään hörhöilyäkin ;)

-Maj

0 Comments

  1. Satu 9.12.2015

    Tonne täytyy mennä lounaalle joku kerta, kiitos vinkistä!

    Vastaa
  2. inkeri 10.12.2015

    Kivoja nämät ruokapaikkavinkit ja hyvät kuvat, kiitos!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *