Se on uusi viikko aluillaan, taas. Erityisen ihanan tästä maanantaista tekee eilen satanut lumi, miten paljon valkoinen maa antaakaan valoa? Tekee heti mieli ulkoilla ja juoda kuumaa juomaa, vai mitä?

Erilaiset keitot ovat maistuneet allekirjoittaneelle erityisen hyvin, musta on lähiaikoina tullut keitto-intoilija. Kuvissa komeileva porkkana-bataattikeitto on mun uusi lemppari Lentävässä Matossa tarjoiltavien meksikolaisen porkkanakeiton ja linssi-kookoskeiton ohella. Kasvissosekeitot on superhelppoja valmistaa. Ihan tosi, jopa mäkin pystyn siihen ja lapsillekin keitot maistuvat hyvin.

Ida valmisti tämä kuvien keiton meille lounaaksi Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton kattaus-keittokirjasta napatun ohjeen mukaan, kurkkaahan resepti Idan blogista. Neilikka toi keittoon ihanasti jouluista makua ja annos oli chili-koristeluineen aika söpö vai mitä? Mä tekaisin meille vielä halloumi-tomaatti-leivät tohon kylkeen, ne eivät ehkä ole sieltä näteimmästä päästä, mutta katosivatpa kuitenkin ennätysvauhtia lautaselta.

Jääkaapistamme löytyy raaka-aineet seuraavaan keittosatsiin, täytyy vain kaivaa mummon vanha sauvasekotin esiin ja surautella, maistuisko sullekin?! Kuuma kookosinen kasvissosekeitto sopii mun mielestä paremmin kuin hyvin just tähän maanantaihin :)

-Maj

0 Comments

  1. Eve 15.12.2015

    Kuulostaapa hyvältä, voipi olla että lähtee testiin! :-) Toivon sormet ja varpaat ristissä että lumi pysyy, on ihanaa kun on valoisaa ja ei kuraa!

    Vastaa
  2. kia 15.12.2015

    Oon lukenut otsikon jo superriisibataattiporkkanakeitto ja superbiisibataattiporkkanakeitto. Joka kerta ihmettelen, että täh. Joo olen vähän väsynyt.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *